Με μεγαλύτερη συμμετοχή Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) και εμπλουτισμένο το πρόγραμμα των παραστάσεων έρχονται τα φετινά «Μερκούρεια», με τη μεγάλη και καταξιωμένη θεσμική γιορτή του Θεάτρου και του Πολιτισμού του δήμου Νεάπολης-Συκεών να σηματοδοτεί την επιστροφή στην… κανονικότητα και τη δράση, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας για αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19.

«Στην εποχή της μάσκας και των αντισηπτικών, που μάθαμε πλέον να ζούμε τηρώντας κανόνες και μέτρα προστασίας, η ζωή συνεχίζεται και όλοι προσπαθούμε να βρούμε τους ρυθμούς μας…», αναφέρει στο μήνυμά του ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης. Όπως επισημαίνει, «στο δήμο μας, σε ένα διαφορετικό σκηνικό, αλλά πάντα πιστοί στο ραντεβού μας με τα θερινά πολιτιστικά δρώμενα, επιμένουμε να επενδύουμε στη δύναμη του Πολιτισμού, μεταδίδοντας το μήνυμα ότι αποτελεί αναγκαίο συστατικό στοιχείο της ζωής μας, της ύπαρξής μας, της δυνατότητας να σταθούμε όρθιοι και να εμπνευστούμε, και δεν πρέπει να παραγκωνίζεται, ιδιαίτερα μάλιστα σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε».

Τα «Μερκούρεια 2020», που η φετινή 26η διοργάνωση συμπίπτει με το «Έτος Μελίνα Μερκούρη», με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση της σπουδαίας Ελληνίδας ηθοποιού, αγωνίστριας και πολιτικού, θα πραγματοποιηθούν από τις 22 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2020, στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» (Καρόλου Κουν 13, Συκιές).

Στο διάστημα αυτό των δέκα ημερών θα δοθούν 11 θεατρικές παραστάσεις από συνολικά δέκα θεατρικές σκηνές, μεταξύ των οποίων το ΚΘΒΕ, επτά ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και οι δύο του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Να σημειωθεί ότι φέτος οι συμμετοχές των θεάτρων, σε σχέση με την περσινή διοργάνωση, είναι αυξημένη (δέκα έναντι επτά το 2019), όπως αυξημένες είναι και οι παραστάσεις (11 έναντι 7).
Η πρεμιέρα θα γίνει με το έργο «Ανθισμένες Μανόλιες» του Robert Harling, που ανεβάζει η Κεντρική Σκηνή του δήμου Νεάπολης-Συκεών, με τελευταία παράσταση του έργου «ΜΗΝΙΣ» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής. Ενδιάμεσα οι φίλοι του Θεάτρου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολύ αξιόλογες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν μεγάλες μορφές του Θεάτρου, όπως είναι η Φιλαρέτη Κομνηνού, ο Κώστας Αρζόγλου, κ.ά.

 

Δείτε το πρόγραμμα:

info
Από τις 22 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2020
-Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης»
Καρόλου Κουν 13, Συκιές
-ΤΗΛ.: 2313.313 125, 2313.329 540, 2310.631 305 (ισχύει τις ημέρες και ώρες των παραστάσεων)
-ΑΣΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ:
(23) Στάση Βίτσι, (28) Στάση Δεδέογλου, (18) Στάση Νηπιαγωγείο