Ό,τι καλύτερο για τις κρύες μέρες του χειμώνα είναι μία υγιεινή επιλογή και ταυτόχρονα ελαφρύ γεύμα για πολλούς. Είναι το ιδανικό ξεκίνημα ενός δείπνου, ενώ υπάρχουν αμέτρητες συνταγές για τις διατροφικές συνήθειες και προτιμήσεις.

Εμείς εντοπίσαμε σημεία στη Θεσσαλονίκη που κάνουν νόστιμη σούπα, από την κλασσική κοτόσουπα μέχρι ασιατικές συνταγές.

Asian House

Η ασιατική κουζίνα έχει μεγάλη παράδοση στις σούπες και ευτυχώς υπάρχουν τα εστιατόρια Asian House και μπορούμε να απολαύσουμε διάφορα είδη της, όλο τον χρόνο. Ramen από την Ιαπωνία, η διάσημη βιετναμέζικη σούπα Pho με μοσχαρίσιο brisket που σιγομαγειρεύεται για 14 ώρες αλλά και σούπες από την Ταϊλάνδη και τη Μαλαισία με κοινό χαρακτηριστικό τα πολλά θρεπτικά συστατικά, τους νόστιμους ζωμούς και τις εναλλαγές στις γεύσεις. Ένα ολοκληρωμένο γεύμα και ταυτόχρονα ένα γευστικό ταξίδι.

Καταστήματα Asian House

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 7 & ΠΑΪΚΟΥ, ΚΕΝΤΡΟ
Τ: 2310550100

ΚΟΡΟΜΗΛΑ 3, ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑ
Τ: 2310864005 | 2310864365 | 6980191122

ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ 49, ΤΟΥΜΠΑ
Τ: 2310911100

ΒΑΣ. ΤΑΒΑΚΗ 27, ΘΕΡΜΗ
Τ: 2310468000

Εστιατόριο Πατσάς 92

25ης Μαρτίου 92, ανατολικά

Δεν κλείνει ποτέ, έχει ποικιλία από μαγειρευτά αλλά φημίζεται και για τον πατσά του. Η κοτόσουπα και η κρεατόσουπά του είναι από τις καλύτερες που μπορείτε να δοκιμάσετε ενώ σερβίρει μαγειρίτσα, πολύ ελαφριά, όλο τον χρόνο.

Tessera

Πιττακού 4, ανατολικά

Με 15 προτάσεις μαγειρευτών καθημερινά, οι σούπες δε θα μπορούσαν να λείπουν. Όλες οι αγαπημένες σούπες, όπως κοτόσουπα, κρεατόσουπα, ψαρόσουπα, μαγειρίτσα, γιουβαρλάκια μαζί με τα κλασσικά όσπρια υπάρχουν στο μενού και ενίοτε εμπλουτίζονται με προτάσεις ημέρας, όπως συμβαίνει και με τις υπόλοιπες κατηγορίες του μενού.

Wagon Lit

Ολύμπου 3

Στην αρχή της Ολύμπου, στη γειτονιά της εκκλησίας των Δώδεκα Αποστόλων, σ’ ένα πεζόδρομο που σφύζει από ζωντάνια με πολλά καταστήματα που αξίζει να επισκεφθείτε. Μία από τις πιο πρόσφατες «εισόδους» στην περιοχή και γενικότερα στην πόλη είναι το Wagon Lit. Δημιουργία της Ειρήνης Βογιατζή, που έχει αφήσει τη δική της σφραγίδα με το Coq Au Zen, με το όνομα να προκύπτει αβίαστα με το που είδε τον χώρο. Ένα ορθογώνιο που παραπέμπει στα βαγόνια για ύπνο των κλασσικών τρένων.

Αυτό το «βαγόνι», λοιπόν, συνδυάζει το στιλ των παρισινών bistrot και των νεοϋορκέζικων jazz bars. Ανοίγει το απόγευμα και μας περιμένει με καφέ, μία εξαιρετική λίστα κρασιών από όλη την Ελλάδα και με πολλές προτάσεις και σε ποτήρι αλλά και cocktails κλασσικά, signature καθώς και προτάσεις του bartender ανάλογα με το αγαπημένο σας ποτό ή γεύση. Κάθε Πέμπτη απολαμβάνουμε σούπες στην καλύτερη εκδοχή τους γι΄αυτό καλύτερα να τις αναζητήσεις και στην επίσημη σελίδα τους στο Facebook.

Ikigai

Αγορά Μοδιάνο, Ερμού 24

Το Ikigai -ή αλλιώς, «λόγος ύπαρξης»- χαρίζει το όνομά του στο πρώτο dumpling bar της Θεσσαλονίκης. Ένα πολυασιατικό fusion project με μεσογειακές πινελιές, που βρίσκει τη θέση στην Αγορά Μοδιάνο, ένα χαρακτηριστικά πολυπολιτισμικό τοπόσημο της πόλης. Μπορεί η εξειδίκευση του Ikigai The Dumpling Experience να είναι τα φρέσκα χειροποίητα – γλυκά ή αλμυρά – dumplings, αλλά το μενού δεν θα περιορίζεται σ’ αυτά: βιετναμέζικες σούπες, βιετναμέζικα spring rolls, pad thai noodles, καντονέζικα tacos, και το αποκλειστικό Μοδιάνο dumpling με κρέμα μπουγάτσας και άρωμα yuzu -όλα, προετοιμασμένα και μαγειρεμένα επιτόπου!

Τσαρουχάς

Ολύμπου 78, Κέντρο
Τ: 2310271621

Το 1952 δυο αδέρφια, ο Νίκος και ο Γρηγόρης Τσαρούχας, ξεκίνησαν να προσφέρουν στη Θεσσαλονίκη εκλεκτό πατσά και παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Το εστιατόριο συνεχίζει να πορεύεται μέσα στις δεκαετίες, παράλληλα με την ιστορία της πόλης, μαγειρεύοντας τις ίδιες νόστιμες συνταγές και προσφέροντας ανεπανάληπτες παραδοσιακές γεύσεις. Βρίσκεται στον ίδιο χώρο με παλιά, ανακαινισμένο πια, αλλά με όλες τις μνήμες κρατημένες στους ίδιους τοίχους, βαμμένους με νέα χρώματα, σε απόλυτα νοσταλγικούς και ρετρό τόνους. Φυσικά είναι ένα από τα σημεία αναφοράς της Θεσσαλονίκης για πατσά και σούπες γενικότερα.

Ramen Tales

Αλεξάνδρου Σβώλου 16

Ένα νεοσύστατο Ιαπωνικό εστιατόριο έκανε την εμφάνισή του στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Εδώ τα noodles είναι χειροποίητα για να ζήσεις ολόκληρη την εμπειρία της Ιαπωνικής κουζίνας και οι σούπες του σκέτος πειρασμός τις κρύες νύχτες του χειμώνα!

Το Μικράκι

Προξένου Κορομηλά 2
Τ:2310270517

Το καλό μαγειρευτό φαγητό έχει το όνομα Μικράκι, αν και η γεύση είναι πολύ μεγάλη.
Γίγαντες, φάβα, γεμιστά, παστίτσιο, μοσχάρι με κριθαράκι και όλα τα λαδερά της εποχής, περνάνε καθημερινά από τον κατάλογο με σπεσιαλιτέ τα ντολμαδάκια και τα κεφτεδάκια. Όσο για τις σούπες καθημερινά κοτόσουπα, κρεατόσουπα, ψαρόσουπα και σούπες οσπρίων στη διάθεσή σας.

Εδεσσαϊκό

Αγίου Δημητρίου 140, Κέντρο
Τ: 2310203366

Ξεχωρίζει για την κρεατόσουπα και την κοτόσουπα αλλά και ο πατσάς του έχει πιστούς φίλους. Γενικά ειδικεύεται στις σούπες και μας αρέσει πολύ ειδικά τώρα που είναι Χειμώνας και αποτελούν ιδανικά πιάτα. Μπορείτε να παραγγείλετε το φαγητό της επιλογής σας από την  προηγούμενη μέρα και οι τιμές του είναι πολύ προσιτές.