Στο Αμύνταιο, με τη μεγάλη παράδοση στο κρασί, στην τοποθεσία του Αγίου Παντελεήμονα, ανάμεσα σε τέσσερις λίμνες συναντάμε το Οινοποιείο Vegoritis. Ο δημιουργός του, ο Χρήστος Μπόσκος, έμπειρος οινοποιός, έχει μία πολύ συγκεκριμένη φιλοσοφία: τη δημιουργία ποιοτικού κρασιού με την καλύτερη σχέση τιμής – ποιότητας και για μεγάλο φάσμα τιμών. Οι μέθοδοι, επίσης, που χρησιμοποιούνται στην καλλιέργεια και οινοποίηση είναι εμπειρικές και παραδοσιακές αλλά συνδυάζονται  με νέες τεχνικές.

Πρωταγωνιστής το Ξινόμαυρο αλλά δεν είναι μόνο του

Δίπλα στη λέξη «Αμύνταιο» πηγαίνει η λέξη «Ξινόμαυρο» και όπως είναι αναμενόμενο είναι ο πρωταγωνιστής στις ετικέτες του Οινοποιείου. Καλλιεργούνται, όμως, και άλλες ποικιλίες που ταιριάζουν στο μικροκλίμα της περιοχής. Έτσι συναντούμε στις ετικέτες της «Βεγορίτις» ποικιλίες όπως Ροδίτης, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gewürztraminer, Malagouzia, Malvasia Aromatic, Riesling και επιπλέον ερυθρές ποικιλίες, όπως Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon.

Όλες αυτές οι ποικιλίες αξιοποιούνται στο σύνολο της παραγωγής είτε σε κρασιά μονοποικιλιακά (Sauvignon, Syrah, Ξινόμαυρο) είτε σε πολυποικιλιακά, όπως η σειρά «Μύλος», ονομασία που προέρχεται από έναν παλιό ανεμόμυλο που βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού του Αγίου Παντελεήμονα.

Ο ημίγλυκος οίνος έχει και αυτός τη θέση του ως Ερυθρός, Λευκός και Ροζέ με τη σειρά «Σταθμός» ενώ μια ξεχωριστή πρόταση είναι και οι αφρώδεις οίνοι, η Vegoritis Sparkling Brut και η Vegoritis Sparkling Demi-Sec.

Στις ιδιαίτερες προτάσεις έχουμε τα Παλαιωμένα κρασιά Syrah ’12, Syrah 2013, Ξινόμαυρο ΠΟΠ Αμύνταιο 2012, τα Παλαιωμένα Reserve, όπως το Ξινόμαυρο Reserve ’12 ΠΟΠ Αμύνταιο και Ξινόμαυρο Reserve ’13 ΠΟΠ Αμύνταιο καθώς και τα Vegoritis Specials που περιλαμβάνουν δύο μονοποικιλιακές προτάσεις, ένα Gewürztraminer και ένα Riesling.

Όλες τις ετικέτες μπορείτε να τις προμηθευτείτε και μέσω της ιστοσελίδας vegoritis.com

Στήριξη του Οινοτουρισμού και επισκέψεις στο Οινοποιείο

Η Vegoritis Winery στηρίζει στην ανάπτυξη του οινοτουρισμού ενώ το οινοποιείο είναι διαθέσιμο για επισκέψεις σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Τι θα πρέπει να γνωρίζετε για τις επισκέψεις.

Ο επισκέπτης κατά την επίσκεψή του στο Οινοποιείο Vegoritis μπορεί να:

  1. Να κάνει μια σύντομη περιήγηση στον αμπελώνα
  2. Να ξεναγηθεί στους χώρους του Οινοποιείου
  3. Να δοκιμάσει τα κρασιά
  4. Να προμηθευτεί τα κρασιά
  5. Να απολαύσει την υπέροχη θέα του αμπελώνα

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα-Σάββατο: 10:00 π.μ.-16:00 μ.μ.

Κυριακή: Ανοιχτά κατόπιν επικοινωνίας.

Για οποιαδήποτε άλλη ώρα καλέστε στα τηλέφωνα: 2386061120, 6946508512, fax :2386061120

Ομαδικές ξεναγήσεις:

Για ομαδικές ξεναγήσεις (άνω των 5 ατόμων) επικοινωνήστε μαζί μας.

Vegoritis Winery

Αγ. Παντελεήμονας, 53200, Αμύνταιο

Τ: +302386061120
Fax: +302386061120
Email:[email protected]
Facebook Page

Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα-Σάββατο: 10:00 πμ – 16:00 μμ

Κυριακή: Ανοιχτά κατόπιν επικοινωνίας.

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ