Σιγά σιγά η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Σεπτέμβριο και το γιορτάζει με πλούσιες εκδηλώσεις και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο για όλους. Προβολές κάτω από τ’ αστέρια, εκθέσεις, ταινίες μικρού μήκους είναι μερικές από τις εκδηλώσεις που θα απολαύσετε όσοι είστε στην πόλη σήμερα, Τρίτη 25/8. Διαβάστε αναλυτικά:

Δωρεάν προβολές στο θερινό σινεμά «Τζένη Καρέζη»

Με σύνθημα «τις ταινίες είναι ωραίο να τις βλέπουμε ΜΑΖΙ» και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μείνουμε ασφαλείς, το Τμήμα Πολιτισμού του δήμου Παύλου Μελά μάς προσκαλεί στο δημοτικό θερινό κινηματογράφο «Τζένη Καρέζη» στην Πολίχνη, που λειτουργεί από τις 2 Ιουλίου έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2020, με 63 δωρεάν προβολές.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την είσοδο (προσέλευση από τις 20.30).


Άρης Κατσιλάκης έκθεση κεραμικών γλυπτών «Ευρήματα – Findings»

Ο Άρης Κατσιλάκης παρουσιάζει τα «Ευρήματα», μια ενότητα κεραμικών γλυπτών, δουλεμένων σε λευκό πηλό και προσαρμοσμένων σε ξύλινες κατασκευές.

Τα έργα αυτά συνθέτουν ένα ενιαίο περιβάλλον, καλούν τον θεατή να τα προσεγγίσει και να τα παρατηρήσει ως τα παράδοξα και αναπάντεχα ευρήματα μιας ανασκαφής, τα εκθέματα ενός φανταστικού, δυστοπικού μουσείου της βιολογικής εξέλιξης και των γενετικών μεταβολών, αλλά και της ανθρώπινης συνθήκης και δραστηριότητας.

Στο μεταίχμιο φαντασίας και πραγματικότητας, ένας κόσμος επίκαιρος σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε.

Πληροφορίες
Έως 13 Σεπτεμβρίου


Έκθεση τεκμηρίων «Σφραγίδες, επιστολές, γραμματόσημα. Η ταχυδρομική ιστορία της Θεσσαλονίκης»

Στην έκθεση παρουσιάζεται πληθώρα πρωτότυπων ταχυδρομικών τεκμηρίων: φάκελοι αλληλογραφίας, επιστολές, βεβαιώσεις φορτωτικής, επιστολικά δελτάρια (καρποστάλ), γραμματόσημα, σφραγίδες, εφημερίδες, επιταγές, αποδείξεις συστημένων, βραχείες επιστολές, κηρασφαλίσεις (βουλοκέρια) και πλίκοι (επιστολές διπλωμένες ως αυτοσχέδιος φάκελος).

Πληροφορίες
Έως 10 Οκτωβρίου


Τρεις ταινίες μικρού μήκους του Θοδωρή Βουρνά δωρεάν στο διαδίκτυο

Τρεις μικρού μήκους ταινίες του Θοδωρή Βουρνά  βασισμένες σε θεατρικά κείμενα.

Πως υποχωρείς βάζοντας γάλα στον καφέ σου…
Ποια είναι η απόσταση ασφαλείας του θεατή…
Πως γίνεσαι εθελοντής του νόμου…