Από το 1994 οι «Χρυσοί Σκούφοι», του περιοδικού Αθηνόραμα βραβεύουν ανελλιπώς τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα. Πρόκειται πλέον για έναν σημαντικό θεσμό για την ελληνική γαστρονομία. Ας, δούμε, λοιπόν ποιοι κέρδισαν τα φετινά βραβεία, με έμφαση στα εστιατόρια της Β. Ελλάδας τόσο στους Χρυσούς Σκούφους όσο και στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, μια ενότητα επίσης ενδιαφέρουσα.

Τα δύο πρώτα σε βαθμολογία εστιατόρια (με 16,5/20) ήταν το Etrusco (Κέρκυρα) του Etore Botrini (δεν είναι η πρώτη φορά που συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη βαθμολογία και το Funky Gourmet (Αθήνα). Παρακάτω μπορείτε να δείτε όλα τα βραβεία αλλά ας δούμε ποια εστιατόρια της Β. Ελλάδας ξεχώρισαν. Για κάποιους είναι η πρώτη φορά που κερδίζουν μια τέτοια διάκριση για κάποιους άλλους, όπως το Alfredo’s Grand Dining με chef τον Απόστολο Αλτάνη, η δέκατη πέμπτη.

Χρυσοί Σκούφοι 2017
Squirrel (Danai Resort, Νικήτη Χαλκιδικής)
Treehouse (Ekies All Senses Resort, Βουρβουρού Χαλκιδικής)
Water (Sani Resort, Σάνη Χαλκιδικής)
Alfredo’s Grand Dining (Regency Casino Thessaloniki)
Ντομάτα (Sani Resort, Σάνη Χαλκιδικής)

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2017
Bubo Fine Dining Restaurant (Ekies All Senses Resort, Βουρβούρου Χαλκιδικής)
Μαρίνα (Ποτίδαια, Χαλκιδικής)
Αλέξης Ψαροταβέρνα (Sani Resort, Σάνη Χαλκιδικής)
Alfredo’s Garden (Regency Casino Thessaloniki)
Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω (Λιτόχωρο, Πιερία)
Θωμάς (Σκληθρό, Φλώρινα)
Κοντοσώρος (Ξινό Νερό, Φλώρινα)
Μαριγούλα (Πολύγυρος Χαλκιδικής)
Μπουκαδούρα (Νικήτη, Χαλκιδικής)
Ναουμίδης (Αγ. Παντελεήμονας, Φλώρινα)
Τάσος (Νέα Κρήνη, Καλαμαριά Θεσσαλονίκης)

Δείτε όλα τα βραβεία «Χρυσοί Σκούφοι 2017» ΕΔΩ
Δείτε όλα τα βραβεία «Ελληνική Κουζίνα 2017» ΕΔΩ