Πανδημία COVID-19. Απειλή ή ευκαιρία;» είναι ο τίτλος του Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί από 17 έως 19 Σεπτεμβρίου 2021, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. (3ης Σεπτεμβρίου-κόκκινο κτίριο) του ΑΠΘ. Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Lions Quest Θεσσαλονίκη- Μακεδονίας. Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Η Τελετή Έναρξης του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 18.00, στην Αίθουσα Τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος.

Το Συνέδριο είναι πολυθεματικό και θα προσεγγίσει το θέμα της πανδημίας μέσα από διάφορες πτυχές, όπως τις κοινωνικές, τις περιβαλλοντικές, τις νομικές, της οικονομίας και της ανάπτυξης, της τεχνολογίας, του τουρισμού, του πολιτισμού και φυσικά της υγείας.

Στόχος του Συνεδρίου είναι, όπως αναφέρει η Πρόεδρος του Συνεδρίου Δρ. Ειρήνη Γεωργοπούλου, να γίνει «μια αποτίμηση της πρωτοφανούς υγειονομικής και όχι μόνο, κρίσης ενώ το Συνέδριο θα αναζητήσει τα πολύτιμα εκείνα συμπεράσματα που θα βοηθήσουν στη θωράκιση της ανθρωπότητας απέναντι σε παρόμοιες απειλές».

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Συνεδρίου, το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ, θα πραγματοποιηθεί στρογγυλό τραπέζι, με τίτλο «Ξανά στη Σαλονίκη» όπου με αφορμή την πανδημία θα συζητηθεί η ιστορία των εβραίων της Θεσσαλονίκης.

Οι ενδιαφερόμενες/ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση στον σύνδεσμο: https://www.auth.gr/video/video-synedrio-me-titlo-pandimia-covid-19-apeili-efkairia/

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης διατίθεται στον σύνδεσμο: https://websites.auth.gr/pandemicconference/schedule/