Τα παρακάτω αγαπημένα εστιατόρια και μεζεδοπωλεία της πόλης θα μας περιμένουν  την Μεγάλη Παρασκευή, μετά τον Επιτάφιο, προκειμένου να μας σερβίρουν νηστίσιμους μεζέδες.

Κρίταμος

Τυρολόης 38, Τούμπα

Ένας φιλόξενος χώρος, όπου το μεσημέρι σερβίρει ποικίλιες μεζέδων με το τσιπουράκι ή το ουζάκι, που κάθε φορά που το ανανεώνετε, έρχονται στο τραπέζι και διαφορετικά πιατάκια. Έτσι, οι γεύσεις εναλλάσσονται και μπορείτε να δοκιμάσετε δείγματα της δημιουργικότητας του “Κρίταμου”. Άλλωστε ένα ακόμη χαρακτηριστικό του μενού είναι ότι ανάλογα με τα υλικά της εποχής και τις φρέσκες επιλογές που υπάρχουν διαθέσιμες στην τοπική αγορά προστίθενται και προτάσεις ημέρας και αυξάνεται η ποικιλία.

Και όλα αυτά με τη δημιουργική ματιά των ιδιοκτητών που μπορούν να συνδυάσουν τα υλικά τους με διαφορετικούς τρόπους και να μη μένουν στα συνηθισμένα. Για εμάς, αυτό ήταν ένα κίνητρο όχι απλώς για να επισκεφθούμε τον “Κρίταμο” αλλά και για να επανέλθουμε. Στοιχηματίζουμε ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί και σε εσάς.

Τρεις κι Εξήντα

Κατάστημα Καλαμαριάς: Ιμέρας 2, Καλαμαριά
Κατάστημα Κέντρου: Αγίας Θεοδώρας 7

Το πρώτο κατάστημα «Τρεις κι Εξήντα» άνοιξε στην Καλαμαριά το καλοκαίρι του 2013 με τη φήμη του να απλώνεται σ’ ολόκληρη την πόλη. H συνταγή της επιτυχίας απλή. Άριστη ποιότητα πρώτων υλών, προσεγμένο σερβίρισμα, ταχύτητα, επαγγελματισμός και υποδειγματική σχέση ποιότητας-τιμής. Το όνομά του, άλλωστε, δεν είναι τυχαίο. Περισσότερα από 20 πιάτα κοστίζουν όσα αυτό λέει. Πλέον, έχει αποτυπωθεί ανεξίτηλα στην καρδιά και το μυαλό μας και όχι άδικα.

Εκτός από τις αμέτρητες γευστικές επιλογές το «Τρεις κι εξήντα» το εμπιστεύεσαι και για την πλούσια και πάντα ενημερωμένη κάβα του. Οι εβδομήντα ετικέτες σε ούζο και τσίπουρο που θα βρεις εκεί εξάλλου, προδίδουν τη σημαντική θέση που παίζουν τα αποστάγματα στο menu του.

Ιβίσκος

Αναλήψεως 67, ΜπότσαρηΞεχωρίζει για τις γεύσεις του αλλά και την αυθεντική παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Ο Ιβίσκος με τα ζωντανά χρώματα και την απλότητα στη διακόσμηση φροντίζει να απολαύσετε τις αγαπημένες ελληνικές γεύσεις που φέρνουν κοντά φίλους αλλά δημιουργούν και την αίσθηση ότι όλοι στον Ιβίσκο είναι μια μεγάλη παρέα.

Επιλεγμένα κρεατικά στη σχάρα ή μαγειρεμένα με άλλους τρόπους καθώς και ψάρια και θαλασσινά συνδυάζονται με αλοιφές και ορεκτικά, όλα χειροποίητα ενώ τα κυρίως πιάτα ετοιμάζονται πάντα τη στιγμή της παραγγελίας. Από μεζέδες για κρασί, τσίπουρο, ρακή ή ρακόμελο έως ένα ολοκληρωμένο γεύμα για μια μεγάλη παρέα ή την οικογένεια, ο Ιβίσκος σας περιμένει με προσιτές τιμές.

Ουζερί του Καβούρη

Μητροπολίτου Καλλίδου 71, ΚαλαμαριάΑπό το 1990 με αγάπη και μεράκι, σε ένα φιλόξενο και γραφικό χώρο, επιλέγει να σας προσφέρει ό,τι καλύτερο και φρέσκο υπάρχει από την θαλασσινή κουζίνα. Μέλημα του η γνήσια εξυπηρέτηση και ικανοποίηση των αληθινών καλοφαγάδων.

Εδώ θα βρείτε τα πιο φρέσκα θαλασσινά καθημερινά και σε εξαιρετικές τιμές.

Ουζερί Ουρανός

Βούλγαρη 56 & Δ. Γληνού 23Ένας χώρος με παράδοση στις δημιουργίες με φρέσκα ψάρια. Με δοκιμασμένες συνταγές για πρωτότυπους μεζέδες. Με μεράκι και φαντασία για πιάτα με βάση τα κρεατικά. Ικανοποιεί κάθε γευστική επιθυμία με τον καλύτερο τρόπο και διαθέτει μεγάλη γκάμα κρασιών, ούζου και τσίπουρου για να τις συνοδέψετε.

Το εξαιρετικά προσεγμένο περιβάλλον του «Ουρανού», προσφέρεται για να φιλοξενήσει τις καθημερινές εξόδους, αλλά και κάθε ιδιαίτερη στιγμή σας. Η αίθουσα διατίθεται για εκδηλώσεις με ειδικά μενού σε πρoσεγμένες τιμές. Τον χειμώνα διαθέτει κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ ζωντανή μουσική. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα πιάτα του την περίοδο της Σαρακοστής!

Στου Μιραλή το καπηλεῖον

Κομνηνών 56, Πεζόδρομος Καλαμαριάς

Στην καρδιά της Καλαμαριάς, δηλαδή στον Πεζόδρομό της, φτιάχτηκε ένα… καπηλειό. Όπως τ’ ακούς, ένα καπηλειό αυθεντικό, σαν εκείνα των παλιών καιρών, που σε τράβαγαν με τ’ αρώματά τους. Που σου ζέσταιναν το μέσα, που σε ταξίδευαν στις γωνιές του τόπου μας, που σε τάιζαν νόστιμα και νοσταλγικά, την ίδια στιγμή, που αν έκλεινες τα μάτια σου, ο χρόνος σταμάταγε και δεν κυλούσε πια. Που ‘βλεπες γύρω σου χαμόγελα, πιάτα ν’ αδειάζουν, ποτήρια να σηκώνονται, να τσουγκρίζουν και ν’ αδειάζουν, που η μουσική, μπλεκόταν με τις φωνές και σε κράταγε όσο δοκίμαζες όσα αποφάσισαν να σου προσφέρουν την κάθε μέρα. Ένα καπηλειό, σημείο συνάντησης. Γεύσεων, ανθρώπων, αναμνήσεων.

Το Μιραλή το καπηλεῖον είναι μια συνάντηση λοιπόν, της λιτής χωριάτικης κουζίνας, των καθαρών γεύσεων και των αγνών προϊόντων, μια συνάντηση με τους καπνούς και τ’ αρώματα των παραδοσιακών κρασοπουλιών, έτσι όπως αυτά, αναπτύχθηκαν στην ιστορική συλλογική μνήμη της Θεσσαλονίκης. Της πόλης μας.

Αιγιαλός

Π. Κουντουριώτου 43, Περαία

Ο Αιγιαλός έχει μότο τις «ιστορίες γεύσεων» και αυτές δημιουργεί από το 2019 που έριξε τα δίχτυα του στην Περαία. Φρέσκα ψάρια και θαλασσινά μαζί με το αγαπημένο σου τσίπουρο ή κρασί, ποικιλία ορεκτικών και όλα αυτά είναι ακόμα καλύτερα όταν συνοδεύονται από ζωντανή μουσική. Ο καιρός ανοίγει σιγά σιγά οπότε ήρθε η στιγμή να απολαύσεις νόστιμο φαγητό στην παραλία.

Ψαροκατάσταση στη Φριτέζα

Μικράς Ασίας 30, Τούμπα

Εδώ, η ψαροκατάσταση είναι ολόφρεσκοι μεζέδες που φτάνουν κατευθείαν από τη θάλασσα και στολίζουν γεύσεις το τραπέζι σου. Αξίζει να αναφερθούμε στις προσιτές τιμές και στην ποιότητα του φαγητού που σερβίρεται στο πιο φιλικό περιβάλλον. Δεν λείπουν και οι βραδιές με ζωντανή μουσική.