Πλούσια η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα με πολλά ενδιαφέροντα πράγματα που μπορείτε να κάνετε εντελώς δωρεάν. Παιδικές εκδηλώσεις, δράσεις για το περιβάλλον, έκθεση βιβλίου και μια εντυπωσιακή γιορτή κερασιού. Θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες στην ατζέντα που σας ετοιμάσαμε παρακάτω, με όλα αυτά που μπορείτε να κάνετε δωρεάν στην πόλη την εβδομάδα που διανύουμε (10-16/6).

Γράφει η Λυδία Κοκκινά

It’s magic time στο Mediterranean Cosmos

Από τις 31 Μαΐου μέχρι και τις 15 Ιουνίου διασκεδάζουμε με μαγικά εικαστικά εργαστήρια και μοναδικά shows με ταχυδακτυλουργικά και κόλπα που θα λατρέψουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι.

Πληροφορίες
Mediterranean Cosmos
Έως 15 Ιουνίου


Ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Yedi Kule Conquest Photos 2019»

Δεκαεφτά ερασιτέχνες φωτογράφοι της Θεσσαλονίκης «συνθέτουν» εικόνες με αθλητές-δρομείς και χαμόγελα ευχαρίστησης στο φόντο του Επταπυργίου και των μνημείων της Άνω Πόλης, για να τις παρουσιάσουν στην Έκθεση Φωτογραφίας «Yedi Kule Conquest Photos 2019».

Θα λειτουργήσει σε κεντρική αίθουσα του Φρουρίου.

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες

Πληροφορίες
Επταπύργιο
Έως 30 Ιουνίου
Από τις 08:00


«Εβδομάδας Περιβάλλοντος 2019» στον Δήμο Καλαμαριάς

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, ο Δήμος Καλαμαριάς, για άλλη μια χρονιά, θα δώσει το δικό του μήνυμα για το περιβάλλον, διοργανώνοντας πλήθος εκδηλώσεων στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Περιβάλλοντος 2019».

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες


«Το Δεινοθήριο της Λέσβου» στο Λιμάνι 

Το Δεινοθήριο της Λέσβου είναι ένα από τα παλαιότερα απολιθώματα θηλαστικών της Ελλάδας, ηλικίας μεγαλύτερης των 18,5 εκατομμυρίων ετών, γεγονός που καθιστά την ανακάλυψη πολύ σημαντική. Στην έκθεση, που στήθηκε στο Λιμάνι, παρουσιάζονται τεκμήρια παλαιοντολογικών ανασκαφών στην περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, που ανασυνθέτουν την εικόνα του παλαιο-περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος στο οποίο ανήκει το Δεινοθήριο.

Πληροφορίες
Σάββατο και Κυριακή: 13.00 – 21.00
Έως 30 Ιουνίου
Είσοδος Ελεύθερη


38ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου

Το 38ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης επιστρέφει ανανεωμένο και θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα 7-23 Ιουνίου στον χώρο της Παραλίας του Λευκού Πύργου – άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου- από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες
Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης
Έως 23 Ιουνίου


Γιορτή Κερασιού

Την Κυριακή 16 Ιουνίου 2019 στις 11:30 π.μ. θα ξεκινήσει η Ετήσια Γιορτή Κερασιού στα Πετροκέρασα Θεσσαλονίκης, την οποία διοργανώνει ο τοπικός σύλλογος Μ.Α.Σ. Ομβριανός.

Τα Πετροκέρασα είναι ένας από τους πολύ λίγους εναπομείναντες παραδοσιακούς ορεινούς οικισμούς της χώρας, από τους παλαιότερους ιστορικά, και σε υψόμετρο 580 μέτρων στους βορεινούς πρόποδες της οροσειράς Χορτιάτη-Χολομώντα.

Πληροφορίες
Πετροκέρασα Θεσσαλονίκης
16 Ιουνίου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ