Η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (κρεατινής) ονομάζεται Τσικνοπέμπτη, καθώς τη συγκεκριμένη μέρα τιμούμε ιδιαίτερα το κρέας λίγο πριν ξεκινήσει η μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής. Άλλη μια χρονιά, λοιπόν, οι ψησταριές θα πάρουν φωτιά και όλη η πόλη θα μυρίσει ψητές λιχουδιές. Αν ψάχνετε που θα γευτείτε τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια, την πιο καλοψημένη μπριζόλα, τα πιο λαχταριστά σουβλάκια και τις πιο μοναδικές πανσέτες, τότε αυτή η λίστα είναι φτιαγμένη για εσάς.

Προτείνει η Λυδία Κοκκινά

 

BlackHaus

Λαμπράκη 83
T: 231 092 2500

Είναι το στέκι της Τούμπας, είναι εκεί να μας κρατάει συντροφιά όλες τις ώρες της ημέρας, είναι φιλόξενο, είναι το BlackHaus στη Λαμπράκη και μας περιμένει για να μοιραστεί μαζί μας ξεχωριστές στιγμές απόλαυσης και διασκέδασης.

Τα πεντανόστιμα, καλοψημένα και ζουμερά κρεατικά κοσμούν τον κατάλογό τους. Θα βρείτε το γευστικό παραδοσιακό σουβλάκι Λιβαδερού Κοζάνης από κρέας τοπικής παραγωγής, τα κεμπαπάκια δικής τους παραγωγής, το θεσπέσιο μπιφτέκι από βουβαλίσιο κρέας Κερκίνης, τα γερμανικά λουκάνικα bratwurst, το αυθεντικό γερμανικό σνίτσελ του κυνηγού, το τσιγγάνικο σνίτσελ και τα πολύ νόστιμα burgers τόσο από μοσχαρίσιο, όσο και από βουβαλίσιο κρέας. Και αυτό είναι που τα κάνει να ξεχωρίζουν.

Όλα τα κρέατα που σάς προσφέρουν είναι προσεγμένα στο ψήσιμό τους, ώστε να κρατούν τους χυμούς και τη νοστιμιά τους.


Σαββίκος

Πλατεία Αριστοτέλους 8
Πολυτεχνείου (προέκταση Τσιμισκή) με Δωδεκανήσου
Γρ. Λαμπράκη 131 (Τούμπα)
Καραολή & Δημητρίου 92 (Εύοσμος)
One Salonica Outlet Mall (2ος όρ.) Κώττα Ρούλια 10

Τ: 231 051 0910

Η ιστορία του μας ταξιδεύει πίσω στο 1947, όταν τριγύριζε στους δρόμους της πόλης με το πλανόδιο καρότσι του και πουλούσε τα πιο νόστιμα σουβλάκια. Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια και 3 γενιές, με τον κόσμο να συνεχίζει να δείχνει την αγάπη και την εμπιστοσύνη του, ακολουθώντας τον Σαββίκο και τις μοναδικές του γεύσεις.

Η Τσικνοπέμπτη στον Σαββίκο θα περιλαμβάνει χορταστικές και περιποιημένες μερίδες με τα πιο ποιοτικά κρεατικά, που ψήνονται στα κάρβουνα την ώρα της παραγγελίας και τα οποία μπορείτε να συνδυάσετε με πατάτες, σαλάτες και χειροποίητες sauce. Το μπιφτέκι στο burger, ένα από τα «must» του μενού, είναι χειροποίητο από νωπό ελληνικό κρέας, ζυμώνεται καθημερινά και ψήνεται τη στιγμή που θα το ζητήσετε, για να σερβιριστεί με συνδυασμούς της επιλογής σας σε χειροποίητο ψωμάκι. Η λαχταριστή ποικιλία κρεατικών τους είναι, επίσης, μια καλή πρόταση, ενώ για όσους θέλουν μία χορταστική σαλάτα, το μενού περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία.

Φυσικά, για όσους προτιμήσουν να ξεκινήσουν με ποτό σε κάποιο αποκριάτικο πάρτυ, ο Σαββίκος παραμένει η καλύτερη επιλογή και για φαγητό μετά το ξενύχτι, όπως συμβαίνει άλλωστε χρόνια τώρα.


Μπακάλ by Ελιά-Λεμόνι

Βαλαωρίτου & Καποδιστρίου 9
Τ: 2310515881

Πρόκειται για έναν συνδυασμό εστιατορίου και σύγχρονης κάβας. Ενός χώρου που αγαπάει το κρασί, τα αποστάγματα, τα καλά κρεατικά και σερβίρει ένα πλούσιο μενού σε πολύ καλές τιμές. Το μενού περιλαμβάνει περίπου 100 πιάτα με εξειδίκευση στο premium grill και στα ζυμαρικά. Τι εννοούμε όταν λέμε premium grill; Έχει δοθεί βαρύτητα στην ποιότητα του κρέατος με μεγάλη ποικιλία στο μοσχάρι. Μάλιστα, εδώ βρίσκουμε αποκλειστικά για τη Θεσσαλονίκη τα μοσχαρίσια κρέατα μακράς ξηρής ωρίμανσης του Greek Butcher, μιας επιχείρησης που ειδικεύεται στη συγκεκριμένη μέθοδο και διαθέτει μερικά από τα καλύτερα κρέατα στην Ελλάδα. Όλα αυτά μπορούν να συνοδευτούν από περισσότερες από 400 ετικέτες κρασιού και μεγάλη ποικιλία αποσταγμάτων.


Meating place Διδασκάλου

Γεωργίου Παπανδρέου 86, Καλαμαριά
T: 231 309 2597

Όταν κάποιος αγαπάει τη δουλειά του και βάζει σε αυτήν όλη την τέχνη και το μεράκι του, τότε το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο. Έτσι και η Boutique κρεάτων «Meating place Διδασκάλου», η οποία αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους λάτρεις του καλού κρέατος.

Στο κατάστημά τους θα βρείτε μια αξιοζήλευτη ποικιλία από κρέατα σε όλες τις δημοφιλείς κοπές και επιλογές Black Angus και αρώματα από όλες τις γωνιές του κόσμου, έτοιμες να ικανοποιήσουν και τους πιο μυημένους του είδους. Από το πιο απλό κρέας, όπως το κοτόπουλο, μέχρι και το πιο σπάνιο, όπως wagyu και kobe beef, η συγκεκριμένη boutique θα καλύψει όλες σας τις ανάγκες.

Βέβαια, διαθέτουν και τις έτοιμες προτάσεις για ψήσιμο, που θα σας λύσουν τα χέρια και θα σας γλυτώσουν πολύ χρόνο, όταν η καθημερινότητα είναι πιεστική. Τα εκλεκτά κρεατικά τους μπορείτε να τα συνδυάσετε με τις επιλεγμένες ετικέτες κρασιού που διαθέτουν στο χώρο τους, για μια ολοκληρωμένη εμπειρία.


Κάποιες ακόμη νόστιμες προτάσεις για την Τσικνοπέμπτη:

Το The Backroom στη Λ. Νίκης 55 είναι το νέο project του Pepper hot spot και σερβίρει ποιοτικά κρέατα – και όχι μόνο – με εξειδίκευση στην ωρίμανση, με ιταλική και αργεντίνικη προσέγγιση. Μια ιδιαίτερη περίπτωση που πρέπει να γνωρίσετε.

Ο Μπαχτσές στη Βασ. Όλγας 211, με τη χαρακτηριστική και πολύχρωμη αυλή, μάς υποδέχεται με εκλεκτά κρεατικά, πολλά από τα οποία είναι σούβλας και τα οποία θα ικανοποιήσουν και τον πιο φανατικό του είδους.

Στον Κρόνος παρά θιν αλός στη Σοφούλη 77 θα δοκιμάσετε τα υπέροχα σουτζουκάκια του, για τα οποία και φημίζεται. Η ποιότητά του είναι εγγυημένη και η γεύση του πραγματική εμπειρία.

Το Burgler στην Μεταμορφώσεως 5, στην Καλαμαριά, θα σας προσφέρει μοναδικά burgers από 100% μοσχαρίσιο κιμά, τα οποία μπορείτε να τα συνοδεύσετε με νόστιμες σάλτσες, που είναι όλες χειροποίητες και παρασκευάζονται στον χώρο.

Με πολυετή οικογενειακή εμπειρία στον χώρο του φαγητού και με την πρώτη «Εβόρα» να σερβίρει εκλεκτά κρεατικά και εδέσματα από το 2001 στη Μακρυνίτσα Σερρών, στην περιοχή της Λίμνης Κερκίνης, καταλαβαίνετε ότι στο Εβόρα Eatery στην Κάτω Τούμπα θα απολαύσετε μοναδικά κρέατα, τα οποία είναι και οι πρωταγωνιστές του μενού.

Στο Erebuni στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου 45 τα κρεατικά μαρινάρονται με παραδοσιακό τρόπο και ψήνονται σε σούβλες και στα κάρβουνα. Χοιρινό, κοτόπουλο, μοσχάρι, αρνί είναι κάποιες από τις επιλογές που έχετε. Επίσης, υπάρχουν και μαγειρευτά φαγητά, όπως το μαντί, το κεμπάπ, το παστουρμαλί, το λαχματζούν και πολλές ακόμη νοστιμιές.

Στα Pax Homemade Burgers θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από burgers, από 100% φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά, που ετοιμάζονται τη στιγμή της παραγγελίας στην ανοιχτή κουζίνα και ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς burger lovers.

Στα TGI Fridays™ νιώθεις πάντα ευπρόσδεκτος και είναι αυτή η χαρακτηριστική fun ατμόσφαιρα που σε κερδίζει και σε κάνει να νιώθεις ξεχωριστός. Λαχταριστά ορεκτικά, όπως οι Potato Twisters που δε λείπουν από κανένα τραπέζι, Tex-Mex πειρασμοί, εξαιρετικά Steaks και φυσικά Handcrafted Burgers με μπιφτέκι από 100% φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά είναι κάποιες επιλογές που έχετε από το μενού.