Ένας ακόμη World Class Greece τελικός γεμάτος νέες τάσεις, πάθος, δημιουργικότητα, καινοτομία και έντονες εμπειρίες ολοκληρώνεται.

Κι ο νικητής του διαγωνισμού δεν είναι άλλος από τον Αχιλλέα Πλακίδα.

Ο ιδιοκτήτης του bar Γορίλας θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Βερολίνο και θα εντυπωσιάσει τα πλήθη με τις μοναδικές συνθέσεις του.

Οι bartender που διαγωνίστηκαν στον τελικό

Οι bartenders που θα διαγωνιστούν στον ελληνικό τελικό διεκδικώντας τον κορυφαίο τίτλο του World Class Bartender of the Year 2018 είναι οι ακόλουθοι: Αγγέλου Παναγιώτης (Rattan Cuizine & Cocktail, Ρόδος), Αντωνακοπούλου Δήμητρα (Αθήνα),  Steve Ajulo (Odori Vermuteria Di Atene, Αθήνα), Βαβαδάκης Γιάννης (Bajamar Cocktail Bar, Άγιος Νικόλαος), Γινάργυρος Νίκος (Porto Vecchio, Παξοί),  Δελιόπουλος Donne ((Barbarum, Λάρισα), Κωνσταντινίδης Ηλίας (Paraty & Loft, Θεσσαλονίκη), Παλάσης Δημήτρης (Azzouro café -Βόλος), Πενίκης Βαγγέλης (The Blue Cup, Θεσσαλονίκη), Πλακίδας Αχιλλέας (Γορίλας, Θεσσαλονίκη), Σπανέλη Μυρσίνη (Blends, Αθηνά), Φλωροσιώτη Ελευθερία (Rivera, Βόλος).

Πώς εξελίχθηκε ο τελικός;

Οι 12 υποψήφιοι στον τελικό του World Class Bartender of the Year 2018, κλήθηκαν ναεντυπωσιάσουν τους κριτές και το κοινό μέσα από μια σειρά ιδιαίτερων, απαιτητικών και εντυπωσιακών δοκιμασιών.

Στο πρώτο challenge “The Single Ingredient”, οι διαγωνιζόμενοι επέλεξαν ένα εποχικό τοπικό συστατικό και να χρησιμοποιήσουν 6 διαφορετικές τεχνικές σε 6 κλασικές συνταγές προκειμένου να αποσπάσουν τις καλύτερες δυνατές γεύσεις.

Το “The Berlin Box” αποτέλεσε τη δεύτερη δοκιμασία, η οποία χαρακτηρίζεται άμεσα συνδεδεμένη με τη γαστρονομική κουλτούρα του Βερολίνου και προϋπόθεση αποτελούσε η δημιουργία ενός serve που θα είχε ως βάση ένα από τα εκλεκτά Cardhu Gold Reserve, Cardhu Amber Rock, Talisker Skye, Johnnie Walker Gold Label Reserve σε συνδυασμό με 3 έως 6 μυστικά συστατικά του mystery Berlin Box που δόθηκε σε κάθε διαγωνιζόμενο.

Οι 4 πρώτοι σε βαθμολογία φιναλίστ ( Steve Ajulo, Πλακίδας Αχιλλέας, Γιάννης Βανδαλάκης  και Νίκος Γυναργυρός) που αναδείχθηκαν από τις παραπάνω δοκιμασίες, έφτασαν και στο τρίτο και τελευταίο challenge “The Showdown” που προέβλεπε τη δημιουργία 6 signature serve, τα οποία θα ανακοινώθηκαν επιτόπου στους bartenders, στο περιορισμένο χρονικό διάστημα των 6 λεπτών.

Το γευστικό προφίλ των δημιουργιών, η πολυπλοκότητα των τεχνικών που χρησιμοποιήθηκε και η ικανότητα αλληλεπίδρασης με το κοινό αποτέλεσαν τα τρία στοιχεία που αξιολόγησαν οι κριτές του φετινού τελικού David Beatty, Ketel One European Ambassador, Matt Whiley και Alastair Burgess.