Την Τετάρτη 16 Μαΐου 2012 οι Ozric Tentacles επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη για μια εμφάνιση.
Το συγκρότημα ιδρύθηκε το 1983 στο Somerset της Αγγλίας από τον κιθαρίστα Ed Wynne που παραμένει στο συγκρότημα μέχρι και σήμερα παρά τις συνεχείς αλλαγές στο line up τους. Πλέον οι Ozric Tentacles είναι “οικογενιακή υπόθεση” καθώς τον Ed Wynne συνοδεύει η γυναίκα του Brandi στο μπάσο και ο γιος του Silas στα πλήκτρα.
Το 2011 κυκλοφόρησε το καινούριο τους album “Paper Monkeys” το οποίο είναι και το 29ο δισκογραφικό τους εγχείρημα, γεγονός που φανερώνει τις έντονες καλλιτεχνικές ανησυχίες και τη μεγάλη παραγωγικότητα τους. Έχουν πουλήσει πάνω από 1 εκατομμύριο αντίτυπα, κάτι που είναι αξιοσημείωτο για ένα συγκρότημα που δεν υπήρξε ποτέ στο δυναμικό μιας μεγάλης δισκογραφικής εταιρίας.
Οι Ozric Tentacles συνδυάζουν με ιδιαίτερη επιτυχία πολλά διαφορετικά είδη μουσικής, όπως το psychedelic rock, το space rock, τη funk και τη jazz fusion. Το δυνατό τους χαρτί ήταν πάντα οι live εμφανίσεις στις οποίες ο ιδιαίτερος ήχος της μπάντας ενώνεται με εντυπωσιακές video προβολές δημιουργώντας ένα μοναδικό οπτικοακουστικό show.
Στις 16 Μαΐου το κοινό της Θεσσαλονικης θα έχει την ευκαιρία να τους απολαύσει ζωντανά στο Club του Μυλου.
Support: ELECTRO VAMPIRES

INFO
Μύλος club
Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχή Σφαγεία
Προσέλευση: 21:00,
Τ: 2310 510081
Εισιτήριο: 20€, προπώληση: 15€
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ: METROPOLIS, TICKET HOUSE, κατάστημα NEPHILIM, στο DIZZY DOLLS rock-bar,
e-ticket (15€): http://thessticket.eventbrite.com/