ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΕΣ είναι μια διαδραστική θεατρική παράσταση για παιδιά 4+, βασισμένη στο ομώνυμο κείμενο του Ουμπέρτο Έκο «ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΕΣ». Μια τρυφερή θεατρική παράσταση γεμάτη αισιοδοξία και ελπίδα, που υμνεί τη φιλία και τη διαφορετικότητα . «Να ακούτε αυτούς που σας αγαπούν»,  «Το διαφορετικό είναι αυτό που τελικά είναι και όμορφο» και «Αν θέλετε κάτι πολύ να παλέψετε για να το καταφέρετε»  είναι τα βασικά  μηνύματα της παράστασης. Περιέχει πολλές πληροφορίες για το πλανητικό μας σύστημα, το διάστημα αλλά και τη μικρή μας Γη, δοσμένες με χιούμορ. «Άραγε μπορείς να γίνεις στα αλήθεια ότι ονειρεύεσαι;» Τα όνειρα είναι για να πραγματοποιούνται και μην ξεχνάτε να αγαπάτε. Να αγαπάτε πολύ!

Στην παράσταση, ΤΡΕΙΣ ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΕΣ από διαφορετικά μέρη της Γης (Ρωσία, Κίνα, Αμερική), με πολλές διαφορές  στη γλώσσα, τη μουσική, το φαγητό, ετοιμάζονται για το πρώτο μακρινό ταξίδι στον πλανήτη Άρη. ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΕΣ είναι τόσο διαφορετικοί αλλά και τόσο ίδιοι σε σχέση με τον Ούκου, το περίεργο εξωγήινο πλάσμα που συναντούν. Στην αρχή τον φοβούνται και του επιτίθενται, αλλά ο Ούκου δεν ξέρει από βία και χορεύει. Μετά τρομάζει, συγκινείται, κλαίει. Σιγά-σιγά τον πλησιάζουν και αρχίζουν να τον καταλαβαίνουν, είναι τόσο γλυκός και αξιαγάπητος από κοντά. Θα τον πάρουν άραγε μαζί τους στη Γη; Θα καταφέρουν να φτάσουν στον προορισμό τους; Κάπου προσγειώνονται, αλλά αυτός ο πλανήτης ποιος είναι;

 Ο Ουμπέρτο Έκο, διάσημος συγγραφέας, σημειολόγος και εκπαιδευτικός, είναι γνωστός για τα έργα του ΤΟ ΌΝΟΜΑ ΤΟΥ ΡΟΔΟΥ, ΤΟ ΕΚΚΡΕΜΕΣ ΤΟΥ ΦΟΥΚΩ, ΜΠΑΟΥΝΤΟΛΙΝΟ κα. ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΕΣ αποτελεί το μόνο έργο του για παιδιά και ενώ γράφτηκε τη δεκαετιά του ΄60 σε ένα κόσμο διχασμένο, το κείμενο παραμένει ακόμα και σήμερα επίκαιρο με ηχηρά μηνύματα.

Ο παραγωγός, το Πολιτιστικό Πάρκο, είναι εκπαιδευτικός φορέας με εμπειρία 10 ετών στα βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα και οι παραγωγές του έχουν επίσης παιδαγωγικό χαρακτήρα. Το 2019 εκτός από την παράσταση του Ουμπέρτο Έκο διοργανώνει τη μουσικοχορευτική παράσταση «Jazz for kids : Η ιστορία ενός ρυθμού», «Ο Τάκης Τεταρτάκης και οι φίλοι του» για την προσχολική ηλικία, «Ξανθίππη, η γυναίκα του Σωκράτη» ο θεατρικός μονόλογος που απευθύνεται σε έφηβους και «Ο Φιλάργυρος» του Μολιέρου από τον Φεβρουάριο του 2019.

Συντελεστές: Μετάφραση – διασκευή: Αγγελική Παρδαλίδου, σκηνοθεσία: Αγγελική Παρδαλίδου, πρωτότυπη μουσική: Λευτέρης Κρητικός, κινησιολογία – χορογραφία: Ανούσκα Οικονόμου & Άννα Κλιάφα, σκηνικά & κοστούμια: Ελένη Σουμή, παίζουν οι ηθοποιοί: Ελένη Ντζάνκα, Δημήτρης Νικολόπουλος, Πασχάλης Μηλιορέλλης, Γιώργος Σαμαράς, οργάνωση παραγωγής: Φαίη Γιώτη, Φωτογράφος: Μαρία Αγγελική Γκίντη, Παραγωγή: Πολιτιστικό Πάρκο.

 Μια παραγωγή του Πολιτιστικού Πάρκου, για μια και μόνο μέρα στο Θέατρο Αμαλία

(Αμαλίας 71, Θεσσαλονίκη) την Κυριακή 19/5 στις 12:00 μμ

info
Κυριακή 19/5 στις 12:00 μμ
Θέατρο Αμαλία, Αμαλίας 71
Τιμή Εισιτηρίου: 10€
Πληροφορίες /κρατήσεις 2103647200, 22990 42100
SITE:  https://www.politistikoparko.com/

FACEBOOK:  https://www.facebook.com/Οι-Τρείς-Κοσμοναύτες

Παιδικό Θέατρο Παραστάσεις