Τα τελευταία χρόνια, η Airbnb έχει εξασφαλίσει μια ισχυρή θέση στη χώρα μας. Πολλοί είναι αυτοί που αποφασίζουν να ανακαινίσουν κάποιο διαμέρισμα που έχουν και να το βάλουν στο διεθνές δίκτυο με σκοπό να προσελκύσουν διαδικτυακά ενοικιαστές.

Ιδιαίτερα στα νησιά, η Airbnb είναι παντού. Γιατί εκεί πλέον συμφέρει καλύτερα τους ιδιοκτήτες να μετατρέψουν το σπίτι τους σε ξενοδοχείο για τη σεζόν, παρά να το νοικιάζουν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Όπως σε κάθε ενασχόληση που σε φέρνει σε επαφή με πολλούς ανθρώπους, διαφορετικές κουλτούρες και συνήθειες, έτσι και το να είσαι ιδιοκτήτης σπιτιού που νοικιάζεις μέσω Airbnb έχει πολλές ενδιαφέρουσες στιγμές, άλλες αστείες και άλλες απλώς παράξενες.

Κι έτσι, σύμφωνα με την Tornos News, αυτές είναι οι 5 πιο παράξενες ιστορίες ιδιοκτητών.

Χριστούγεννα στην Αθήνα και βράδια που… τα σπάνε!

Ζευγάρι ήρθε για πρωτοχρονιά στην Αθήνα και ζήτησε από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού να τους βρίσκει κάθε βράδυ διαφορετικό μαγαζί (μπουζούκια) που να μπορεί να σπάει και πιάτα… «Αποδείχτηκε μεγαλύτερη πρόκληση απ’ ό,τι νόμιζα», λέει γελώντας ο ιδιοκτήτης. αλλά έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε. Athens by night άλλης εποχής!

Χωρίς τα jeans μου δεν πάω πουθενά!

Πελάτης σπιτιού στους Αμπελόκηπους έφευγε ξημερώματα για το λιμάνι του Πειραιά. Αποφάσισε να βάλει την τελευταία στιγμή κάποια ρούχα του για πλύσιμο και με κάποιο τρόπο κατάφερε να μπλοκάρει την πόρτα του πλυντηρίου. Μην μπορώντας να πάρει εκείνη τη στιγμή τα ρούχα (μιλάμε για ένα απλό τζην και μερικά φανελάκια), προτίμησε να χάσει το πλοίο, παρά να ζητήσει από την ιδιοκτήτρια να του στείλει τα ρούχα το επόμενο πρωί. Εννοείται ότι η ιδιοκτήτρια δέχτηκε βροχή από τηλέφωνα από τον πανικόβλητο τουρίστα μέσα στα άγρια μεσάνυχτα.

Πονηρό-δουλειές!

Ζευγάρι ξέχασε ερωτικά παιχνίδια, ζαρτιέρες και άλλα γυναικεία αξεσουάρ σε σπίτι στο Πήλιο.  Το ζευγάρι ήταν δύο συνάδελφοι γιατροί, άνδρες και οι δύο στο φύλο, που είχαν έρθει υποτίθεται για να παρακολουθήσουν ένα συνέδριο. Ο ιδιοκτήτης επιχείρησε να επικοινωνήσει μαζί τους προκειμένου να τους στείλει τα απολεσθέντα, αλλά κανείς δεν απάντησε. Θα μπορούσαμε να πούμε πως βγήκε τρόπο τινά κερδισμένος!

Μεσ’ της Μυκόνου τα στενά…

Ιδιοκτήτρια σπιτιού στον Πλατύ Γιαλό της Μυκόνου εξήγησε στους πελάτες της, πριν ακόμα ολοκληρώσουν την κράτηση, ότι η περιοχή έχει μικρούς και στενούς δρόμους, ιδιαίτερα άβολους για μεγάλα αυτοκίνητα. Όταν το ζευγάρι έφτασε στο λιμάνι της Μυκόνου, η ιδιοκτήτρια είδε να οδηγούν ένα τεράστιο όχημα τύπου τζιπ. Τους εξήγησε ότι, ενώ το σπίτι διαθέτει χώρο στάθμευσης εντός του οικοπέδου, το τζιπ είναι αδύνατο να φτάσει μέχρι εκεί, καθώς το δρομάκι που περνά μπροστά από το σπίτι είναι εξαιρετικά στενό. Συμφώνησαν να σταθμεύουν το αυτοκίνητο σε ένα κοντινό άδειο οικόπεδο. Μέχρι που ένα βράδυ, επιστρέφοντας μεθυσμένοι αποφάσισαν ανεπιτυχώς να δοκιμάσουν την… ευελιξία του αυτοκινήτου… ή των τοίχων… Όπως αποδείχτηκε, κανένα από τα δυο δεν διαθέτει τέτοια χαρακτηριστικά. Ένας γερανός ανέλαβε να λύσει το πρόβλημα του φρακαρισμένου στο στενάκι οχήματος.

Πελάτες υπόδειγμα!

Ιδιοκτήτης σπιτιού στα Πετράλωνα εξομολογείται ότι κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με τον ενδιαφερόμενο Δανέζο ενοικιαστή ήταν μάλλον λίγο πιο επίμονος στο θέμα της καθαριότητας του σπιτιού καθώς επρόκειτο για μια παρέα αγοριών, σχετικά νεαρών στην ηλικία. Φαίνεται όμως ότι τα παιδιά τελικά είχαν απροσδόκητα καλούς τρόπους αφού φεύγοντας έβαλαν καθαρίστρια (την οποία πλήρωσαν φυσικά) και άφησαν το σπίτι καλύτερο και από πριν. Πότισαν και τις γλάστρες!

Το Airbnb είναι μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα επιχειρηματική κίνηση στις ημέρες μας. Πέρα από τους κινδύνους που μπορεί καμιά φορά να κρύβει, αποδεικνύεται πως από εκεί μπορεί να δημιουργηθούν πολλές ιστορίες. Αστείες ή τρομακτικές. Ενδιαφέρουσες ή παράξενες.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ