Μέσα από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας αυτήν την εποχή, υπάρχει έντονη η ανάγκη για ένα νέο κοινό όραμα, η ανάγκη να ακολουθήσουμε την πορεία προς την εσωτερική φωνή του εαυτού μας, ώστε να βρούμε την ειρήνη, την ευτυχία και την ηρεμία, που τόσο πολύ επιθυμούμε στην καθημερινότητά μας. Το Om Yoga Lotus αποτελεί μια γέφυρα αγάπης που θα μας βοηθήσει να έρθουμε σε απόλυτη επαφή με τον εαυτό μας, μέσω του διαλογισμού, της γιόγκα και των ολιστικών θεραπειών.

Πίσω από αυτό το εγχείρημα βρίσκονται δύο πολύ χαρισματικές γυναίκες, η Στέφανι Καβάζος και η Βικτώρια Ζαρούχα, οι οποίες καθημερινά βοηθούν όσους τις εμπιστεύονται να βρουν την εσωτερική τους γαλήνη, την πνευματική, σωματική και ψυχική τους ηρεμία, καθώς και να ακολουθήσουν μια πιο ισορροπημένη μορφή άσκησης.

Βιογραφικά που εμπνέουν

Η Στέφανι Καβάζος έχει γεννηθεί στην Αμερική και ήρθε στην Ελλάδα όταν ήταν 3,5 ετών. Το 2011 πέρασε στη σχολή Νηπιαγωγών της Ρόδου και συμμετείχε ενεργά στις Πολιτιστικές Ομάδες του Πανεπιστημίου Αιγαίου, δημιουργώντας ομάδα θετικής σκέψης και αυτοβελτίωσης. Μέσα σε αυτή την ομάδα ανακάλυψε την αγάπη της για τη γιόγκα, την οποία ακολούθησε μερικά χρόνια αυτοδίδακτη και έπειτα, δίνοντας τη διδασκαλία αυτή στους συνοδοιπόρους της, δημιούργησε ομάδα γιόγκα.

Μετά την αποφοίτησή της αποφάσισε να ασχοληθεί βαθύτερα με το μονοπάτι της γιόγκα. Ταξίδεψε στο Rishikesh της Ινδίας, όπου εκεί εκπαιδεύτηκε από τους Ravi Ji, μέντορας της στη Hatha Yoga, τον Shuraj, μέντορας της στην Ashtanga Yoga, τον Shushant μέντορας της στη φιλοσοφία, την kriya Yoga και την pranayama (τεχνικές αναπνοής) και τον Love Guru, μέντορας της στον διαλογισμό και τις τεχνικές χαλάρωσης.

Γυρνώντας από την Ινδία συνέχισε τα σεμινάριά της στην παιδική γιόγκα, με την Χριστίνα Μάτση, ιδρύτρια του Flower Kids Yoga, και στην γιόγκα για εγκύους στο Ευ Ζειν, με τη Σοφία Χατζηπαναγιώτου. Έχει διδάξει παιδική γιόγκα σε δυο ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς στη Θεσσαλονίκη.

Η Βικτώρια (Βίκυ) Ζαρούχα έχει πτυχίο Ψυχολογίας & Φιλοσοφίας από τη Φιλοσοφική Σχολή Ιωάννινων  και μεταπτυχιακό δίπλωμα στη διοίκηση εκπαιδευτικών οργανισμών από το ΕΑΠ. Είναι τελειόφοιτη φοιτήτρια διδακτορικού τίτλου σπουδών στη διαχείριση ανθρωπίνων πόρων, ενώ παράλληλα κάνει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον τουρισμό και τη φιλοξενία. Ως δια βίου μαθήτρια που πιστεύει στις παγκόσμιες αξίες, άρχισε να διερευνά τον πνευματικό κόσμο του διαλογισμού και της γιόγκα. Ως ολιστική εναλλακτική  θεραπεύτρια που εκπαιδεύεται συνεχώς στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική με εξειδίκευση στη ρεφλεξολογία και, παράλληλα, content specialist του ψηφιακού μάρκετινγκ και κοινωνικών μέσων δικτύωσης, η Βικτώρια, καθιστά ως αποστολή της να φέρει ευτυχία και ευεξία σε κάθε πλάσμα στη γη, κάνοντας χρήση κάθε μέσου.

Οι υπηρεσίες που προσφέρουν

Από την πρώτη στιγμή που θα επιλέξετε να έρθετε στο Om Yoga Lotus, η εμπειρία της ομάδας θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τους στόχους σας και μαζί να χτίσετε το πρόγραμμά που είναι κατάλληλο για τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας.

Για τις δράσεις που διοργανώνει η σχολή Om Yoga Lotus μπορείτε να ενημερώνεστε από τη Facebook Page της Om Yoga Lotus.


Παρακάτω, ενδεικτικά κάποια από τα σεμινάρια που «τρέχουν» αυτό το διάστημα:

Online Σεμινάρια για Αντιμετώπιση Πόνων Αυχενα-Λαιμού-Ωμοπλάτης
Lost in Blue Retreat -Ammouliani Island
Διατροφή και Εγκυμοσύνη
Προγραμμα για Εγκύους
Body Whispers -Ακου το Σώμα Σου -Εναρξη Σεμιναρίου από 2 Αυγούστου
Inner Peace and Self-Healing through Mountain Paths -Zagori

 

Επίσης μπορείτε να επιλέξτε ανάμεσα σε:

 • GUA SHA
  Διαχρονική θεραπευτική τεχνική που χρησιμοποιείται ευρέως στα κράτη της ανατολής και στοχεύει στην αύξηση του μεταβολισμού και τη δημιουργία μεγαλύτερης αγγειοδιαστολής και υπεραιμίας στα σημεία του σώματος που εμφανίζουν στασιμότητα/μπλοκάρισμα. Το νευρικό σύστημα τονώνεται και όλος οργανισμός συντονίζεται σε πιο υψηλά ενεργειακά επίπεδα. Η θεραπεία γίνεται με ειδικό μασάζ στην επιδερμίδα του σώματος και τη χρήση ειδικών εργαλείων που είναι γνωστά ως «Κινέζικα κουταλάκια»
 • Yin Yoga
  Ήπια διαλογιστική άσκηση, κατά την οποία οι στάσεις διαρκούν περισσότερο για να ενεργοποιήσουν και να θεραπεύσουν το σώμα. Η άσκηση γίνεται με ζώνες, μαξιλάρια και τουβλάκια.
 • Thai Yoga Massage
  Θεραπευτικό είδος μασάζ, που εφαρμόζεται στο πάτωμα. Ασκήσεις γιόγκα σε συνδυασμό διαλογισμού και μασάζ. Χρησιμοποιούνται βελονιστικά και αντανακλαστικά σημεία για θεραπεία κι ενεργοποίηση του σώματος σε φυσικό και νοητικό επίπεδο.
 • Ρεφλεξολογία
  Μέθοδος εναλλακτικής θεραπείας που στοχεύει στην αντανακλαστική πιεσοθεραπεία. Η θεραπεία γίνεται με πιέσεις στα πέλματα, παλάμες, και άλλα σημεία του σώματος, με σκοπό τη χαλάρωση, ενεργοποίηση και εξισορρόπηση των οργάνων του σώματος που επικοινωνούν μεταξύ τους ώστε να επιτευχθεί η επιταχυνθεί η ίαση του σώματος.
 • Βεντούζες
  Αρχαία κινέζικη πρακτική που χρησιμοποιείται για να τραβήξει παθογόνους παράγοντες και αδρανή ενέργεια στην επιφάνεια προκειμένου να ελευθερωθούν από το σώμα. Εφαρμόζεται σε διάφορα μέρη του σώματος. Η θεραπεία γίνεται με γυάλινες κούπες (βεντούζες) που προσκολλώνται στο δέρμα με απορρόφηση αέρα έτσι ώστε το δέρμα και ο επιφανειακός μυς να τραβιέται και να συγκρατείται από την κούπα.
 • Moxa
  Είναι μία επικουρική τεχνική της παραδοσιακής Κινέζικης ιατρικής, η οποία προβλέπει καύση του βοτάνου Artemisia argyi σε συγκεκριμένες περιοχές και βελονιστικά σημεία του σώματος. Ο στόχος είναι η θεραπεία μέσω της θέρμανσης και των ιδιοτήτων του βοτάνου, που εν γένει χρησιμοποιείται σε μορφή κώνων ή «πούρων». Πιστεύεται ότι αυτή η πρακτική ευοδώνει την κυκλοφορία του Αίματος και του Qi.
 • Shiatsu
  Το Shiatsu είναι μια ολιστική αγωγή υγείας που έχει τις ρίζες της στην Ιαπωνία και είναι επηρεασμένη από την Κινέζικη και Δυτική γνώση. To Shiatsu γίνεται με δακτυλοπιέσεις στα σημεία που περνάνε οι μεσημβρινοί (ενεργειακα κανάλια του σώματος). Θα λέγαμε ότι είναι βελονισμός χωρίς βελόνες αλλά με δακτυλοπιέσεις. Χρησιμοποιείται για την εξισορρόπηση της ζωτικής ενέργειας στους μεσημβρινούς του σώματος, την διασφάλιση της σωματικής και ψυχικής ευεξίας, την συντήρηση της καλής υγείας και την πρόληψη της ασθένειας.
 • SU JOK
  Η λέξη su jok προέρχεται από την Κορεάτικη γλώσσα που σημαίνει χέρια και πόδια. Το su jok είναι μια φυσική θεραπεία σε βελονιστικά σημεία με ειδικό εργαλείο, χωρίς βελόνες που εφαρμόζεται σε χέρια και πόδια, χωρίς να χρησιμοποιεί φάρμακα. Δεν έχει παρενέργειες και οι ασθενείς βλέπουν άμεσα αποτελεσματική ανακούφιση. Με το su jok μπορούμε να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις όπως: βρογχίτιδα, άσθμα, πονοκέφαλο, ζαλάδα, ημικρανία, γαστρίτιδα, έλκος, διαβήτη, αλλά και ψυχικές διαταραχές όπως η κατάθλιψη. Είναι αποτελεσματικό και στην απώλεια βάρους.
 • Σεμινάρια Τάντρα
  Η Τάντρα είναι τρόπος και στάση ζωής. Μέσα από τους κύκλους της τάντρα αφυπνίζουμε το σώμα μας, ερχόμαστε ξανά σε επαφή μαζί του για να το βοηθήσουμε να θεραπευτεί. Διευρύνει τον νου και τη συνειδητότητά σου. Σε απελευθερώνει από κάθε σκέψη και σε βοηθάει να ζεις τη ζωή σου με αρμονία , πληρότητα και έκσταση. Στην τάντρα χρησιμοποιούν βιοενεργειακές ασκήσεις, αναπνοές, ασκήσεις απελευθέρωσης, χορό, τεχνικές μασάζ και πολλά ταντρικά παιχνίδια.
 • Yoga Chakra Healing
 • Κρυσταλοθεραπεία
 • Σεμινάρια Ολιστικών Θεραπειών
 • Ενεργειακό μασάζ των 5 στοιχείων
  Εφαρμόζεται σε γυμνό σώμα χωρίς λάδια. Ο θεραπευτής συντονίζεται με τα 5 στοιχεία της Φύσης (Γη, Νερό, Φωτιά, Αέρας, Αιθέρας) για να εξισορροπήσει το σώμα του θεραπευόμενου και να το παρασύρει ξανά στη ζωή, την χαρά και την υγεία.
 • Reiki
  Το Reiki είναι ενεργειακή θεραπεία που εφαρμόζεται πάνω από τα ρούχα. Ο θεραπευτής χρησιμοποιεί τις παλάμες του και γίνεται κανάλι της συμπαντικής πηγής ενέργειας για να απελευθερώσει εντάσεις και να βοηθήσει τον θεραπευόμενο σε νοητικό, συναισθηματικό , σωματικό και ψυχικό επίπεδο να θεραπευτεί.
 • Καθαρισμός της Αύρας
  Τεχνική του Reiki, εφαρμόζεται πάνω από τα ρούχα. Γνωρίζουμε ότι κάθε ένταση της καθημερινότητας μας υπάρχει ήδη σε ενεργειακό επίπεδο, πριν ακόμα εκδηλωθεί στο σώμα. Όταν διανύουμε μεγάλες περιόδους άγχους, ανησυχίας, πανικού διαταράσσουμε το σύστημα μας με αποτέλεσμα να νιώθουμε σωματική κούραση και εξάντληση. Μέσα από τη συνεδρία καθαρισμού αύρας, εντοπίζουμε το σημείο στο σώμα μας που προκαλείται το στρες και το καθαρίζουμε ενεργειακά για να απελευθερώσουμε την ένταση και να φέρουμε ξανά θεραπεία στο σώμα. Αυτή η θεραπεία γίνεται με την προϋπόθεση ότι ο θεραπευόμενος την επόμενη μέρα δεν δουλεύει, έτσι ώστε να αφήσει το σώμα του να χαλαρώσει και να ξεκουραστεί πλήρως.

Επιπλέον, η σχολή Om Yoga Lotus έχει κάνει πολλές δωρεές και βοηθάει πάντα με όσα μέσα διαθέτει τον συνάνθρωπο και το περιβάλλον.

 

Περιοχή
Κέντρο

Διεύθυνση
Συγγρού 4