Οκτώ χρόνια έχουν περάσει από τότε που κυκλοφόρησε το τελευταίο άλμπουμ των Universal Trilogy και έτσι το “POP CRISIS” έρχεται να σηματοδοτήσει το come back των P.X. Harris, CJ Αos και Nomik που ξεκίνησαν το 1994 ως ένα γκρουπ της αγγλόφωνης ηλεκτρονικής σκηνής και κατέγραψαν μια δυναμική πορεία μέσα από τη δισκογραφία αλλά και τις πολλές ζωντανές εμφανίσεις τους σε όλη τη χώρα αλλά και στο εξωτερικό.

Ο ήχος τους έχει τη δική του ιδιαίτερη ταυτότητα και με το νέο τους άλμπουμ φιλτράρουν αγαπημένες αναφορές με σύγχρονες τάσεις. Ήδη στα ραδιόφωνα της πόλης ακούγεται εδώ και αρκετούς μήνες το “One On One” ένω ακολουθεί τις τελευταίες εβδομάδες και το “Pop Crisis”.

Υπάρχουν κι άλλα κομμάτια που ζεχωρίζουν από ένα “δεμένο” άλμπουμ, όπου άλλοτε επικρατεί η ηλεκτρονική και χορευτική πλευρά και άλλοτε η περισσότερο μελωδική με τα φυσικά όργανα και τα αντίστοιχα φωνητική. Τέτοια είναι το “Free Fall”, το “Strange Disease” και το “Your Love Is My Treasure”.

Οι επιρροές συγκροτημάτων όπως οι Archive, οι Depeche Mode, οι Prodigy και οι Chemical Brothers είναι εμφανείς σε μια παραγωγή που διατηρεί ανοιχτό έναν μουσικό κυκλο 18 ετών.