Στο livestream του OPEN HOUSE Thessaloniki 2020 – The Virtual Event, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, 6 προσκεκλημένοι ομιλητές θα μιλήσουν για τις θεματικές των διαδρομών Open Walks, που θα πραγματοποιηθούν μόλις επιτραπεί η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων δια ζώσης.

Δείτε τις 10 διαδρομές ΕΔΩ


Φέτος, θα ακολουθήσει μία σειρά από virtual tours

Η δράση Open House ξεκίνησε το 2012 στην πόλη της Θεσσαλονίκης κι έκτοτε έχει πραγματοποιηθεί 8 χρονιές, γνωρίζοντας μεγάλη ανταπόκριση από το ευρύ κοινό. Στο OPEN HOUSE Thessaloniki 2019, 600 εθελοντές ξενάγησαν το κοινό σε 123 χώρους, σημειώνοντας τον αριθμό ρεκόρ των 54.000 επισκέψεων!

Το 9ο OPEN HOUSE Thessaloniki περιλαμβάνει μια σειρά από virtual tours, που θα κάνουν πρεμιέρα στις 28 Νοεμβρίου 2020, και θεματικές διαδρομές, που θα επαναπρογραμματιστούν για νέες ημερομηνίες σε εντυπωσιακά κτίρια της πόλης, διαδικτυακά.

Τα βίντεο θα ανέβουν στην ιστοσελίδα και θα παραμείνουν στο διαδίκτυο, στο κανάλι του Open House Thessaloniki στο youtube.


Το Open House είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε πολλές πόλεις ανά την υφήλιο αποκτώντας συστηματικούς επισκέπτες και υποστηρικτές. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος.
Κάθε χρόνο για ένα Σαββατοκύριακο δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της.

Περισσότερες πληροφορίες
openhousethessaloniki.gr