Ένα ακόμη biscotto workshop με θέμα τη δημιουργικότητα και τις εφαρμογές της στην εκπαίδευση και στις επιχειρήσεις θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Μαΐου στο biscotto coffee+ στο εμπορικό κέντρο Mediterranenan Cosmos.

Πώς ανταπεξέρχεται κανείς σε έναν κόσμο που διαρκώς εξελίσσεται, αλλάζει, τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα; Πώς μπορεί το ανθρώπινο μυαλό να αναμετρηθεί με την τεχνολογία, τις εξελίξεις, την υπερπληροφόρηση και τους νέους τρόπους επικοινωνίας;
Πώς μπορεί ο άνθρωπος να κρατηθεί από έναν κόσμο που πλέον ζητά κάθε μέρα κάτι διαφορετικό; Έναν κόσμο όπου οι κανόνες του παρελθόντος δεν έχουν πια καμία εφαρμογή και απαιτούνται προσαρμοστικότητα και ευελιξία για να επιβιώσει, πόσο μάλλον για να ευημερήσει κανείς; Η απάντηση είναι η δημιουργικότητα.
Η δημιουργικότητα δεν αποτελεί, όμως, προνόμιο κάποιας μικρής ελίτ με καλλιτεχνική φλέβα ή ό,τι άλλο τους προσάπτεται. Αποτελεί κυρίαρχο χαρακτηριστικό κάθε ανθρώπινου νου. Το κακό είναι πως μεγαλώνουμε εκτός αυτής και κάπου στην πορεία πιστεύουμε πως δεν την έχουμε. Μετά έρχεται το σχολείο, το πανεπιστήμιο, ο εργασιακός χώρος και μας πείθουν πως πράγματι δεν είμαστε δημιουργικοί. Σα να μην έφτανε αυτό, βλέπουμε παντού γύρω μας πως χωρίς δημιουργικότητα δε μπορεί να υπάρξει καινοτομία. Κρυφά θαυμάζουμε όλους εκείνους τους ανθρώπους που αλλάζουν τα δεδομένα στον όποιο τομέα και αισθανόμαστε πως δε θα μπορούσαμε ποτέ να πετύχουμε κάτι αντίστοιχο.

Είναι όμως έτσι;
Η δημιουργικότητα είναι το βήμα προς την καινοτομία, έχει όμως κάποια προαπαιτούμενα και, ακόμα κι αν τώρα νομίζουμε πως δεν την έχουμε, μπορούμε σε κάθε περίπτωση να την καλλιεργήσουμε. Τόσο ο καθένας για τον εαυτό του όσο και για το περιβάλλον όπου ζούμε, μαθαίνουμε, εργαζόμαστε. Άλλωστε, πώς μπορείς να διαχωρίσεις τη μάθηση και την εκπαίδευση από τον εργασιακό χώρο, όταν η μία είναι φυσική συνέχεια της άλλης;
Ο George Bernard Shaw είχε πει το  εξής:
«Βλέπετε πράγματα που υπάρχουν και λέτε: Γιατί; Βλέπω πράγματα που δεν υπάρχουν και λέω: Γιατί όχι;»
Σε αυτό το workshop θα μας απασχολήσουν τα βήματα για να οικειοποιηθούμε αυτήν ακριβώς τη φιλοσοφία που έχει τη δύναμη να μας οδηγήσει εκεί που πάντα ονειρευόμασταν να πάμε.

Παρουσίαση:  Φύλλις Γαβριηλίδου- Creative / Writer / Idealist

Info
biscotto coffee+ (Mediterranean Cosmos)
Πέμπτη 10 Μαΐου 
Έναρξη: 20:15
Είσοδος ελεύθερη
Facebook event: ΕΔΩ
Σας ενημερώνουμε ότι μετά τις 20:00 δεν υπάρχει χρέωση στο parking του Mediterranean Cosmos

Μπορείτε να κάνετε κράτηση τηλεφωνικά στο 2310253878 ή ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα κράτησης.

[contact-form-7 404 "Not Found"]