Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, όπου επισκέπτεται διαδοχικά το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ και το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς».

Ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δηλώσεις σε δραματικούς τόνους έξω από το ΑΧΕΠΑ, λέγοντας πως η πανδημία εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στη Θεσσαλονίκη και πως θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό νέα μέτρα για την πόλη.

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας:

«Δυστυχώς κάποιοι λίγοι διακινδύνεψαν και διακινδυνεύουν τη ζωή και την υγεία όλων. Η πανδημία εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στη Θεσσαλονίκη. Καταλαβαίνω την κούραση, καταλαβαίνω την κόπωση, καταλαβαίνω το άγχος, την αγωνία και τα προβλήματα του κόσμου, όμως η δημόσια υγεία είναι πάνω από όλα. Η κυβέρνηση χτύπησε πολλά καμπανάκια κινδύνου νωρίς αλλά επαναλαμβάνω κάποιοι δεν άκουσαν. Είμαστε υποχρεωμένοι αυτή τη στιγμή να περιορίσουμε τη διασπορά του κορωνοϊού και να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία, γι’ αυτό και θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, τη λήψη περαιτέρω μέτρων έτσι ώστε να περιοριστεί ο κορωνοϊός στη Θεσσαλονίκη».

Πηγή: typosthes.gr