Η ηρωική Έξοδος εμπνέει τον Διονύσιο Σολωμό για έναν ύμνο στην ελευθερία και οι αξίες της εξακολουθούν να εμπνέουν 200 χρόνια μετά! Για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο σε ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση απευθείας από το Θέατρο Rex – Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη»! Τριάντα δευτερόλεπτα νέου βίντεο αποκαλύπτουν πτυχές του δημιουργικού οράματος που φέρνει επί σκηνής ένα από τα πλέον μνημειώδη κι επιδραστικά έργα της νεοελληνικής ποίησης.

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει για πρώτη φορά σε δραματοποιημένη μορφή ένα από τα κορυφαία έργα του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού, Οι ελεύθεροι πολιορκημένοι. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θάνος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος με την ιδιαίτερη εικαστική ματιά του δημιουργεί μια σκηνική ατμόσφαιρα τελετουργίας θανάτου και ανάστασης.

Ο ποιητής ξεκινώντας από τον ηρωικό αγώνα των Μεσολογγιτών κατά τη δεύτερη πολιορκία του Μεσολογγίου (1825-1826) έως και το κορύφωμα της ηρωικής εξόδου, αναφέρεται στον αγώνα του ανθρώπου για την εξωτερική και εσωτερική ελευθερία του. Το έργο, το περίφημο «ποίημα του χρέους», δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και έφτασε σ’ εμάς σε χειρόγραφα αποσπάσματα, που συνθέτουν τρία Σχεδιάσματα.

Ταυτότητα παράστασης
Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Θάνος Παπακωνσταντίνου
Σκηνικός Χώρος – Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού
Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση – Μουσική Διδασκαλία: Δημήτρης Σκύλλας
Σχεδιασμός Κίνησης: Αμαλία Κοσμά
Σχεδιασμός Φωτισμών: Χριστίνα Θανάσουλα
Σχεδιασμός Ήχου – Βοηθός Σκηνοθέτη: Φάνης Σακελλαρίου
Βοηθός Σκηνογράφου: Σπύρος Λουκίδης
Δραματολόγος Παράστασης: Ειρήνη Μουντράκη

Διανομή
Ο Ποιητής: Αντώνης Μυριαγκός
Η Μούσα: Λένα Δροσάκη

Οι Πολιορκημένοι (αλφαβητικά): Κωνσταντίνος Αρνόκουρος, Αυγουστίνος Κούμουλος, Λάμπρος Κωνσταντέας, Κλεοπάτρα Μάρκου, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Ελένη Μολέσκη, Μάριος Παναγιώτου, Άννα Πατητή, Νάνσυ Σιδέρη, Δανάη Τίκου

Μουσικοί επί σκηνής:
Τρομπέτα: Στέφανος Δαφνής, Τρομπόνι: Χρήστος Γιάκκας, Τύμπανα – Κρουστά: Θοδωρής Βαζάκας, Πιάνο – Keyboard: Κριστίν Σωφρονίου

Η απευθείας μετάδοση θα είναι διαθέσιμη στη σελίδα: https://livestream.n-t.gr/ μέσω κωδικού πρόσβασης με αγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου (8€) / Με δυνατότητα επιλογής υποτίτλων στα ελληνικά ή στα γαλλικά.

www.n-t.gr/el/news/?nid=33853
www.n-t.gr/el/events/livestream/The_free_besieged
www.ticketservices.gr/el/NationalTheatre/
https://ticketing.public.gr/el/NationalTheatre/

Στη σελίδα προπώλησης εισιτηρίων θα είναι διαθέσιμο για ηλεκτρονική αγορά το πρόγραμμα της παράστασης σε ψηφιακή μορφή.

Βίντεο: Πάτροκλος Σκαφίδας

info
Σάββατο 6 Μαρτίου, 20:30 απευθείας από τη Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη»
Με δυνατότητα επιλογής υποτίτλων: ελληνικά ή γαλλικά
Συντονιστείτε στην «ψηφιακή» σκηνή: https://livestream.n-t.gr/