Όλοι θέλουμε να απολαμβάνουμε μια κούπα αχνιστού καφέ σε ένα φιλόξενο χώρο, αλλά υπάρχουν και κάποια καφέ, που εκτός από το αγαπημένο ρόφημα, προσφέρουν και μια μοναδική εμπειρία επίσκεψης. Καφέ που με την ιδιαίτερη διακόσμηση και χαρακτηριστικά τους χαράσσονται για πάντα στην μνήμη μας.

Ας γνωρίσουμε παρακάτω μερικούς από τους πιο ιδιαίτερους χώρους σε διάφορες γωνιές του πλανήτη:

Ziferblat Café: εκεί όπου ο χρόνος είναι χρήμα

locals

Τα café Ziferblat ξεκίνησαν από τη Ρωσία και έχουν μια μοναδική φιλοσοφία: Ό,τι παραγγείλεις δεν έχει χρέωση, αυτό όμως που χρεώνεται είναι ο χρόνος παραμονής σου. Έτσι, κατά την είσοδό σου παίρνεις ένα ρολόι από αυτά που υπάρχουν στον χώρο, σημειώνεις την ώρα που μπήκες και το κρατάς μαζί σου μέχρι να φύγεις. Στην Αγγλία, η χρέωση είναι 8p(πέννες)/λεπτό, συνεπώς αν κάτσεις μια ώρα να απολαύσεις τον καφέ και τη ζεστή ατμόσφαιρα, θα πληρώσεις απλώς 3 λίρες.


Cat Cafés: Καφές παρέα με γάτες

Cat Café, Budapest

Οι γάτες, εκτός του ότι έχουν καταλάβει το social media feed μας, έχουν αποκτήσει πλέον και τα δικά τους café. Από την Ταϊβάν, όπου πρωτοεμφανίστηκαν, μέχρι το Τόκιο όπου ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια και από τον Καναδά μέχρι την Αγγλία, τα χνουδωτά αυτά μαγαζιά σου δίνουν τη δυνατότητα να πιεις τον καφέ σου, ενώ απολαμβάνεις τη χαλαρωτική συντροφιά των αγαπημένων τετράποδων.


Dreamy Camera Café: Το εντυπωσιακό καφέ έξω από τη Σεούλ

Μοιάζει βγαλμένο από τις σελίδες ενός comic ή μιας ταινίας του Tim Burton, αλλά το Dreamy Camera είναι η πραγματοποίηση του ονείρου του Park Sung-Hwan και της συζύγου του, Kwak Myung-Hee, οι οποίοι ήθελαν να φτιάξουν έναν χώρο εμπνευσμένο από τη γερμανική κάμερα Rolleiflex, ο οποίος θα φιλοξενεί ονειροπόλους λάτρεις του καφέ και της φωτογραφίας. Το Dreamy Café σε περιμένει έξω από τη Σεούλ, ενώ στο εσωτερικό του θα βρεις μια μεγάλη συλλογή από vintage φωτογραφικές μηχανές.


Hammock Cafés: Καφές στην αιώρα

Το άραγμα στην αιώρα, με κρύο καφέ τα καλοκαιρινά απογεύματα, είναι μια από τις μικρές απολαύσεις αυτής της ζωής. Τον συνδυασμό καφέ-αιώρα μπορεί κανείς να ευχαριστηθεί ανά πάσα στιγμή σε ένα Hammock café, τα οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στην Ασία.


Cabmen’s Shelters: Αποκλειστικά για οδηγούς ταξί

Guardian

Εάν έχεις επισκεφθεί το Λονδίνο είναι πολύ πιθανό να έχεις δει ένα από το πράσινα κιόσκια που πουλάνε καφέ, άλλα ροφήματα και άλλα snacks. Τα Cabmen’s Shelters, όμως, όπως ονομάζονται, δεν είναι για όλους. Συγκεκριμένα, εξυπηρετούν αποκλειστικά τους οδηγούς ταξί, που φέρουν το αντίστοιχο πράσινο σήμα, και χρονολογούνται από το 1875, όταν τα αντίστοιχα μέσα μεταφοράς ήταν κάρα που τα έσερναν άλογα.

Πηγή: blog.barista.gr