Τον Ιανουάριο, το CineDoc συνεχίζει τις προβολές του με το ντοκιμαντέρ της βραβευμένης σκηνοθέτιδας  Hye-Ryoung Park, Περιπλανώμενος Σεφ.

Η ταινία παρακολουθεί τον διάσημο Κορεάτη σεφ Jiho Im για δέκα χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων ο Im διασχίζει βουνά, ποτάμια και πεδιάδες σε όλες τις καιρικές συνθήκες για να συλλέξει τα υλικά της μαγειρικής του -από άγριες πικραλίδες μέχρι βρύα.

Ο σεφ Im πιστεύει ότι η Μητέρα Φύση βρίσκεται στην καρδιά της μαγειρικής τέχνης και με αυτό το σκεπτικό περιπλανιέται σε όλη την κορεατική χερσόνησο σε αναζήτηση πρώτων υλών για τα πιάτα του. Γι’ αυτόν, τίποτα στη φύση δεν δημιουργήθηκε τυχαία και κάθε υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί στη μαγειρική και για να θεραπεύσει το ανθρώπινο σώμα.

Η ταινία τον συναντά καθώς αναλαμβάνει τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του: να δημιουργήσει μέσα σε μόλις 24 ώρες 108 νέα πιάτα –αριθμός σημαδιακός για τους βουδιστές– ως φόρο τιμής στη θετή του μητέρα.

 

Trailer ταινίας

 

Trailer CineDoc

 

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Κορέας και σε συνεργασία με το Wok Shop (κατάστημα Ασιατικών Τροφίμων) και τα «Μαθήματα Μαγειρικής» (Culinary center & Cookery Club).

 

 

info
Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, 21.00
Αποθήκη 1, Λιμάνι, Αίθουσα «Σταύρος Τορνές»
Τιμές εισιτηρίων: 5 ευρώ
Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα: https://www.cinedoc.gr/ & κατάλογος ΕΔΩ

Οι ταινίες του CineDoc είναι διαθέσιμες online: https://vimeo.com/channels/cinedoc

 

 

 

 

 

Cine News