Για ακόμα μια εβδομάδα πηγαίνουμε θέατρο στη Θεσσαλονίκη, καθώς πολλές ποιοτικές παραστάσεις περιμένουν να μας ψυχαγωγήσουν. Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, για εσάς όλες τις θεατρικές παραστάσεις που θα δείτε στην πόλη την εβδομάδα που διανύουμε (10-16/04).

Γράφει η Λυδία Κοκκινά

«Υπάρχει και Φιλότιμο»

Τα έργα που έχουν ενδιαφέρον θεατρικό συνομιλούν με τον χρόνο και όχι μόνο με τον καιρό τους. Η καρδιά της γραφής των Σακελλάριου – Γιαννακόπουλου χτυπά ακόμα δυνατά. Η μεγάλη κωμωδία δεν ασχολείται με τύπους και πρόσωπα, αλλά με συμπεριφορές. Βέβαια, το γέλιο θα είναι παρόν για να πιστοποιεί και τις αδυναμίες μας και τα προτερήματά μας. Όλων!

Πληροφορίες
Θέατρο Αριστοτέλειο, Εθ. Αμύνης 2
Έως και 21 Απριλίου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη: 19.30
Πέμπτη: 21.00
Παρασκευή: 21.00
Σάββατο: 18.30 & 21.00
Κυριακή: 19.30

Τιμές εισιτηρίων: 20€, 15€ μειωμένο (άνεργοι, πολύτεκνοι και φοιτητές), 12€ ομαδικό


«Φεγγίτης»

Ο «Φεγγίτης» διερευνά και διαπραγματεύεται εύστοχα, αλλά και με χιούμορ, το κατά πόσο μία σχέση αγάπης θα μπορούσε να υφίσταται ανάμεσα σε δύο ανθρώπους με διαφορετικές κοινωνικές και πολιτικές κοσμοθεωρίες και συμπεριφορές.  Τόσο η ιδεαλίστρια Κίρα, όσο και ο πραγματιστής Τομ είναι εμφανές ότι χρειάζονται ο ένας τον άλλον, κάτι που πρώτος απ’ όλους διακρίνει ο νεαρός  Έντουαρντ (Μιχάλης Πανάδης) -ο γιός του Τομ- που επισκέπτεται την Κίρα, σε μια προσπάθεια να την πείσει να γυρίσει κοντά στον πατέρα του.

Πληροφορίες
Από την Τετάρτη 3 Απριλίου
Θέατρο Κολοσσαίον, Βασ.Όλγας 150
Τηλ. 2310 834 996

Παραστάσεις:
Τετάρτη: 20.00
Πέμπτη – Παρασκευή: 21.00
Σάββατο: 18.00 & 21.00
Κυριακή: 20.00

Εισιτήρια:
17€ & 14€ (ΑΜΕΑ), 10€ (Φοιτητές, άνεργοι)

Αγορά Εισιτηρίων
viva.gr & Ταμείο Θεάτρου Κολοσσαίον (τηλ. 2310 834 996)


«Ουρανία»

Η Ουρανία είναι ένας αμφίθυμος μονόλογος πάνω στο όνειρο και τη ματαίωση του, πάνω στον απόλυτο έρωτα και την ολοκληρωτική μοναξιά. Μα πάνω απ’ όλα είναι η πορεία ενός νέου ανθρώπου σε έναν κόσμο που δεν κατανοεί. Ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, με τρυφερότητα και χιούμορ, καταγράφει την ψυχοσύνθεση μιας νέας γυναίκας εγκλωβισμένης σε ένα παιδικό δωμάτιο και ο Γιώργος Σουλειμάν προσεγγίζει με ευαισθησία τις πιο κρυφές πτυχές μιας αιχμηρής προσωπικότητας.

Πληροφορίες
Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5
10, 11, 14 Απριλίου
Εισιτήρια: viva.gr


«Ο Καλός Άνθρωπος του Σετσουάν»

Έργο τρυφερό, αστείο όσο και σκληρό, ρομαντικό όσο και ρεαλιστικό, ο «Καλός άνθρωπος του Σετσουάν» αποτελεί το έργο του Μπρεχτ, με τις περισσότερες απευθύνσεις στο κοινό, με τις περισσότερες τομές στην δράση του. Οι ηθοποιοί ερμηνεύουν πολλαπλούς ρόλους, παραμένουν διαρκώς στη σκηνή, συνθέτοντας ένα βουβό θίασο που σχολιάζει και υπογραμμίζει τα δρώμενα της εκάστοτε σκηνής. Τέλος, ερμηνεύουν ζωντανά τη μουσική και τα τραγούδια της παράστασης. Δεν πρόκειται για διδακτικό έργο. Στο κέντρο του βρίσκεται ένα ηθικό πρόβλημα: Μπορεί ο καλός να επιβιώσει σε μια κοινωνία διεφθαρμένων;

Πληροφορίες
Θέατρο Αυλαία, Πλατεία Χανθ (πλευρά Τσιμισκή)
11-14 Απριλίου
Ώρα 21.00 (Κυριακή 14 Απριλίου στις 20.00)

Τιμές εισιτηρίων:
15 ευρώ γενική είσοδος
13 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό – ανέργων)

Προπώληση:
TICKET SERVICES
– τηλεφωνικά: 2107234567
– online: www.ticketservices.gr
με χρέωση υπηρεσίας +0,80€ ανά εισιτήριο
PUBLIC
– σε όλα τα καταστήματα PUBLIC
– στο tickets.public.gr
με χρέωση υπηρεσίας +1€ ανά συναλλαγή


«To Σεξ αρχίζει στα 40»

Λίγο πριν τα 41 γενέθλιά της, η Λόρα αποφασίζει να χωρίσει. Αιτία η ρουτίνα της καθημερινότητας, αλλά και ο άντρας της ο Τζακ, που πέρα από τη δουλειά δεν έχει άλλα ενδιαφέροντα. Η αιφνίδια απόφασή της θα φέρει τα πάνω κάτω. Ο Τζακ θα αισθανθεί προδομένος και αδικημένος, οι γείτονες θα έρθουν σε δύσκολη θέση, ενώ η άνοια του πατέρα του Τζακ, που ζει μαζί τους, θα επιδεινωθεί. Ξαφνικά θα εισβάλει στη ζωή τους μια barwoman και τότε θα ξεκινήσει ο κύκλος των αποκαλύψεων και των μεγάλων αποφάσεων. West Ham ή Arsenal; «Το ΣΕΞ αρχίζει στα 40», αλλά… για ποιον τελικά;

Πληροφορίες
Θέατρο Άρατος, Μοσκώφ 12 με Φράγκων
Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.30 έως τις 21 Απριλίου
Τηλ: 2315 312 487

Τιμές εισιτηρίων
10 ευρώ γενική, 7 ευρώ μειωμένο


«Ψευδαισθήσεις»

Γραμμένο το 2011, το έργο είναι μια πολυπρισματική φιλοσοφική κωμωδία για την αγάπη και το νόημα της ζωής. Τέσσερις αφηγητές μιλούν για την ιστορία δύο παντρεμένων ζευγαριών, μια ιστορία που ξεκινά τη στιγμή του ύστατου αποχαιρετισμού και είναι γεμάτη από καταιγιστικές εξομολογήσεις που ανατρέπουν τις βεβαιότητες στις οποίες στηρίχτηκαν οι ζωές τους.

Πληροφορίες
Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16
Παραστάσεις: Έως τις 21 Απριλίου 2019, κάθε Παρασκευή – Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 20:00
Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων: 14€ κανονικό | 12€ φοιτητών & άνω των 65 | 10€ ανέργων & ΑΜΕΑ | Κάθε Παρασκευή γενική είσοδος 10€
Ατέλειες: Κάθε Παρασκευή (κατά προτεραιότητα)
Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 854 333
Parking: Με 3€ και την επίδειξη του εισιτηρίου σας μπορείτε να αφήνετε το αυτοκίνητό σας στο parking που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Θέατρο Τ


«Ερκουλίν Μπαρμπέν: Οι αναμνήσεις ενός ερμαφρόδιτου»

Ετοιμαστείτε για ένα ξεχωριστό ταξίδι στον χρόνο σε μια εποχή που η ιατρική και η δικαιοσύνη επιδίδονταν σε ένα ανελέητο κυνήγι ταυτότητας, με σκοπό να καθοριστεί το «αληθινό φύλο». Το ένα, το μοναδικό, το πραγματικό φύλο. Το ταξίδι αυτό είναι μια ανάμνηση, αλλά και μια σπάνια ευκαιρία να γνωρίσετε την Ερκουλίν Μπαρμπέν. Την Αλεξινά. Τον/την Καμίγ. Μια διπλή, παράξενη ύπαρξη. «Άνδρας. Γυναίκα. Τίποτα.» Ένα άτομο ερμαφρόδιτο, που στη γέννησή του θεωρήθηκε γυναίκα, ενώ αργότερα, στην ενηλικίωσή του, τού επιβλήθηκε η ανδρική ταυτότητα.

Πληροφορίες
Μπενσουσάν Χαν, Εδέσσης 6, 546 25, Θεσσαλονίκη
Παραστάσεις: Έως 14 Απριλίου 2019 | Κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 21:30 & Κυριακή στις 20:30
Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό | 8€ μειωμένο (φοιτητών, ανέργων, ΑΜΕΑ, ομαδικά) | 5€ ατέλειες
Προπώληση εισιτηρίων: Μπενσουσάν Χαν, Δευτέρα έως Παρασκευή 12:00 – 22:00, Σάββατο και Κυριακή 12:00 – 15:00
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6971 95 95 29

Περισσότερα: www.facebook.com/HerculineBarbin.AngelusNovus (σελίδα παράστασης) & www.facebook.com/events/360286254569388 (event παράστασης)

Η παράσταση επιχορηγείται από το ΥΠ.ΠΟ.Α.
Υπό την αιγίδα του Γαλλικού Προξενείου και του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.


«Λιωμένο Βούτυρο» 

Το έργο πραγματεύεται την ανασύνθεση μίας τραγικής ερωτικής ιστορίας ανάμεσα σε δύο νέους, την Λούλα και τον Τάσο. Ένας Συγγραφέας προσπαθεί, μέσα από τις μαρτυρίες ανθρώπων που γνώριζαν το ζευγάρι, να μάθει την αλήθεια για να γράψει το βιβλίο του. Ή μήπως όχι; Ένα έργο που ακροβατεί ανάμεσα στο τραγικό και το κωμικό, με σπονδυλωτές αφηγήσεις και εμβόλιμες δραματοποιήσεις, με γρήγορο και ζωντανό διάλογο, έντονους χαρακτήρες-αστραπή, ισορροπημένη και σταδιακή εξέλιξη της δράσης.

Πληροφορίες
Θέατρο Άνετον, Παρασκευοπούλου 42
Παρασκευή 12, Σάββατο 13 Απριλίου στις 21:00 και Κυριακή 14 Απριλίου στις 19:00


«Κωμωδία των Παρεξηγήσεων»

Δύο ζευγάρια πανομοιότυπων διδύμων, που είχαν χωριστεί στη γέννα, βρίσκονται ξαφνικά στην ίδια πόλη, χωρίς να το γνωρίζουν. Μέσα σε αυτή την αλλόκοτη συνθήκη εκτυλίσσεται μια ιλιγγιώδης φάρσα, στην οποία κυριαρχούν η πλάνη και οι αλλεπάλληλες παρεξηγήσεις, καθώς τα πρόσωπα διασταυρώνονται. Το όριο μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας σταδιακά θολώνει σε αυτό το νεανικό, αριστοτεχνικά γραμμένο έργο του Σαίξπηρ, όπου κάθε βεβαιότητα καταρρέει και κανένας δεν είναι αυτός που νομίζει ότι είναι.

Πληροφορίες
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1
13 και 14 Απριλίου

Τιμές Εισιτηρίων:
23€, 18€ (12€ μειωμένο), 15€ (10€ μειωμένο), 10€ (μειωμένης ορατότητας)

Προπώληση:
Εκδοτήρια Μεγάρου Μουσικής (τηλ. 2310 895 938-9)
Εκδοτήρια Πλ. Αριστοτέλους
www.tch.gr


Η «Βρωμιά» 

«Η Βρωμιά» του Ρόμπερτ Σνάιντερ γράφτηκε το 1991, όταν οι ρατσιστικές επιθέσεις κατά των μεταναστών ήταν σε έξαρση.

Σε έναν κόσμο όπου η ευαισθησία έχει αντικατασταθεί με τη σκληρότητα, η αγάπη με το μίσος και ο σεβασμός με την ασέβεια, έρχεται ο Σαντ. Ένας Άραβας μετανάστης αντιμέτωπος με τις προκαταλήψεις, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία, τα στερεότυπα, τον φόβο της κοινωνίας, αλλά και τον δικό του φόβο απέναντι στο άγνωστο και το διαφορετικό. Τον φόβο που δημιουργεί βία και σιωπή. Τον φόβο που σε κάνει να σωπαίνεις, να μη μιλάς, να μην επικοινωνείς. Τον φόβο που σε λερώνει, σε απομονώνει, σε παραλύει. Και μένεις μόνος. «Βρώμικος».  Ο Σαντ μας υπενθυμίζει το αυτονόητο. Ότι είναι η μητέρα σου, ο αδερφός σου, είσαι εσύ, είμαι εγώ. Ο Σαντ είμαστε εν δυνάμει όλοι, σε μια κοινωνία που δεν κοινωνεί.

Πληροφορίες
Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη
Δευτέρα 15 και Τρίτη 16 Απριλίου
21:30
Διάρκεια παράστασης: 65’
Τιμές εισιτηρίων: 10€ κανονικό | 8€ φοιτητών, ανέργων, ΑΜΕΑ, ομαδικά | Ατέλειες κάθε Δευτέρα κατά προτεραιότητα