Το Πάσχα βρίσκεται προ των πυλών. Οι γιορτινές αυτές μέρες πλησιάζουν. Κι μία από τις καθημερινές σκέψεις, αρχίζει πλέον να μας απασχολεί λίγο πιο πολύ. Ποια είναι αυτή; Το πασχαλινό τραπέζι! Και πιο συγκεκριμένα, πόσο θα μας κοστίσει.

Μείωση της τάξεως του 5%

Σε σχέση με το 2017 λοιπόν, παρατηρείται μια μείωση στη μέση τιμή του πασχαλινού καλαθιού μας. Μια μείωση της τάξεως του  5% στις τιμές που συναντάμε σε μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ, το κόστος του οποίου ανέρχεται στα 55,74 ευρώ, σε σχέση με τα 58,53 ευρώ το 2017.

Η μείωση αυτή έρχεται μετά τις χαμηλότερες, σε σχέση με το 2017, τιμές που συναντάμε σε οπωροκηπευτικά προϊόντα (πατάτες, ντομάτες, μαρούλια), καθώς και σε προϊόντα με πολλές και έντονες προωθητικές ενέργειες (αλεύρι, μουστάρδα, αναψυκτικά.

Η τιμή του αρνιού στις μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ την Μεγάλη Εβδομάδα αναμένεται να διαμορφωθεί στις ίδιες τιμές περίπου με το προηγούμενο έτος. Συγκεκριμένα η μέση τιμή του αρνιού την Μεγάλη εβδομάδα αναμένεται να είναι μειωμένη σε σχέση με το 2017 κατά -1% στα 5,90 ευρώ ανά κιλό και η τιμή του Κατσικιού κατά -1% στα 6,75 ευρώ ανά κιλό. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι τιμές είναι ενδεικτικές και βασίζονται σε εκτιμήσεις και πως ανάλογα με τη ζήτηση της Μεγάλης Εβδομάδας αναμένεται να μειωθούν ακόμη περισσότερο, ενώ επίσης δεν εμπεριέχουν τις προωθητικές-εκπτωτικές ενέργειες που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο.

Ρίχνοντας μία ματιά στον παρακάτω πίνακα, μπορείτε να δείτε αναλυτικά πως θα διαμορφωθούν οι τιμές στα ψώνια σας φέτος το Πάσχα, καθώς επίσης και τι πτώση σημειώνει η τιμή τους σε σχέση με το 2017.

Μονάχα τα αυγά και η φέτα από βαρέλι δεν σημειώνουν φέτος κάποια πτώση στην τιμή τους. Όλα τα υπόλοιπα προϊόντα που θα μπουν στο καλάθι σας θα είναι σε σημαντικό βαθμό φτηνότερα από πέρυσι!