Μια οικογένεια συνεχίζει και σήμερα να προσφέρει ένα από τα καλύτερα ελληνικά αποστάγματα προσθέτοντας νέα κεφάλαια σε μία παράδοση 150 χρόνων. Με συνταγές αναλλοίωτες στο χρόνο, το ίδιο μεράκι και φροντίδα για την ποιότητα αλλά και με σύγχρονη ματιά, η οικογένεια Βαρβαγιάννη δημιουργεί ούζο από 100% απόσταξη που ταξιδεύει από το Πλωμάρι σε όλη την Ελλάδα και σε πολλούς προορισμούς του εξωτερικού.

Η ιστορία της ποτοποιίας ξεκινά γύρω στα 1860, όταν ο Ευστάθιος Ι. Βαρβαγιάννης έφτασε στο Πλωμάρι της Λέσβου από την Οδησσό της Ρωσίας. Ο έμπειρος αποσταγματοποιός δεν άργησε να αξιοποιήσει τα υλικά και το άφθονο νερό που του προσέφερε η εύφορη γη του νησιού. Η εξαιρετική ποιότητα του γλυκάνισου και τα σπάνια αρωματικά φυτά έδωσαν άριστης ποιότητας ούζο από την πρώτη απόσταξη.
Σήμερα η οικογένεια Βαρβαγιάννη ακολουθεί στα ιδιόκτητα αποστακτήρια της Ποτοποιίας Βαρβαγιάννη στο Πλωμάρι, το πνεύμα αυτής της παράδοσης συνδυάζοντάς το με τη σύγχρονη τεχνολογία. Πέντε γενιές, μια καλά κρυμμένη οικογενειακή συνταγή και προσήλωση στην ποιότητα είναι τα συστατικά που απολαμβάνει κανείς σε κάθε γουλιά Ούζου Βαρβαγιάννη.

Τι παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του ούζου;

Το ούζο που παράγεται από την οικογένεια Βαρβαγιάννη είναι 100% εξ αποστάξεως αποκλειστικά από γλυκάνισο και άλλα αρωματικά βότανα. Ο γλυκάνισος παίζει καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα γι’ αυτό και ακολουθείται με ακρίβεια όλη η διαδικασία που οδηγεί στην καλύτερη αξιοποίηση του υλικού. Το δεύτερο στοιχείο που αποτελεί και τη βάση του ούζου είναι το οινόπνευμα. Στην Ποτοποιία Βαρβαγιάννη ελέγχεται διπλά τόσο κατά την παραλαβή του όσο και κατά το διάστημα πριν τη διαδικασία απόσταξης. Αποτελείται από 100% καθαρή αιθυλική αλκοόλη από σταφίδα.

Το Μουσείο Ούζου

Η οικογένεια Βαρβαγιάννη έχει δημιουργήσει το δικό της μουσείο ούζου στο Πλωμάρι, το οποίο μπορείτε να επισκεφθείτε και να μάθετε για την 150 ετών οικογενειακή παράδοση στην παραγωγή του ούζου.
Στο μουσείο εκτίθενται τα πρώτα εργαλεία που χρησίμευαν για την εμφιάλωση και την επικόλληση της διάσημης Μπλε ετικέτας και το πρώτο καζάνι που κατασκευάστηκε το 1858 στην Κωνσταντινούπολη, στο οποίο δοκιμάστηκαν μυστικά αιώνων και τεχνικές για να γεννηθούν οι συνταγές της οικογένειας Βαρβαγιάννη.
Το Μουσείο του Ούζου αγκαλιάζει ευλαβικά την παράδοση και φιλοξενεί το μυστικό που συνεχίζει να δίνει την ποιότητα και τη γεύση στο Ούζο Βαρβαγιάννη.
Το Μουσείο Ούζου Βαρβαγιάννη διαθέτει κέντρο υποδοχής επισκεπτών και κατάστημα δώρων. Διεξάγονται γευσιγνωσίες ούζου, καθώς και οπτικοακουστικές περιηγήσεις στα αγγλικά και τα ελληνικά.

Γνωρίζοντας τις ετικέτες του Ούζου Βαρβαγιάννη

Γνωρίστε καλύτερα τις επιλογές της Ποτοποιίας Βαρβαγιάννη και απολαύστε πάντα με τους εξαιρετικούς μεζέδες και τα πιάτα της ελληνικής κουζίνας.

ΟΥΖΟ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ ΜΠΛΕ
Το κλασικό ούζο από το 1860, γνήσιο απόσταγμα γλυκάνισου και αρωματικών φυτών που παράγεται στους 46% Vol.

ΟΥΖΟ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ ΠΡΑΣΙΝΟ
Το αγνό ούζο, με την απαράμιλλη, βελούδινη γεύση, γνήσιο απόσταγμα 100%, που παράγεται στους 42% Vol.

ΟΥΖΟ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ 
Το σπάνιο ούζο, ξηρό και μεστό στη γεύση, που αποτελεί την κορυφαία ποιότητα και παράγεται στους 48% Vol.

ΟΥΖΟ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ ΕΥΖΩΝ
Το παραδοσιακό απεριτίφ από το 1950, με κυρίαρχο στοιχείο το άρωμα του γλυκάνισου, που παράγεται στους 47% Vol.

ΟΥΖΟ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ 
Το Συλλεκτικό ούζο που αποστάχθηκε ειδικά για την επέτειο των 150 ετών από την ίδρυση της Ποτοποιίας Βαρβαγιάννη. Το μεστό σώμα του και η ευχάριστη επίγευσή του συναρπάζουν τους λάτρεις του ούζου. Το Συλλεκτικό Ούζο Βαρβαγιάννη είναι 100 % απόσταγμα και παράγεται στους 46% Vol.

Όπως καταλαβαίνετε η απόλαυση του δημοφιλέστερου ελληνικού απεριτίφ είναι σημαντική υπόθεση για ανθρώπους, όπως η οικογένεια Βαρβαγιάννη. Η πολυετής πείρα και η μακροχρόνια παράδοση δεν είναι τυχαία.

Info

ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ «Ι. ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗΣ ΕΠΕ»
Πλωμάρι, 81200, Λέσβος, Νησιά ΒΑ Αιγαίου
Τηλ. 22520 32741 ή 22520 33300, Fax: 22520 32231
Facebook page: Ouzo Barbayanni

Website: www.barbayanni-ouzo.com

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ