Οι Γιατροί του Κόσμου θα παρευρίσκονται για ακόμα μια χρονιά στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ώστε να γνωρίσουν οι επισκέπτες το ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί η οργάνωση τα 31 χρόνια της λειτουργίας της στην Ελλάδα.

Οι επισκέπτες της έκθεσης μπορούν να ενημερωθούν από το εκθεσιακό περίπτερο για τις δράσεις και τις  αποστολές των Γιατρών του Κόσμου στην Ελλάδα, ενώ θα υπάρχει ενημέρωση για το πρόγραμμα εθελοντισμού και τους τρόπους που μπορεί οποιοσδήποτε να συμμετάσχει σε αυτό. Επιπλέον, θα γίνεται συλλογή φαρμάκων για όσους επιθυμούν να συνδράμουν κατ’ αυτόν τον τρόπο, ενώ θα υπάρχει και κουμπαράς για την οικονομική ενίσχυση των Γιατρών του Κόσμου και των δράσεων τους.

Το περίπτερο των Γιατρών του Κόσμου, με τον αριθμό 17, μπορεί να επισκεφθεί κανείς το Σάββατο και την Κυριακή από τις 10:00 έως τις 22:00 και τις καθημερινές από τις 17:00 μέχρι τις 21:00, ενώ η πλησιέστερη είσοδος είναι η πύλη 1 (Εγνατία Οδός).

 

Σχετικά με τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 16 συνολικά τμήματα (Αργεντινή, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α., Ιαπωνία,  Ισπανία, Καναδάς, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σουηδία και Τουρκία). Ταυτόχρονα ωστόσο παραμένουν μία γνήσια ελληνική οργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία.

Συμπληρώνοντας 30 χρόνια συνεχούς δράσης το 2020, οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών, ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση η οποία προωθεί τα συναισθήματα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας.

Με δεκάδες προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, Έλληνες γιατροί, υγειονομικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας με περισσότερους από 600 εθελοντές έχουν βρεθεί σε περίπου 50 χώρες του πλανήτη προσφέροντας ιατρική, ανθρωπιστική βοήθεια. Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έχουν πραγματοποιηθεί προγράμματα ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, στο Ιράκ, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, τη Σρι Λάνκα, την Ινδονησία, τη Σερβία, το Σουδάν, την Παλαιστίνη, την Αϊτή, τη Γάζα, την Ουγκάντα, την Αλγερία κ.α.

Στο πεδίο των προγραμμάτων, οι ΓτΚ συνεργάζονται με άλλες διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη.