Σε λίγες ώρες από τώρα, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple θα ανέβει στην κεντρική σκηνή των νέων «διαστημικών» γραφείων της εταιρείας στη Καλιφόρνια, για να παρουσιάσει τα νέα προϊόντα της εταιρείας. Από το αμφιθέατρο που φέρει το όνομα του Στηβ Τζομπς, ο επικεφαλής της μεγαλύτερης σε αξία τεχνολογικής εταιρείας του κόσμου θα ανακοινώσει το πέρασμα της Apple καθώς και του πιο σημαντικού της προϊόντος, του iPhone, στη νέα εποχή.

Πόσα κινητά θα παρουσιαστούν;

Η Apple θα παρουσιάσει τρία νέα κινητά τηλέφωνα, συμπεριλαμβανομένου και ενός premium μοντέλου που θα επισκιάσει όλη την υπόλοιπη γραμμή και ενδεχομένως και όλη τη βιομηχανία των smartphones. H εταιρεία θα παρουσιάσει τρία iPhones. Δύο αναβαθμίσεις του iPhone 7 και του iPhone 7 Plus που θα ονομάζονται iPhone 8 και iPhone 8 Plus αντίστοιχα και ένα πιο εξελιγμένο και ακριβό μοντέλο που θα ονομάζεται iPhone X.

Νέος σχεδιασμός

Το μπροστινό μέρος της συσκευής θα καλύπτεται πλήρως από την οθόνη, εκτός από ένα μικρό κομμάτι πάνω-πάνω που θα έχει το ηχείο, την μπροστινή κάμερα καθώς και τους απαραίτητους αισθητήρες. Τα πλαϊνά κομμάτια της συσκευής θα είναι από ανοξείδωτο ατσάλι και το πίσω μέρος θα είναι από γυαλί. Οι δύο πίσω κάμερες θα είναι στοιχισμένες οριζόντια και όχι κάθετα, για καλύτερη χρήση εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας.

Μια οθόνη από άκρη σε άκρη

Η προσοχή του κοινού στρέφεται στην OLED οθόνη, του νέου iPhone. Ο χρήστης της συσκευής θα μπορεί να βλέπει με την μια περισσότερη πληροφορία από ότι με τα σημερινά μοντέλα, καθώς η οθόνη του iPhone X θα είναι ψηλότερη από αυτή του iPhone 7 Plus. Αναμένεται ότι στο σύνολο της η οθόνη θα είναι μεγαλύτερη από αυτή του iPhone 7 Plus (5,5 ίντσες) αλλά λόγω του σχεδιασμού το μέγεθος του κινητού θα είναι πιο κοντά σε αυτό του iPhone 7. H οθόνη θα διαθέτει και την τεχνολογία «Τrue Tone», η οποία χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα που επιτρέπει στην οθόνη να αλλάζει θερμοκρασία βάσει του περιβάλλοντος στο οποίο λειτουργεί.

Χωρίς κουμπί έναρξης

Εξίσου σημαντικά με τις νέες προσθήκες του iPhone είναι και τα κομμάτια που λείπουν απ’ αυτό. Μετά από μια δεκαετία, η Apple βγάζει από το smartphone της το home button. Στην θέση του θα υπάρχει μια μπάρα εργασίας που θα επιτρέπει την διαχείριση των εφαρμογών του κινητού.

Χωρίς αισθητήρα αφής

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που θα λείπει από το νέο iPhone είναι ο σαρωτής δαχτυλικών αποτυπωμάτων. Ήταν το 2013, όταν παρουσιάστηκε το iPhone 52 που διέθετε το Touch ID, το οποίο επέτρεπε στους χρήστες να ξεκλειδώνουν το κινητό τους σε δευτερόλεπτα. Η τεχνολογία επίσης χρησιμοποιούταν για ηλεκτρονικές συναλλαγές στο App Store.

Σαρωτής Προσώπου

Στην θέση του Touch ID η Apple θα παρουσιάσει την εφαρμογή τρισδιάστατης σάρωσης προσώπου. Με την ονομασία Face ID η υπηρεσία είναι σχεδιασμένη να αναγνωρίζει τα χαρακτηριστικά του ιδιοκτήτη της και να ξεκλειδώνει, ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Σύμφωνα με το Bloomberg ο σαρωτής θα χρησιμοποιείται και για την εκτέλεση πληρωμών.

Ασύρματη φόρτιση

Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που υπάρχει εδώ και χρόνια σε άλλες συσκευές. Το νέο iPhone θα φορτίζεται όταν ακουμπάει σε μια ειδική βάση και δεν θα χρειάζεται σύνδεση με καλώδιο φόρτισης.

Apple Watch

H πιο σημαντική αλλαγή του νέου ρολογιού της Apple, σύμφωνα με το Bloomberg, είναι ότι αυτό πλέον θα διαθέτει την επιλογή αυτόνομης σύνδεσης στο διαδίκτυο μέσω κάποιου παρόχου κινητής τηλεφωνίας, χωρίς να είναι απαραίτητο το iPhone. Επίσης το Apple Watch θα κυκλοφορήσει σε νέα χρώματα και με νέα λουράκια.