»Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδος είναι γεμάτη με τα απομεινάρια του πολυδιάστατου παρελθόντος της.Ωστόσο, ανάμεσα στα μνημεία,η πόλη είναι πασπαλισμένη με πολλές μοντέρνες πινελιές».

Ο δημοσιογράφος των New York Times, Seth Sherwood, ταξιδεύει στην όμορφη Θεσσαλονίκη και μοιράζεται μαζί μας ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο στην πόλη.

Ας τον ακολουθήσουμε και ας ξεχάσουμε το μαγιό μας και τα αντίγραφα του Πλάτωνα και του Σωκράτη στο σπίτι.

Αυτά, λοιπόν, ξεχώρισε ο δημοσιογράφος για να κάνει κάποιος σε 36 ώρες στη Θεσσαλονίκη:

  • Το Kitchen Bar, το Μουσείο Φωτογραφίας και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης στο Λιμάνι
  • Ο Λευκός Πύργος και η διαδραστική ξενάγηση στον χώρο του
  • To bar-resto Aficionados. Ένα υπέροχο restaurant και wine place με ετικέτες εξαιρετικών ελληνικών και διεθνών αμπελώνων, είτε βρίσκεσαι εντός τον χειμώνα στις υπέροχες σάλες της Art Deco βίλας της Καλαμαριάς είτε κάθεσαι το καλοκαίρι στο μοναδικό κήπο ή στις βεράντες απέναντι από τη θάλασσα.
  • Το Aigli Geni Hamam, στην περιοχή της Κασσάνδρου
  • Η Μονή Βλατάδων στην Άνω Πόλη
  • Το Radikal στην περιοχή του Επταπυργίου
  • Η αγορά στο Καπάνι και το Λαικόν
  • Τα παλαιοπωλεία γύρω από τη Ρωμαϊκή Αγορά, το παλαιοπωλείο στρατιωτικών ειδών John’s Military και το δωμάτιο ρούχων vintage Vaudeville.
  • Η Ροτόντα
  • Η Νέα Φωλιά, ένας γκουρμέ χώρος για φαγητό, προσαρμοσμένη στις γευστικές ανάγκες του σήμερα που ξεχωρίζει για την αγάπη των ανθρώπων της να ανακαλύψουν και να προσφέρουν μια σειρά από υπέροχα τοπικά προϊόντα, αυθεντικής ονομασίας και προέλευσης, από παραγωγούς σε όλη τη χώρα.
  • Τα Λαδάδικα, το Chilai και η επιβλητική ταράτσα Urania
  • Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
  • Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού 
  • Για ξεκούραση στο, 16 δωματίων, Bahar Boutique Hotel στα Λαδάδικα
  • Στο πολύχρωμο cafe-bar »The Caravan»

Αναλυτικά το άρθρο των New York Times εδώ