Σας το είχαμε προαναγγείλει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δεν μπορούσαμε να λείπουμε από το Salonica Bar & Restaurant την πρώτη από τις δύο ημέρες (Πέμπτη 24 και Παρασκευή 25 Οκτωβρίου) που με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Πατσά, ο chef Σωτήρης Ευαγγέλου και η ομάδα του επέλεξαν ένα μενού με επίκεντρο τον πατσά αλλά και άλλες αγαπημένες σούπες και φαγητό που έχει συνδεθεί με τη ζεστασιά της παρέας αλλά και το γεύμα μετά από το ξενύχτι.

Γράφει ο Κώστας Γιάντσιος

Ο chef μας πρότεινε διάφορα πιάτα (οι ποσότητες που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι μικρότερες για να μπορέσουμε να δοκιμάσουμε περισσότερες προτάσεις και να σας τις δείξουμε) και έτσι περιηγηθήκαμε στο μενού.

Ο πατσάς είχε την πρώτη θέση και δοκιμάσαμε και τον χοντροκομμένο και τον ψιλοκομμένο. Αρωματικός και ελαφρύς και ανάμεικτα κομμάτια από την κοιλιά και το ποδαράκι. Στις σούπες, υπάρχει και η επιλογή της κοτόσουπας και της μαγειρίτσας (μια ελαφριά εκδοχή). Επίσης, ξεκινήσαμε με μοσχαρίσια μάγουλα και γλώσσα ενώ τρυφερό μοσχαράκι με κόκκινη σάλτσα και πατάτες φούρνου και σπαγγέτι με κιμά συμπλήρωσαν τα εδέσματα μιας βραδιάς που έκλεισε με την εντυπωσιακή pavlova.

Μια θεματική βραδιά συνοδεία πιάνου και με μεγάλη ανταπόκριση στο μενού του Πατσά, όπως παρατηρήσαμε στα τραπέζια γύρω μας. Σε όλη τη διάρκεια της Παρασκευής μέχρι τα ξημερώματα προς θα μπορείτε να απολαύσετε τη θαλπωρή μιας σούπας που δε λείπει από καμιά κουζίνα του κόσμου.

 

 


Πατσά Day
Πέμπτη 24 & Παρασκευή 25 Οκτωβρίου
Διαθέσιμος όλες τις ώρες

Salonica Restaurant-Bar
Makedonia Palace
Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 2
Τ: 2310897197
[email protected]
Facebook
Instagram