Το εναρκτήριο λάκτισμα δόθηκε την προηγούμενη Κυριακή, με την προβολή του “Donnie Darko” να συνοδεύεται από ένα εντυπωσιακό sold out! Οι σινεφίλ βραδιές του CineDogs στο θερινό «Απόλλων» συνεχίζονται αυτή την Κυριακή (13/9) με το θρυλικό “Taxi Driver” του Μάρτιν Σκορσέζε, με τον ανεπανάληπτο Ρόμπερτ ντε Νίρο, σε έναν ρόλο που σημάδεψε την καριέρα του.

Ένα πορτρέτο μοναξιάς και απόγνωσης, μια κραυγή αγωνίας ενός αντί-ήρωα που αφουγκράζεται την τερατώδη αδιαφορία της μεγαλούπολης και πασχίζει να αποδείξει πως είναι ακόμη ζωντανός. Η Νέα Υόρκη κοχλάζει και πάλλεται, ζει και πεθαίνει καθημερινά σε ένα σύννεφο βίας και αποξένωσης, και ο Τράβις Μπικλ προσπαθεί μάταια να αρθρώσει τη δική του φωνή. Ένα οδοιπορικό παράνοιας μιας χαμένης ψυχής, που αναζητά κάποιο αποκούμπι ομορφιάς, ηθικής και νοήματος. Μια ταινία – ορόσημο των 70s, που αποτελεί μέχρι και σήμερα σημείο αναφοράς στην ιστορία του αμερικάνικου σινεμά.

 

info
Θερινό Απόλλων, Σαρανταπόρου 4, Θεσσαλονίκη
Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020
Ώρας έναρξης: 22:45
Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ
Η συνέχεια, την επόμενη εβδομάδα, με το φρενήρες, αποπνικτικό, μεγαλειώδες “Dog Days Afternoon” του Σίντνεϊ Λιούμετ, με τον υπέροχο Αλ Πατσίνο.

Θερινά Cinema