Μια καινούργια εβδομάδα ξεκινάει και μαζί της φέρνει πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις να παρακολουθήσετε εντελώς δωρεάν στη Θεσσαλονίκη. Εκθέσεις, χορός, πικ-νικ γεμάτο δωρεάν hot dogs, sushi κρασί, ταινίες, δημιουργικά εργαστήρια και άλλα special events που θα καλύψουν όλες τις προτιμήσεις. Παρακάτω σάς ετοιμάσαμε τις αγαπημένες μας προτάσεις για την εβδομάδα που διανύουμε (27/5-2/6). Ρίξτε μια ματιά και επιλέξτε τη δική σας αγαπημένη.

Γράφει η Λυδία Κοκκινά

Μία μοναδική εβδομάδα δωρεάν ελληνικού ροζέ οίνου σάς περιμένει στο Wine Law

Στο Wine Law μάς προετοιμάζουν για το Καλοκαίρι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Από τη Δευτέρα 27 Μαΐου και μέχρι το Σάββατο 1 Ιουνίου στην Ίωνος Δραγούμη 19 μάς περιμένουν για να γνωρίσουμε ελληνικές, ιδιαίτερες ροζέ ετικέτες που ενδείκνυνται για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Για μία εβδομάδα μπορούμε να επισκεπτόμαστε τον χώρο τους και να απολαμβάνουμε μοναδικούς, ελληνικούς οίνους, είτε στην αυλή είτε περιπλανώμενοι ανάμεσα στα ράφια και ανακαλύπτοντας και άλλα μυστικά του κόσμου του κρασιού.


Φοιτητική εβδομάδα ΑΠΘ

Για ακόμα μία χρονιά στο πλαίσιο του εορτασμού της Φοιτητικής Εβδομάδας ΑΠΘ, έρχονται πολλές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από τις 13 έως τις 30 Μαΐου και η είσοδος σε όλες τις δραστηριότητες είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες
Έως 30 Μαΐου


Έκθεση «Από το Άσυλο Φυματιόντων στο Νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου»

Το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Κ.Ι.Θ.) του Δήμου Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με τους ανθρώπους του Συλλόγου Μνήμης «Το Θυμητάρι» παρουσιάζουν έκθεση φωτογραφικών και άλλων τεκμηρίων για την ίδρυση και λειτουργία του σανατορίου του Ασβεστοχωρίου. Η έκθεση παρακολουθεί την ίδρυση (1920) και λειτουργία του Σανατορίου Ασβεστοχωρίου και του συνοικισμού των Φυματιόντων (Κοινότητα Εξοχής) που δημιουργήθηκε απέναντι από αυτό, την απομόνωση και τον στιγματισμό χιλιάδων ασθενών και των οικογενειών τους στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, μέχρι την ανακάλυψη των αντιφυματικών φαρμάκων, καθώς και τη σταδιακή μετατροπή του ιδρύματος σε ένα σύγχρονο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό, έγγραφα, πρωτοσέλιδα και ρεπορτάζ εφημερίδων από την εκατοντάχρονη ιστορία του ιδρύματος. Θα εκτεθούν, επίσης, παλαιά κατάστιχα από το Αρχείο του Σανατορίου, έγγραφα από το Δημοτικό Αρχείο Θεσσαλονίκης που σχετίζονται με τη λειτουργία του, καθώς και η ανέκδοτη έκθεση του Δημοτικού Σχολείου της Κοινότητας Φυματιόντων.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, στις 20:00 και η λειτουργία της θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουνίου 2019.

Πληροφορίες
Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, Πλατεία Ιπποδρομίου
22 Απριλίου-30 Ιουνίου
ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09:00 – 14:00
ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18:00 – 21:00
Είσοδος Ελεύθερη


«Ημέρες Τουρκικού Κινηματογράφου»

Μοναδικά στιγμιότυπα και εικόνες από τη γειτονική μας Τουρκία, παρουσιάζονται στο αφιέρωμα «Ημέρες Τουρκικού Κινηματογράφου #2» που πραγματοποιεί το Γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, από τη Δευτέρα 27 έως την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας.

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες


In Art 2019

In Art: Πρόκειται για μια έκθεση θεσμό, με νέους καλλιτέχνες, που έχει καθιερωθεί και πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη γκαλερί Ζήνα Αθανασσιάδου. Για αυτή την έκθεση επιλέγονται νέοι καλλιτέχνες από όλες τις σχολές Καλών Τεχνών.

Στη φετινή In Art συμμετέχουν: Χρήστος Γιαννόπουλος, Ξένια Ζορπίδου, Κυριακή Κομνηνού, Χρήστος Μιχαήλ, Σοφία Νιφόρα, Μαρία Παναγιωτίδου, Αντώνης Ραπάνης, Χρήστος Σχοινάς, Μαρία Τεντολούρη, Γιάννα Τσεντεκίδου, Κατερίνα Χαραλαμπίδου, Πρόδρομος Χαραλαμπίδης.

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες


8 χρόνια Todaylicious: Επετειακό Πικ-Νικ στον Λευκό Πύργο

Στον Λευκό Πύργο, στις 29 Μαΐου από τις 5 μμ μέχρι τις 9 μμ θα γίνει το πιο ανατρεπτικό, αστικό Πικ-Νικ, για 3η συνεχή χρονιά. Ελάτε να γευτείτε το πιο famous hot dog της πόλης με λουκάνικο Φρανκφούρτης Creta Farms Εν Ελλάδι, παρέα με τη Hellmann’s BBQ sauce και το Hellmann’s Cream Cheese, σε ένα μοναδικό “εκδρομικό” περιβάλλον. Τους εμπιστευτήκαμε από την πρώτη φορά που τους γνωρίσαμε και θα τους εμπιστευτούμε και τώρα που μας προτείνουν αυτές τις δύο σως, με τις οποίες η γεύση θα πάει σε άλλο επίπεδο.


Ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Γυναίκα»

«Γυναίκα» είναι ο τίτλος της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας των σπουδαστών του Photoglobe Seminars που εγκαινιάζεται την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019 στο Space Lab της Θεσσαλονίκης.

«Οι γυναίκες μοιάζουν με τα κύματα. Ενώ φαίνονται όλες ίδιες, καμιά δεν μοιάζει με την άλλη.» – Γκι Ντε Μοπασάν

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες


2 Years Anniversary MOMO ASIAN BAR

To Momo Asian Bar την Πέμπτη 30.05 κλείνει τον 2ο χρόνο λειτουργίας του και διοργανώνει το πιο νόστιμο πάρτι. Ελάτε να γιορτάσετε μαζί τους, σε μια βραδιά με ιαπωνικά Cocktails και ξεχωριστές Momo δημιουργίες. Να είστε όλοι εκεί.

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες


Εικαστικά εργαστήρια «Reset: Μέσα-Έξω/Αλλάζοντας θέση στο MOMus»

Το Τμήμα Έρευνας και Εκπαίδευσης του ΜΟΜus σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Y.A.) διοργανώνουν μία σειρά τρίωρων εικαστικών εργαστηρίων με τίτλο: «Reset: Μέσα-Έξω/ Αλλάζοντας θέση στο MOMus».

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε οικογένειες με παιδιά ηλικίας 6-10 ετών που έχουν μεγαλώσει στην Ελλάδα και σε οικογένειες προσφύγων. Στόχος της συλλογικής αυτής δράσης είναι η γνωριμία των κατοίκων της πόλης με τους πρόσφυγες, η ενδυνάμωση των σχέσεων και η ανάπτυξη της συνεργατικότητας μεταξύ των συμμετεχόντων.

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες

από έως
Πολιστιστικά Νέα Ταινίες Cinema Δραστηριότητες Πολιτισμός Δράσεις Αφιερώματα - Θέματα Things to do Kids Φαγητό