Ένα γλύκισμα που δεν λείπει από κάθε σπίτι την περίοδο των γιορτών!

Υλικά:
600 γρ. βούτυρο γάλακτος
250 γρ. άχνη
300 γρ. αμύγδαλα χοντροσπασμένα και ψημένα
1200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 βανίλιες
1 μπέικιν πάουντερ
άχνη για πασπάλισμα
ροδόνερο για ψέκασμα

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη, μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε βροχιδόν το αλεύρι (κοσκινισμένο μαζί με τις βανίλιες και το μπέικιν). Τοποθετούμε το μίγμα σε ένα μπολ και συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια. Τέλος, προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 18-20 λεπτά στους 170 βαθμούς. Ξεκάζουμε με ροδόνερο και αφού κρυώσουν τους καλύπτουμε με άχνη.