Το πιο ξεχωριστό ραντεβού της Θεσσαλονίκης, το Πικ Νικ Urban Festival 2020, επιστρέφει στο τέλος του Αυγούστου, για ένατη φορά, στη Ρωμαϊκή Αγορά και ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης γίνεται για τρεις μέρες ο μοναδικός προορισμός μικρών και μεγάλων.

Στις 28, 29 και 30 Αυγούστου 2020, ο χώρος της Ρωμαϊκής Αγοράς ανοίγει, γεμίζει καλαθάκια και καρό τραπεζομάντηλα και υποδέχεται κατοίκους και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης, δίνοντάς τους την ευκαιρία να βιώσουν έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης, με έναν τρόπο… αξέχαστο!

Η φετινή ανακοίνωση στο Facebook

9 Χρόνια πριν φανταστήκαμε ότι
«θα μπορούσε και στη Θεσσαλονίκη».
Σήμερα 9 Ιουλίου στις 9μμ, και 9 χρόνια μετά ανανεώνουμε για το τέλος του Αυγούστου το πιο ξεχωριστό ραντεβού της πόλης.

Πικ Νικ, Σινεμά και Μουσική σε έναν από τους ομορφότερους και πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους.

Κρατήστε λίγο ακόμα τις ανάσες σας
και τις καλοκαιρινές σας βόλτες.
Το 9ο Πικ Νικ Urban Festival επιστρέφει.

Πικ Νικ Urban Festival: Πως ξεκίνησαν όλα

Τον Αύγουστο του 2012, διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης ένα φεστιβάλ που καλούσε κατοίκους και επισκέπτες της πόλης να κάνουν πικ-νικ, να ακούσουν μουσική και να παρακολουθήσουν κινηματογραφικές προβολές στο εσωτερικό ενός από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης.

Ο στόχος του ΠΙΚ-ΝΙΚ Urban Festival

Στόχος του ΠΙΚ-ΝΙΚ Urban Festival από το ξεκίνημά του, ήταν να επαναπροσδιορίσει τη σχέση των σύγχρονων πόλεων και των κατοίκων τους, με τους αρχαιολογικούς χώρους που υπάρχουν στον αστικό ιστό. Σε όλη την πορεία του, όχι μόνο εξελίχθηκε σε σημείο αναφοράς της πολιτιστικής ζωής της Θεσσαλονίκης αλλά έθεσε το ερώτημα της «κοινωνικοποίησης» αρχαιολογικών χώρων σε όλη την Ελλάδα.

*Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

info
28, 29 και 30 Αυγούστου 2020
Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης
Facebook event: Πικ Νικ Urban Festival 2020

*Φωτογραφίες από τη facebook page του Πικ Νικ Urban Festival

από έως
Uncategorized