Το ταξίδι του Θέμη στο γλυκό κόσμο του παγωτού ξεκινάει το 1957 στην Οδό Πασαλίδη στην Καλαμαριά. Ήταν η χρονολογία που ο Θέμης Ασμάς άνοιξε το αναψυκτήριό του με όλα τα απαραίτητα της εποχής επιτραπέζια ποδοσφαιράκια, μπιλιάρδα κλπ. Έχοντας εργαστεί στο παρελθόν σε διάφορα ζαχαροπλαστεία έμαθε την τέχνη του παγωτού και αποφάσισε να διαθέσει στο αναψυκτήριό του και το δικό του παγωτό. 
Το συγκεκριμένο προϊόν αγαπήθηκε τόσο πολύ στη διάρκεια των ετών, που το 1967 ο Παππούς Θέμης αποφάσισε να το μετατρέψει αποκλειστικά σε παγωτατζίδικο, αγοράζοντας επαγγελματικό εξοπλισμό από την Ιταλία και εντρυφώντας περισσότερα στην τέχνη του παγωτού.
Πολύχρονοι πειραματισμοί, μεράκι και προσπάθεια τον καθιέρωσαν στο χώρο με τις κλασικές γεύσεις (κρέμα, σοκολάτα, φράουλα, ντοντουρμάς), τις τούρτες παγωτού και τις γρανίτες σε ξυλάκι του να γίνονται ανάρπαστα. Την αγάπη του τη μεταλαμπάδευσε στον γιο του Παναγιώτη ο οποίος συνεχίζει επάξια την παράδοση του πατέρα του. Και έτσι φτάνουμε στο σήμερα.

Μια παράδοση που εξελίσσεται

Σήμερα, στα παγωτά Θέμης συναντάμε πάνω από 40 γεύσεις παγωτού, παγωτίνια, τούρτες παγωτού, παγωτό soft και γρανίτες. Με πίστη στην παράδοση του παππού Θέμη η νέα γενιά εξέλιξε τις συνταγές, τις βελτίωσε και κατάφερε να μεγαλώσει την αγάπη του κόσμου για το ιστορικό παγωτό της Καλαμαριάς, παράγοντας περίπου 40 τόνους παγωτό το χρόνο.

Δοκιμάσαμε, τις ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε

Κάθε χρόνο ανανεώνονται οι γεύσεις ακολουθώντας τις τάσεις του χώρου, τις προτιμήσεις του κόσμου αλλά και την εποχικότητα των υλικών. Όλες οι γεύσεις αξίζουν τη δοκιμή μας, ωστόσο εμείς ξεχωρίσαμε κάποιες και σας τις παρουσιάζουμε. Για τους λάτρεις της σοκολάτας, θα πρέπει να δοκιμάσετε το παγωτό προφιτερόλ, το παρφέ σοκολάτας, τη nutella και την black forest.

Στις δροσερές, φρουτένιες γεύσεις μας άρεσε η φράουλα, το μάνγκο, το βατόμουρο και η μπανάνα.

Φυσικά, ας μην ξεχάσουμε τις κλασικές γεύσεις που είναι και αυτές που καθιέρωσαν τα Παγωτά Θέμης μέσα στο χρόνο: την εξαιρετική βανίλια, το σύκο, τις πραλίνες αμυγδάλου και φουντουκιού με όλη τη γεύση του φρέσκου ξηρού καρπού και τον παραδοσιακό ντοντουρμά που παρασκευάζεται ξεχωριστά με μια ειδική παραγωγική διαδικασία.

Από τις νέες γεύσεις ξεχωρίζουν το cheesecake, το lemon pie, το kinder, το snickers και η Πάβλοβα. Όλες μπορείτε να τις απολαύσετε σε χωνάκι και σε κυπελλάκι με toppings της επιλογής σας, αλλά και με το κιλό για το σπίτι.

Θα λατρέψετε τα παγωτίνια που παρασκευάζονται και αυτά στο εργαστήριο, αλλά και το soft παγωτό σε 2 γεύσεις κρέμα σοκολάτα, που είναι το ίδιο μίγμα προσαρμοσμένο στην υφή για την παγωτομηχανή. Οι τούρτες παγωτό έχουν αυτήν την χαρακτηριστική απλότητα και ποιότητα του σπιτικού. Χειροποίητο παντεσπάνι αγκαλιάζει το παγωτό κρέμα, σοκολάτα και φράουλα και περιχύνεται με τριών ειδών toppings. Σοκολάτα, σαντιγί, ξηρούς καρπούς και φρούτα.

Στα παγωτά Θέμης θα ξανάρχεσαι

Η οικογενειακή ατμόσφαιρα και η φιλική εξυπηρέτηση είναι τα στοιχεία που θα σας κάνουν να θέλετε να παίρνετε το παγωτό σας μόνο από το Θέμη. Εδώ ο πελάτης είναι στο επίκεντρο και η αγάπη αυτή επιστρέφεται από τον κόσμο με τη σταθερή του προτίμηση χρόνια τώρα στα προϊόντα του. Αν προσθέσετε σε αυτό και τις καλές τιμές έχετε λόγο να απολαμβάνετε το παγωτό του μαζί με την οικογένειά σας όλο το καλοκαίρι!

Πληροφορίες

Ανοιχτά Καθημερινά 10:00-23:00 (Μάρτιο-Νοέμβριο)
Ι. Πασαλίδη 69, Καλαμαριά