Το Peak Physio είναι ένα κέντρο φυσικοθεραπείας στη Θεσσαλονίκη, που ασχολείται με την πρόληψη και αποκατάσταση των μυοσκελετικών παθήσεων και κακώσεων. Εξειδικεύεται στην αθλητική αποκατάσταση, στις παθολογίες της σπονδυλικής στήλης, καθώς και στην αποκατάσταση μέσω της μεθόδου του Pilates.

Ενεργητική αποκατάσταση

Κάτι το οποίο αξίζει και πρέπει να αναφέρουμε είναι ότι στο συγκεκριμένο κέντρο δίνεται έμφαση στην ενεργητική αποκατάσταση, όπου ο ασθενής μέσα από την καθοδήγηση των φυσικοθεραπευτών αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στη θεραπεία του. Η διαφορά αυτής της προσέγγισης συγκριτικά με τις συνήθεις παθητικές θεραπείες (χρήση μηχανημάτων Laser, διαθερμίες, υπέρηχο) έγκειται στη χρήση της θεραπευτικής άσκησης ως βασικό μέσο αποκατάστασης, με στόχο τη διαχείριση του πόνου, την ενδυνάμωση των ιστών και την ενίσχυση της σωματικής ανθεκτικότητας στα καθημερινά φορτία.

Η εκάστοτε θεραπεία είναι σχεδιασμένη επάνω στον κάθε ασθενή ξεχωριστά. Στοχεύοντας στα αίτια του προβλήματος και όχι στην προσωρινή ανακούφιση των συμπτωμάτων, επιδιώκεται μόνιμη λύση της υπάρχουσας παθολογίας και πρόληψη μεταγενέστερης υποτροπής.

Η προσέγγιση είναι ολιστική, υιοθετώντας το βιοψυχοκοινωνικό μοντέλο, έτσι ώστε να μπορούν να διερευνηθούν συνολικά και σε βάθος τα αίτια της κλινικής εικόνας του εκάστοτε ατόμου. Ο θεραπευτής δεν επικεντρώνεται μόνο στα συμπτώματα του ασθενή, αλλά λαμβάνει υπόψιν του ψυχοκοινωνικούς παράγοντες, όπως το άγχος, τον φόβο και τις ανησυχίες, που συχνά συνυπάρχουν με τις μυοσκελετικές παθολογίες. Αυτοί οι παράγοντες, αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα, μπορεί να επηρεάσουν την πορεία της αποκατάστασης, οδηγώντας σε χρόνιο πόνο, δυσλειτουργία και κατάθλιψη.

Οι υπηρεσίες που προσφέρουν

Οι εξειδικευμένοι φυσικοθεραπευτές του Peak Physio, με γνώση και εμπειρία, αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κάθε περίπτωση. Στο εν λόγω κέντρο, που αποτελείται από το σύγχρονο γυμναστήριο αποκατάστασης, τα δωμάτια θεραπείας, τον χώρο θεραπείας σπονδυλικής στήλης με το κρεβάτι έλξης και αποσυμπίεσης, την αίθουσα λειτουργικής αποκατάστασης, την αίθουσα Pilates με το Pilates Reformer, σας παρέχεται μια σειρά υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

  • Μυοσκελετική αποκατάσταση
  • Αθλητική αποκατάσταση
  • Αποκατάσταση Σπονδυλικής Στήλης
  • Pilates Mat & Reformer
  • Βελονισμό
  • Manual Therapy
  • Αξιολόγηση κάτω άκρων & κατασκευή ορθωτικών πελμάτων
  • Θεραπευτική άσκηση
  • Θεραπευτική μάλαξη
  • Πρόληψη- Εργονομία

Το Pilates

Το Pilates παρέχει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών στην αποκατάσταση αλλά και την πρόληψη. Απευθύνεται σε υγιή άτομα για ενδυνάμωση, βελτίωση της στάσης του σώματος και καλύτερη λειτουργικότητα στις καθημερινές δραστηριότητες, σε πάσχοντες με χρόνια μυοσκελετικά προβλήματα, καθώς και σε αθλητές υψηλού επιπέδου, ενισχύοντας το πρόγραμμα προπόνησής τους και στοχεύοντας τόσο στην βελτίωση της απόδοσης όσο και στην πρόληψη τραυματισμών.

Οι μέθοδοι και τα θεραπευτικά πρωτόκολλα που χρησιμοποιούνται στο Peak Physio είναι τεκμηριωμένα επιστημονικά και τα αποτελέσματα αυτών προκύπτουν από δημοσιευμένες έρευνες και μελέτες του εξωτερικού (evidence-based approach).

Εδώ, θα σας προτρέψουν να σταματήσετε να είστε απλά ένας παθητικός δέκτης θεραπευτικών μέσων και να ανακαλύψετε τα οφέλη της κίνησης και της άσκησης. Κλείστε τώρα το ραντεβού σας για να μάθετε περισσότερα.

Περιοχή
Ανατολικά

Διεύθυνση
Βασιλίσσης Όλγας 103

Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα-Παρασκευή 14:00 – 21:00
Σάββατο και Κυριακή Κλειστά