Το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό «περίπτερο» του κόσμου, η νέα υπηρεσία του Press Display σε Βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το Press Display αποτελεί το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό «περίπτερο» στον κόσμο, παρέχοντας πρόσβαση σε περισσότερες από 2.200 δημοφιλείς εφημερίδες από 97 χώρες, σε 54 γλώσσες και αποτελεί κάτι παραπάνω από έναν απλό ιστότοπο με εφημερίδες. Προσφέρει ισχυρά εργαλεία περιήγησης, ανάγνωσης, αναζήτησης ακόμα και ακρόασης καθιστώντας την ανάγνωση μια απολαυστική εμπειρία.

Le Monde, The Independent, Washington Post, International Herald Tribune, The Guardian, Καθημερινή, Cosmopolitan είναι μερικές μόνο από τις εφημερίδες και περιοδικά που μπορεί κάποιος να διαβάσει ηλεκτρονικά.

Η μόνη προϋπόθεση για τους ενδιαφερόμενους είναι να βρίσκονται στο χώρο των επιλεγμένων Βιβλιοθηκών μας και να συνδεθούν στο ασύρματο δίκτυό τους (free internet wi-fi spot). Τα υπόλοιπα είναι εύκολα: μέσω των υπολογιστών της Βιβλιοθήκης ή της προσωπικής σας ‘έξυπνης’ συσκευής μπαίνετε απλώς στην ιστοσελίδα: http://library.pressdisplay.com/ και περιηγείσαι στα νέα όλου του κόσμου μέσα από λόγια και εικόνες.

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης του ρόλου των Βιβλιοθηκών σε όλη την Ελλάδα, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», το Future Library ξεκίνησε το 2013 μία πιλοτική εφαρμογή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Press Display η οποία δίνει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να διαβάσουν και να επεξεργαστούν 2.200 δημοφιλείς εφημερίδες από 97 χώρες του κόσμου.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας παρέχει πλέον αυτή την υπηρεσία δωρεάν στους δημότες του, μέσω των βιβλιοθηκών του.

Οι βιβλιοθήκες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και παρέχουν την παραπάνω υπηρεσία, η οποία την παρούσα στιγμή βρίσκεται σε δοκιμαστική έκδοση και θα λειτουργεί μέχρι τις 12/8/2013, είναι:

-Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου
Νικάνορος 3 & Στ. Νούκα
τηλ. 2310 324666
[email protected]

-Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης
Κρίσπου 7
Τηλ. 2310 200537
[email protected]
[email protected]

-Παιδική Βιβλιοθήκη Ορέστου
Χαλκιδικής & Ορέστου 33
Τηλ. 2310 852384
[email protected]
[email protected]

Δανιηλίδειος Παιδική Βιβλιοθήκη
(Καρολίδου 14, τηλ.2310456658
e-mail:[email protected] )

Παιδική Βιβλιοθήκη Συνοικισμού Καραμπουρνάκι

(Κούσκουρα 32, τηλ.2310421752
e-mail: [email protected])
www.kalamaria.gr/lib
www.futurelibrary.gr