Η εβδομάδα (8-14-7) στη Θεσσαλονίκη ξεκινάει με πλούσιες εκδηλώσεις και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο για όλους. Προβολές κάτω από τ’ αστέρια, θέατρο σκιών, εντυπωσιακές εκθέσεις είναι μερικές από τις εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε. Δείτε αναλυτικά όσο μπορείτε να κάνετε στην πόλη στη λίστα που σας ετοιμάσαμε παρακάτω:

Προτείνει η Λυδία Κοκκινά

Προβολές στο Σινέ Θερμαΐς με δωρεάν είσοδο

Σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας, το Γαλλικό Ινστιτούτο (IFG) και την πρεσβεία της Γαλλίας, το Goethe-Institut, την Πρεσβεία της Ισπανίας, το Ινστιτούτο Θερβάντες στην Αθήνα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο κάνει και φέτος εκκίνηση το πρόγραμμα του κινηματογράφου Cine Θερμαϊς, σε έναν κύκλο προβολών που θα διαρκέσει όλο το καλοκαίρι και η είσοδος θα είναι δωρεάν για το κοινό.


Ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Yedi Kule Conquest Photos 2019»

Δεκαεφτά ερασιτέχνες φωτογράφοι της Θεσσαλονίκης «συνθέτουν» εικόνες με αθλητές-δρομείς και χαμόγελα ευχαρίστησης στο φόντο του Επταπυργίου και των μνημείων της Άνω Πόλης, για να τις παρουσιάσουν στην Έκθεση Φωτογραφίας «Yedi Kule Conquest Photos 2019».

Πληροφορίες
Επταπύργιο
ΠΑΡΑΤΑΣΗ: Έως 22 Ιουλίου
Από τις 08:00


«Ο Καραγκιόζης πάει συναυλία»

Η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης καλεί μικρούς και μεγάλους σε μία πρωτότυπη εκπαιδευτική παράσταση που συνδυάζει θέατρο σκιών με ζωντανή συμφωνική μουσική. Ο φιλόμουσος Νιόνιος προσπαθεί να πείσει τον Καραγκιόζη να ακούσει τη συναυλία κλασικής μουσικής που οργανώνει η Βεζυροπούλα.

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες


Καλοκαιρινές, βραδινές εκδηλώσεις στο Mediterranean Cosmos

Από τις 13 Ιουνίου μέχρι τις 11 Ιουλίου το Αμφιθέατρο του Mediterranean Cosmos μετατρέπεται στον πιο καλοκαιρινό προορισμό της πόλης για την οικογένεια, με διασκεδαστικές παραστάσεις κουκλοθεάτρου και θεάτρου σκιών!

Πρόγραμμα: 
Πέμπτη 11/07, Ο Γάμος του Καραγκιόζη (συνοδεία ζωντανής μουσικής)


Δωρεάν προβολές στο θερινό σινεμά «Τζένη Καρέζη»

Το Τμήμα Πολιτισμού, ο Δήμαρχος, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Άκης Αράπογλου, προσκαλούν τους σινεφίλ από όλη την πόλη να απολαύσουν 63 συνολικά προβολές μέχρι και τις 4 Σεπτεμβρίου.

Όλες οι προβολές είναι με ελεύθερη είσοδο, μια συνειδητή επιλογή του Δήμου, που αντί χρηματικού αντιτίμου δίνει την ευκαιρία στους πολίτες να προσφέρουν το δικό τους εισιτήριο αγάπης, στηρίζοντας το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Παύλου Μελά με είδη πρώτης ανάγκης, συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη προσωπικής υγιεινής και φροντίδας, ο καλύτερος συνδυασμός προσφοράς και ψυχαγωγίας.


 Parthenώn Film Festival

To Parthenώn Film Festival – Σινεμά στο χωριό είναι ένα τριήμερο κινηματογραφικό φεστιβάλ που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2015 και πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι στον παραδοσιακό οικισμό του Παρθενώνα, στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Η προβολή των ταινιών πραγματοποιείται στην πλατεία του χωριού, μπροστά στο παλιό δημοτικό σχολείο. Οι προβολές των ταινιών ξεκινούν κάθε βράδυ στις 21.30. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.