Το biscotto coffee+ μετατρέπεται για δύο ολόκληρους μήνες σε έναν προορισμό απόλαυσης για τους λάτρεις των Ελληνικών Προϊόντων. Το Χριστουγεννιάτικο Ελληνικό Παντοπωλείο έρχεται αυτά τα Χριστούγεννα για να μας «σερβίρει» γεύσεις από κάθε γωνιά της χώρας. Από τις 15/11/2019 μέχρι τις 15/01/2020 τα ελληνικά προϊόντα έχουν την τιμητική τους. Εδώ μπορείτε να τα προμηθευτείτε, να τα δοκιμάσετε, να παρακολουθήσετε εκπαιδευτικά workshops για την παραγωγή τους και masterclasses για την καθημερινή τους κατανάλωση.

Η Οινοποιία Τσικρικώνη στο Χριστουγεννιάτικο Ελληνικό Παντοπωλείο

Το 1950-1960 ο Θεόδωρος και Χρυσάνθη Τσικρικώνη φυτεύουν στο Μυρτόφυτο τα πρώτα αμπέλια της οικογενείας και ένα από τα πρώτα της περιοχής. Από τότε ξεκινά η ιστορία της οινοποιίας Τσικρικώνη. Σήμερα, κάτω από τον ορεινό όγκο του όρους Συμβόλου σε υψόμετρο έως 350 μέτρα και σε απόσταση μόλις 3 χιλιομέτρων από το Αιγαίο Πέλαγος, εκτείνεται ο ιδιόκτητος αμπελώνας της οικογενείας Τσικρικώνη. Η κατάλληλη υγρασία από τη θάλασσα κατά την διάρκεια της ημέρας και οι ήπιοι άνεμοι του ορεινού όγκου κατά τη διάρκεια της νύκτας συνθέτουν το κατάλληλο κλίμα για το αμπέλι. Το οινοποιείο βρίσκεται σε απόσταση 1 χιλιόμετρου από τα ιδιόκτητα αμπελοτόπια, σε μια έκταση 10 στρεμμάτων, μέσα σε έναν παλιό ελαιώνα.

Πρόκειται για μια κάθετη μονάδα που περιλαμβάνει χώρους υποδοχής και επεξεργασίας των σταφυλιών, χώρους οινοποίησης και εμφιάλωσης, καθώς και αποθήκευσης και παλαίωσης. Φιλοσοφία της εταιρίας είναι η παραγωγή ποιοτικών οίνων με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον και η ανάδειξη του τόπου μέσα αυτών, έχοντας ως γνώμονα την μακρόχρονη παράδοση της οικογενείας Τσικρικώνη και την χρήση νέων επιστημονικών μεθόδων που εξασφαλίζουν υψηλά πρότυπα παραγωγής. Στόχος τους η ανάδειξη γηγενών ποικιλιών στο εξωτερικό.

Τα προϊόντα που θα βρείτε στο Χριστουγεννιάτικο Ελληνικό Παντοπωλείο

Γήοινος, 750ml, λευκός 2018 Sauvignon Blanc


Ροζακι, 750ml, Λευκός Ξηρός 2017, Ροζακί

 8, 750ml, λευκός, 2018, Ασύρτικο-Sauvignon


Ασύρτικο, 750ml, λευκός 2018, Ασύρτικο


Ξινόμαυρο, 750ml ροζέ 2018 Ξινόμαυρο


Ζαντία, 750ml, ροζέ ημίξηρο, 2018, Grenache-Μοσχόμαυρο


Γήοινος, 750ml ερυθρός 2016 Cabernet Sauvignon

Γήοινος, 750ml ερυθρός, 2016 Merlot