Με το έργο του Mike Bartlett «Contractions» – «Όροι Συμβολαίου» – ξεκινούν μεθαύριο Πέμπτη 19 Απριλίου 2012, στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον», οι παραστάσεις στο πλαίσιο του 1ου «Θεατρικού Φεστιβάλ της Πόλης» που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης. 
 
Το εξαιρετικά επίκαιρο αυτό έργο του Mike Bartlett (γεν. 1980) παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Royal Court Theatre την θεατρική σεζόν 2008 – 09. 
 
Πρόκειται για μια σχεδόν στα όρια του ντοκουμέντου “απομαγνητοφώνηση” για το τι συμβαίνει σήμερα στις πολυεθνικές εταιρείες και έχει ως  αποτέλεσμα τις ολοένα αυξανόμενες αυτοκτονίες των υπαλλήλων τους. Με ψύχραιμο, χειρουργικό αλλά υπονομευτικά κωμικό τρόπο, αποκαλύπτεται ότι ακόμη και οι στυγνότερες δομές ενός ξέφρενου και αχαλίνωτου καπιταλισμού, έχουν πια ξεπεραστεί. Στην θέση τους έχει ήδη ανατείλει ένας καινούριος και ζοφερός Μεσαίωνας, όπου το “μεγάλο κόλπο” είναι η επαναφορά της Ανθρώπινης δουλείας με άλλο όνομα και μάλιστα με την απόλυτη συναίνεση (-και έξοδα) των ίδιων των σκλάβων.
 
Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν από τις 19 έως και τις 22 Απριλίου, θα ξεκινούν στις 21:00 και η γενική είσοδος θα κοστίζει 10 ευρώ. 
Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του 1ου «Θεατρικού Φεστιβάλ της Πόλης» που θα διαρκέσει έως τις 10 Ιουνίου 2012, ο Δήμος Θεσσαλονίκης παραχωρεί τις υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό που εργάζεται στο θέατρο «Άνετον», αρχικά σε οκτώ θεατρικές ομάδες της πόλης, ώστε η καθεμία από αυτές να έχει τη δυνατότητα να κάνει χρήση του χώρου για μία εβδομάδα. 
 
Οι ομάδες έχουν την πλήρη ευθύνη για την πραγματοποίηση των παραστάσεων και για την έκδοση εισιτηρίων, ενώ όλα τα έσοδα θα παραχωρηθούν στους συντελεστές τους. 
 
Μέσω του πρώτου πιλοτικού προγράμματος που θα παρουσιαστεί η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού ευελπιστεί να καταστήσει το «Θεατρικό φεστιβάλ της πόλης»  ένα μόνιμο και πολλά υποσχόμενο θεσμό και καλεί όλους τους Θεσσαλονικείς να ενισχύσουν με την παρουσία τους τη διοργάνωση, η οποία εντάσσεται στη φιλοσοφία των εκδηλώσεων, υπό τον γενικότερο τίτλο «Στήριξε τους Τοπικούς σου Ήρωες».