Πεζόδρομος θα χαρακτηριστεί η οδός Αποστόλου Παύλου μεταξύ των οδών Κασσάνδρου / Ολυμπιάδος και Αγίου Δημητρίου, που αναπλάστηκε. Προς το παρόν και έως την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο η διατήρηση των υφιστάμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για απαγόρευση της κυκλοφορίας.

«Έστω και αργά κάναμε ένα ωραίο έργο, κάποιοι δεν μπορούν να το σηκώσουν αυτό, είναι οδυνηρό το θέμα», είπε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Θανάσης Παππάς, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, τονίζοντας ότι θα αποτελέσει έναν δρόμο τοπόσημο για τη Θεσσαλονίκη.

Υπενθύμισε ότι αρχικά προβλεπόταν ότι θα ήταν ένας δρόμος ήπιας κυκλοφορίας, ωστόσο, όπως είπε, αποφασίστηκε να εξελιχθεί σε πεζόδρομο που θα συνδυάζεται και με την οδό Κάστρων, ώστε να δημιουργηθεί ένας ενιαίος περιπατητικός δρόμος, πηγαίνοντας προς τη Μαύρη Πέτρα και προς τον Πύργο Τριγωνίου. Όπως ανέφερε, αντίστοιχη απόφαση ελήφθη και για την οδό Αγίου Μηνά, όπου βρέθηκαν οι γραμμές του τραμ.

Σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία των οχημάτων, είπε ότι θα γίνεται από την Αγίου Νικολάου, η οποία θα διαμορφωθεί ώστε να γίνεται η κάθοδος.

Πηγή: typosthes.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ