Ο υδράργυρος αρχίζει να ανεβαίνει και μαζί με αυτόν και η διάθεση μας για βόλτες. Παρακάτω, σας ετοιμάσαμε αγαπημένες δωρεάν προτάσεις που μπορείτε να κάνετε στη Θεσσαλονίκη την εβδομάδα που διανύουμε (20-26/5), για να έχετε έναν ακόμη λόγο να βγείτε από το σπίτι σας. Σας ευχόμαστε καλή εβδομάδα!

Προτείνει η Λυδία Κοκκινά 

«Η μουσική του δρόμου… μελωδίες που αντιστέκονται στην εξοντωτική ηχορύπανση του αστικού περιβάλλοντος. Και τι δεν έχω ακούσει στις φωτογραφικές εξορμήσεις μου στους δρόμους της πόλης. Ακορντεόν, βιολί, μπουζούκι, νταούλια και ντραμς, κιθάρες κάθε είδους, ινδιάνικο φλάουτο, πίπιζες, σαξόφωνο, τρομπέτα, μοναχικούς τροβαδούρους, κομπανίες, αλλά και ολόκληρες μπάντες να παιανίζουν… τζαζ, βαλς, ταγκό, μπλουζ, ρεμπέτικα και λαϊκά, παραδοσιακούς σκοπούς, λατέρνα και μελωδίες των Άνδεων, κλασική μουσική μέχρι το εαρινό ρέκβιεμ του Επιταφίου. Όλα μαζί ανακατεμένα, αλλά και τόσο ξεχωριστά», Θάνος Κοκκίνης.


Παιδικός Μάιος στο κτήμα Περέκ

Τον Μάιο ο κήπος του κτήματος Περέκ γεμίζει με παιδικά χαμόγελα.
Για ακόμα μια χρονιά, κάθε σαββατοκύριακο οι μικροί επισκέπτες του κτήματος μπορούν να παρακολουθήσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα με δημιουργικά εικαστικά εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις και πρωτότυπα δρώμενα.

Παιδικός Μάιος 2019
• Σάββατο 25 Μαΐου – Ώρα: 12.00-16.00
Καλλιτεχνικό εργαστήριο κατασκευών: Ξύλινα διακοσμητικά πολύχρωμα ψαράκια.• Κυριακή 26 Μαΐου – Ώρα: 14.30
Παράσταση καραγκιόζη ¨Το σχολείο του Καραγκιόζη¨ από το σκιοθέατρο Αγάπιος Αγαπίου.


Φοιτητική εβδομάδα ΑΠΘ

Για ακόμα μία χρονιά στο πλαίσιο του εορτασμού της Φοιτητικής Εβδομάδας ΑΠΘ, έρχονται πολλές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από τις 13 έως τις 30 Μαΐου και η είσοδος σε όλες τις δραστηριότητες είναι ελεύθερη.


Ένα Ονειρόδραμα

Η Φοιτητική Θεατρική Πειραματική Ομάδα ΜωβΑμόκ παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Ένα Ονειρόδραμα», του Αύγουστου Στρίντμπεργκ, σε συρραφή με το θεατρικό μονόπρακτο «Ο Άνθρωπος με το λουλούδι στο στόμα», του Λουίτζι Πιραντέλο.

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες


Chaos Within the Body / and Art?

Το Εργαστήρι Έρευνας παραστατικών τεχνών «Alma Kalma» θα παρουσιάσει στο Βυζαντινό Λουτρό την εικαστική performance «Chaos Within the Body / and Art?».

Πρόκειται για μια επιτελεστική δράση, με εικαστικά στοιχεία, η οποία πραγματεύεται την παρουσία του σώματος ως ζωντανού αντικειμένου μέσα την τέχνη. Όμως, πρόκειται για ένα σώμα με βιώματα και επιθυμίες που καθίσταται συμβολικό μέσα από τα λεχθέντα. Το υποκείμενο που δρα στην performance art μετατρέπεται σε αντικείμενο τέχνης μέσα από την σωματική του δομή.

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες


Γνωρίστε την ιστορία της Παλαιάς Φιλοσοφικής

Το Σάββατο 25 Μαΐου, η site specific performance Χρονοτοπία της Ιωάννας Λιούτσια και του Κωνσταντίνου Σουλτάνη επιχειρεί ένα ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο, για να γνωρίσει το κοινό αυτές τις λίγο πολύ άγνωστες πτυχές της ιστορίας της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής.


Openair Busking Fest – Καλλιτέχνες στον δρόμο

H Διεύθυνση Πολιτισμού-Τουρισμού σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος διοργανώνει μια γιορτή της τέχνης και της ελεύθερης έκφρασης, με τη συμμετοχή τους μουσικών και καλλιτεχνών του δρόμου, την Κυριακή 26/5/2019, στο πλαίσιο του Openair Busking Fest.

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ