Η άνοιξη μπήκε για τα καλά και η διάθεση μας αρχίζει να ανεβαίνει. Στη Θεσσαλονίκη για άλλη μια εβδομάδα μπορείτε να κάνετε ενδιαφέροντα πράγματα και μάλιστα εντελώς δωρεάν. Παρακάτω, φτιάξαμε μια λίστα με αγαπημένες δωρεάν εκδηλώσεις την εβδομάδα που διανύουμε (6-12/5) και να είστε σίγουροι ότι δεν θα μείνει κανένας παραπονεμένος. Ρίξτε μια ματιά και καλή μας εβδομάδα.

Προτείνει η Λυδία Κοκκινά

Παιδικός Μάιος στο κτήμα Περέκ

Τον Μάιο ο κήπος του κτήματος Περέκ γεμίζει με παιδικά χαμόγελα.
Για ακόμα μια χρονιά, κάθε σαββατοκύριακο οι μικροί επισκέπτες του κτήματος μπορούν να παρακολουθήσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα με δημιουργικά εικαστικά εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις και πρωτότυπα δρώμενα.

Παιδικός Μάιος 2019
• Σάββατο 4 Μαΐου – Ώρα: 12.00-16.00
Καλλιτεχνικό εργαστήριο κατασκευών: Νεραιδόσπιτα και σπιτάκια ξωτικών.• Κυριακή 5 Μαΐου – Ώρα: 13.00-16.00
Δρ. Γκάφας και χιουμοριστικά πειράματα Χημείας από τα Ανεμοσκορπίσματα.• Σάββατο 11 Μαΐου – Ώρα: 12.00-16.00
Καλλιτεχνικό εργαστήριο κατασκευών: Δώρο για την γιορτή της μητέρας.• Κυριακή 12 Μαΐου – Ώρα: 14.30
Παράσταση κουκλοθεάτρου ¨Οι Γείτονες¨ από τον κουκλοθίασο Νίστα.

• Σάββατο 18 Μαΐου – Ώρα: 12.00-16.00
Καλλιτεχνικό εργαστήριο κατασκευών: Πινακάκια με το μονόγραμμα του κάθε παιδιού.

• Κυριακή 19 Μαΐου – Ώρα: 14.30
Παράσταση θεάτρου ¨Το μαγεμένο δωμάτιο¨από τον θίασο Παραμυθοσαλάτα.

• Σάββατο 25 Μαΐου – Ώρα: 12.00-16.00
Καλλιτεχνικό εργαστήριο κατασκευών: Ξύλινα διακοσμητικά πολύχρωμα ψαράκια.

• Κυριακή 26 Μαΐου – Ώρα: 14.30
Παράσταση καραγκιόζη ¨Το σχολείο του Καραγκιόζη¨ από το σκιοθέατρο Αγάπιος Αγαπίου.


Τo 1ο Thessaloniki Design Week αυτή την βδομάδα (6-12/05) στη Θεσσαλονίκη. Η ΑΝΑ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ / RE-CREATION αποτελεί το σύνθημα της πρώτης διοργάνωσης του TDW και τον γενικό άξονα θεματολογίας και προβληματικής των εκδηλώσεων, στοχεύοντας να εκφράσει τη δυναμική που καλείται η κοινωνία μας να αναπτύξει, ώστε να ανταποκριθεί στις προκλήσεις, στις ευκαιρίες και τις δυνατότητες της νέας εποχής.

The Fashion Room Service

Η δημιουργική ομάδα του περιοδικού Ozon και του OFFRADIO ενώνουν δυνάμεις και παρουσιάζουν την ανοιξιάτικη εκδοχή του πιο επιτυχημένου θεσμού ανάδειξης νέων τάσεων, δημιουργών και fashion labels στην ελληνική σκηνή της μόδας, Fashion Room Service – Thessaloniki. Tο Fashion Room Service, πρόσφατα βραβευμένο στα Event Awards 2018 ως “Fashion Event of the Year”, επιστρέφει την Τετάρτη 8 Μαΐου στο πιο hip ξενοδοχείο της πόλης, το COLORS URBAN HOTEL.


SKG Bridges Uprising Art & Culture Festival

Το #SKG Bridges Uprising Art & Culture Festival είναι ένα φεστιβάλ πολιτισμού για νέους, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, υπό την Αιγίδα του Γραφείου Κοινωνικών Πολιτικών της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού και με διοργανωτή το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Μουσική, χορός, κινηματογράφος, θέατρο, φωτογραφία, performance, εικαστικές τέχνες με τη ματιά νέων δημιουργών και καλλιτεχνικών ομάδων από τον Ευρωπαϊκό Νότο θα «κατακλύσουν» για ένα πενθήμερο την πόλη και θα μετατρέψουν τον αστικό ιστό σε ένα υπαίθριο και απέραντο «πάρκο» πολιτισμού.

16η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Η 16η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (9-12 Μαΐου 2019), δίνοντας έμφαση κυρίως στους νέους, ανοίγει το λογοτεχνικό διάλογο μεταξύ των βαλκανικών χωρών και φέρνει κοντά δημιουργούς πολλών διαφορετικών εθνικοτήτων, εστιάζοντας στις κοινές τους αναζητήσεις.


Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο συμμετέχει και φέτος στην επικοινωνιακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», από την Πέμπτη 9 Μαΐου έως και την Κυριακή 12 Μαΐου 2019, με σειρά δράσεων: «Ξεναγήσεις», «Εκπαιδευτικά προγράμματα» στο φυσικό και αστικό περιβάλλον.

Bedtime stories

Είκοσι σπουδαστές της διδακτικής ομάδας του καθηγητή Ξ. Σαχίνη εμπνέονται από καταγεγραμμένα ή ανέκδοτα παραμύθια και ιστορίες από λαϊκές παραδόσεις με τον οικείο στους περισσότερους στόχο: τον κατευνασμό, τη διδαχή, ή και τον παραδειγματισμό.

Ανασύρουν από την μνήμη τους εικόνες και εμπειρίες και προσδίδουν στο προσωπικό τους «bedtime story» μεταφορική χροιά με την λογική της «παραμυθίας» ή της παραπλάνησης, εφόσον ο όρος χρησιμοποιείται, πλέον, όχι μόνο στον καθημερινό, αλλά και στον πολιτικό/δικανικό λόγο.

Εκθέτουν εικαστικές εκτυπώσεις, μικτές τεχνικές, γλυπτά και εικαστικά βιβλία (art books).

Εγκαίνια: Πέμπτη 9 Μαΐου 2019 και ώρα 6.00 μμ.


Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ «Elephantastico» 
Για 6η συνεχή χρονιά ο Δήμος Θεσσαλονίκης / Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού / Τμήμα Διοργάνωσης Εκδηλώσεων και Φεστιβάλ διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ «Elephantastico».

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ με καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και οργανισμούς, που συνεργάζονται με γνώση και ευαισθησία για ένα ψυχαγωγικό, διασκεδαστικό πολιτιστικό τριήμερο για παιδιά αλλά και μεγάλους.

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ