Την Κυριακή 12 Απριλίου στις 19:00, οι «Όρνιθες (Ή πώς να γίνεις πουλί)» του Μπάμπη Μακρίδη κάνουν πανελλήνια πρεμιέρα στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση. Η αξέχαστη παράσταση που έγινε αφορμή για μια ταινία προσγειώνεται για τέσσερις και μόνο ημέρες σε ένα μέρος που δεν υπάρχει στον χάρτη. Η ταινία θα είναι διαθέσιμη από τις 12 έως τις 15 Απριλίου 2020 στις 19:00.

Μετά την φεστιβαλική προβολή, ο σκηνοθέτης της ταινίας, Μπάμπης Μακρίδης, θα σας περιμένει για ένα ψηφιακό live Q&A. Μείνετε συντονισμένοι στην ψηφιακή αίθουσα του καναλιού και μάθετε τα πάντα για την ταινία που θα παρακολουθήσετε πρώτοι σε όλη την Ελλάδα.

 

Όρνιθες (Ή πώς να γίνετε πουλί)

Μια υβριδική ταινία, στα όρια του ντοκιμαντέρ, της μυθοπλασίας και της πολιτικής φαντασίας, από τον κινηματογραφιστή Μπάμπη Μακρίδη του “L” (Sundance Film Festival 2012) και του «Οίκτου» (“Pity”, Sundance Film Festival 2018, Βραβείο καλύτερης ταινίας της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2019). To “The Birds or how to be one” («Όρνιθες ή πώς να γίνεις πουλί») εμπνέεται από τον αρχετυπικό μύθο του Αριστοφάνη και των «Ορνίθων», την παράσταση του Νίκου Καραθάνου και τους συντελεστές της, κινηματογραφώντας τους εκτός σκηνής, σε πραγματικούς χώρους και φυσικά τοπία – από τα λιβάδια ηφαιστειακής λάβας στην Ισλανδία έως τα υψίπεδα της Παταγονίας και από την Times Square έως τις πυραμίδες της Αιγύπτου.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Τμήμα Voices του φεστιβάλ του Ρότερνταμ, ενώ τον Ιανουάριο 2020 παρουσιαστήκε στο φεστιβάλ της Χιλής Santiago a Mil, μαζί με την ανανεωμένη εκδοχή της παράστασης των «Ορνίθων».

Σενάριο & Σκηνοθεσία: Μπάμπης Μακρίδης
Βασισμένο στους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη και στην ομώνυμη παράσταση της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου και μετάφραση-απόδοση των Γιάννη Αστερή και Νίκου Καραθάνου
Με τους: Άρη Σερβετάλη, Νίκο Καραθάνο, Στράτο Παπαδάκη, Χρήστο Λούλη, Μιχάλη Σαράντη, Έκτορα Λιάτσο, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Έμιλυ Κολιανδρή, Έλενα Τοπαλίδου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Βασιλική Δρίβα, Γιάννη Σεβδικαλή, Χάρη Φραγκούλη, Κωνσταντίνο Μπιμπή, Γιάννη Κότσιφα, Μπάμπη Μακρίδη, Ισαβέλλα Αλωπούδη, Γρηγορία Μεθενίτη, Κώστα Μπερικόπουλο, Άγγελο Παπαδημητρίου, Φοίβο Ριμένα Διάρκεια: 80′ Mια παραγωγή του Ιδρύματος Ωνάση σε συνεργασία με τη Neda Film

 

Δείτε το trailer εδώ:

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ