Τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, έδωσε συνέντευξη στους φοιτητές του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εγκαινιάζοντας με αυτόν τον τρόπο τον κύκλο δημόσιου διαλόγου #PRESSnext_gen.

Στη συνέντευξη αυτή, ο Γιάννης Μπουτάρης μίλησε για διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων και το πλέον επίκαιρο θέμα του Μακεδονικού ζητήματος. (σκοπιανό)

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε «πονεμένη» την ιστορία του μακεδονικού. Δήλωσε δεν συμφώνησε με το συλλαλητήριο γι’ αυτό και δεν πήγε.

«Δεν συμφώνησα με το συλλαλητήριο και γι αυτό δεν πήγα. Όμως δώσαμε ρεύμα στους διοργανωτές και η δημοτική τηλεόραση κάλυψε το συλλαλητήριο για ώρες.»

Δικαιολογώντας τη θέση του, χαρακτήρισε «κακή πληροφόρηση» την άποψη που θέλει τη Μακεδονία «Μια και Ελληνική».

«Η Μακεδονία δεν είναι μία, αλλά τρεις: αυτή που κατέχουμε εμείς, ένα κομμάτι στην πΓΔΜ και ένα κομμάτι στη Βουλγαρία»

Συνέχισε λέγοντας πως «εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε να μας κλέψουν την ιστορία. Η ιστορία δεν μπορεί να κλαπεί. Αυτοί γίνονται καραγκιόζηδες. Η πλατεία τους είναι σαν λούνα παρκ.»

Η άποψη του Γιάννη Μπουτάρη φαίνεται σε μεγάλο βαθμό να είναι αντίθετη από το κοινό αίσθημα των Μακεδόνων που τους οδήγησε στο συλλαλητήριο της Κυριακής. Ωστόσο είναι θετικό πως, παρά την αντίθεσή του, δε φάνηκε να στέκεται εμπόδιο στο λαϊκή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ