Το Netflix προχωρά σε περικοπή 150 θέσεων εργασίας σε μία προσπάθεια να μειώσει τα έξοδά της.

Προ διαστήματος η εταιρεία είχε αποκαλύψει πως είχε χάσει συνδρομητές και αναμένει να χάσει εκατομμύρια ακόμα το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Το μεγαλύτερος μέρος των περικοπών αναμένονται στις ΗΠΑ και θα αφορούν υπαλλήλους στον τομέα παραγωγής ταινιών αλλά και τηλεοπτικών σειρών.

«Η επιβράδυνση της αύξησης των εσόδων μας σημαίνει ότι πρέπει, επίσης, να επιβραδύνουμε την αύξηση του κόστους μας ως εταιρεία» δήλωσε εκπρόσωπος της Netflix. «Έτσι, δυστυχώς, απολύουμε σήμερα περίπου 150 υπαλλήλους, κυρίως με έδρα τις ΗΠΑ» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αλλαγές έχουν να κάνουν με «ανάγκες της εταιρείας» και όχι «ατομικές επιδόσεις».

Από τον Δεκέμβριο μετρά 11.300 εργαζομένους με τις περικοπές να αντιπροσωπεύουν το 1,3%. Τον Απρίλιο, απέλυσε άλλα 25 άτομα από θέσεις μάρκετινγκ.

Αυτόν τον μήνα, η χρηματιστηριακή αξία του Netflix μειώθηκε κατά σχεδόν 60 δισεκατομμύρια δολάρια και οι επενδυτές είδαν, μετά λύπης και πανικού, ότι η δεκαετής άνθηση στον τομέα του streaming έφτασε στο τέλος της.

Πλέον, η εταιρεία σκοπεύει να εστιάσει στο «less is more» παρέχοντας λιγότερες, αλλά μεγαλύτερης ποιότητας, παραγωγές. Εκτιμάται πως θα ξοδέψει 17 δισεκατομμύρια.

Το Netflix πιστεύει πως είναι διάφοροι οι λόγοι που έχουν οδηγήσει σε απώλεια συνδρομητών και μείωση κερδών. Μεταξύ αυτών είναι το τέλος των εργασιών στη Ρωσία, μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Στόχος παραμένει να παταχθεί το streaming μέσω κωδικών τρίτων, μία πρακτική που οδηγεί σε μεγάλες απώλειες χρημάτων. Ήδη κάνει σχετικές προσπάθειες στην αγορά της Λατινικής Αμερικής, χρεώνοντας ένα ποσό για να μπορούν τα νοικοκυριά να μοιράζονται λογαριασμούς.

Τέλος, υπάρχουν σχέδια για κυκλοφορία μίας φθηνότερης εκδοχής, που θα περιλαμβάνει διαφημίσεις.