Τις πρώτες πρωινές ώρες οι άνδρες της πυροσβεστικής μπήκαν στην Παναγία των Παρισίων. Οι εικόνες από το εσωτερικό του ναού είναι αποκαλυπτικές και συγκλονίζουν.

Η καταστροφική φωτιά που καίει από το απόγευμα της Δευτέρας τον ναό της Παναγίας των Παρισίων στη Γαλλία μαίνεται μέχρι και σήμερα, Τρίτη 16/04, με τις αρχές να δηλώνουν πως έχει τεθεί έλεγχο.

Τις πρώτες πρωινές ώρες οι πυροσβέστες κατάφεραν να εισέλθουν στο εσωτερικό της Παναγίας των Παρισίων, από όπου διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες που αποτυπώνουν και το μέγεθος της καταστροφής.

Πυροσβέστες στο εσωτερικό της Παναγίας των Παρισίων μετά την πυρκαγιά / Φωτογραφία: Twitter / @ndakkyle

Οι πυροσβέστες συνεχίζουν το έργο της κατάσβεσης, έργο που όπως λένε θα συνεχιστεί για αρκετές ημέρες ακόμη προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης κατάσβεση της φωτιάς στον εν λόγω χώρο.

Χρειάστηκαν 9 ώρες και 400 πυροσβέστες προκειμένου να σταματήσει η φωτιά που προκάλεσε την κατάρρευση της οροφή του ναού και έκαψε όλη την ξυλεία στο εσωτερικό της Παναγίας των Παρισίων.

Εικόνες σοκ από το εσωτερικό της Παναγίας των Παρισίων

Οι εικόνες από το εσωτερικό της Παναγίας των Παρισίων προκαλούν πραγματικά σοκ, θλίψη, αλλά και οργή.

Ένας ναός μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς το οποίο πλέον, όπως όλα δείχνουν, θα χρειαστεί χρόνια για να επανέλθει σε επισκέψιμη κατάσταση.

Καπνοί από το εσωτερικό της Παναγία των Παρισίων μετά τη φωτιά / Φωτογραφία: Twittter / @ndakkyle

Οι πρώτες εικόνες που κυκλοφόρησαν από το εσωτερικό του ναού είναι πέρα για πέρα αποκαρδιωτικές.

Εστίες φωτιάς εξακολουθούν να καίνε την Παναγία των Παρισίων. Οι πρώτες εικόνες από το εσωτερικό του ναού / Φωτογραφία: Twitter

Πιο συγκλονιστικές, βέβαια, οι φωτογραφίες που δείχνουν τη φλεγόμενη οροφή.

Το σκοτάδι επικρατεί, η κάπνα έντονη, οι αποδείξεις της φωτιάς παντού.

Ουσιαστικά, η οροφή της Παναγίας των Παρισίων που κάηκε ήταν όλη ξύλινη. Η φωτιά επεκτάθηκε εξαιρετικά γρήγορα και όπως επιμένει η πυροσβεστική του Παρισιού ήταν αδύνατο να σταματήσει η εξάπλωσή της.

Τέλος η φωτιά

«Όλες οι εστίες φωτιάς έσβησαν στη Νοτρ Νταμ», ανακοινώθηκε από τους πυροσβέστες πριν από λίγα λεπτά.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ