Έχει αλλάξει το τοπίο στη γαστρονομία και σε ό,τι αφορά τα κρεατικά, με πολλά εστιατόρια να ψάχνουν ιδιαίτερα τόσο την πρώτη ύλη, τους τρόπους κοπής, αλλά και τις τεχνικές. Παρακάτω ξεχωρίζουμε μερικά από τα εστιατόρια στη Θεσσαλονίκη που αξίζει να απολαύσετε το μενού τους.

Γράφει ο Κώστας Γιάντσιος

ΤΖΑΚΙ ‘HO

Δράγου 2, Χορτιάτης
Τ: 2310349266

TZAKI ‘HO

Από τις νέες προτάσεις στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης, ή καλύτερα της περιοχής, αφού το συναντάμε στον Χορτιάτη. Μία «γαστροταβέρνα» με έμφαση στο country eating. Προσεκτικά επιλεγμένα είδη κρεάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως φιλέτο βουβαλιού από την Κερκίνη αλλά και Τόμαχωκ από τη Δανία. Συνδυάζονται με μία μεγάλη λίστα κρασιών, ιδανική για γευστικούς πειραματισμούς.

DOME Real Cuisine

Ασκληπίου 16-18 
Nikopolis Hotel

DOME Real Cuisine

To νέο εστιατόριο του Nikopolis Hotel έχει ως κορμό του μενού του τα επιλεγμένα κρεατικά, διαθέτει δικό του ωριμαντήριο για την καλύτερη προετοιμασία των κρεάτων, τα οποία ψήνονται στο μαντεμένιο φούρνο της Bertha με βιολογικά κάρβουνα και καταλήγουν στο τραπέζι μας έχοντας μαγειρευτεί με τον ιδανικό τρόπο για να μεγιστοποιηθεί η απόλαυση του κάθε πιάτου.

Νέα Διαγώνιος

Νικολάου Πλαστήρα 89, Ν. Κρήνη, Καλαμαριά
Τ: 2310029085 

Νέα Διαγώνιος

Ο χειροποίητος γύρος και τα σουτζουκάκια είναι οι διάσημες προτάσεις που ξεχωρίζουν και οι κριτικοί γεύσης, γι΄αυτό και οι τόσες διακρίσεις για τη Νέα Διαγώνιο. Προσθέτουμε στα παραπάνω το ψητό συκώτι στη σχάρα, άψογα ψημένο καθώς και ζουμερό σουβλάκι μόσχου με λαχανικά και καπνιστό αλάτι Κύπρου.

Παραστιές

Γ. Παπανδρέου 60 (πρώην Ανθέων)
Τ: 2310407338

Παραστιές

Η Παραστιά ήταν φτιαγμένη από δύο παράλληλες ορθογώνιες πέτρες μεταξύ των οποίων έμπαιναν τα ξύλα, έστηναν τη φωτιά και ακουμπούσαν το σκεύος από πάνω για μαγείρεμα. Έτσι επιλέχτηκε και το όνομα του εστιατορίου, στο οποίο δεν θα μπορούσε να λείπει άλλωστε, η ανοιχτή κουζίνα. Εδώ, λοιπόν, θα απολαύσετε νόστιμες επιλογές κρεατικών, όπως μαγειρεύονται στην Κρήτη.

The Backroom

Λεωφόρος Νίκης 55
Τ: 2310257781

The Backroom

Tο νέο must-visit στέκι της πόλης μας καλωσορίζει σε έναν υπέροχο και μαγικό κόσμο γεμάτο αυθεντικές γεύσεις της Ιταλίας και της Αργεντινής. Η βόλτα μας στη λεωφόρο Νίκης έχει άλλη γεύση. Με στόχο να δώσει τη δική του ερμηνεία και μία νέα προσέγγιση στην Ιταλική και Αργεντίνικη κουζίνα, το Backroom έρχεται να προσφέρει ένα αξέχαστο ταξίδι γεύσεων, με απόλυτο σεβασμό στην παράδοση των δύο λαών.

Brizola

Νικ. Μαντζάρου 18 & Κώττα Ρούλια
Τ: 2310532800

Brizola

Πρόκειται για ένα εστιατόριο που έγινε γνωστό από την πρώτη στιγμή που άνοιξε. Ένας λόγος ήταν σίγουρα η τοποθεσία του. Στην περιοχή του Παλαιού Σταθμού, στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης και σίγουρα κάπου, που δεν περιμένεις να ανοίξει ένα εστιατόριο. Τολμηρή κίνηση για τα δεδομένα μιας πόλης που έχεις συνηθίσει στις «πιάτσες» και στις «περαντζάδες».