Οι Crippled Black Phoenix έρχονται στην Θεσσαλονίκη και στο Eightball Club (Πίνδου 1, Λαδάδικα), την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018, για ένα μοναδικό live. Special guest θα είναι οι «The Devil’s Trade».

Οι Crippled Black Phoenix

Οι Crippled Black Phoenix άρχισαν την καριέρα τους το 2004, με βασικό άξονα κάποιες πρωτόλειες συνθέσεις και ιδέες του Justin Greaves. Έχοντας ο ίδιος περάσει από γνωστά σχήματα (Electric Wizard, Iron Monkey, Teeth Of Lions Rule The Divine), βρέθηκε να συνεργάζεται με άλλους πολύ ενεργούς μουσικούς της ευρύτερης σκηνής και το αποτέλεσμα ήταν αξιοθαύμαστο.

Την πρώτη δεκαετία ύπαρξής της, η μπάντα πήρε τη σημερινή της μορφή μέσα από μία εξελικτική διαδικασία που επέφερε πολλές μεταβολές στη σύνθεσή της, από την οποία πέρασαν πολύ γνωστά ονόματα όπως οι Geoff Barrow (Portishead, Beak), Dominic Aitchison (Mogwai), Joe Volk (Gonga), Niall Hone (Hawkwind, Mandragora), Kostas Panagiotou (Pantheist) κ.α.

Η μουσική που αντιπροσωπεύουν

Η μουσική τους ξεκίνησε ως ένα κράμα επιρροών και ιδεών (από stoner-prog και psychedelic-doom, μέχρι freak-folk και post-rock), για να πάρει τελικά μία σαφέστερη κλίση προς το επικό progressive rock των τελευταίων κυκλοφοριών τους, πάντα υπό το πρίσμα της δικής τους ασυνήθιστης προσέγγισης. Οι CBP είναι μία μπάντα δύσκολα κατατάξιμη που όμως κινείται με άνεση ανάμεσα στην -πάντα παρούσα= ψυχεδελική κληρονομιά των Pink Floyd και τη βλοσυρή μελαγχολία του post-rock, γράφοντας «επιβλητικές μπαλάντες για το τέλος του κόσμου», όπως οι ίδιοι χαρακτηρίζουν τα τραγούδια τους.

Η επιστροφή τους στην Ελλάδα συμπίπτει με την ολοκλήρωση του 7ου studio album τους «Great Escape», το οποίο κυκλοφορεί από τις 14 Σεπτεμβρίου από τη Season Of Mist.

Τη συναυλία θα ανοίξει ο Dávid Makó, ή αλλιώς The Devil’s Trade, για χρόνια frontman των Stereochrist και Haw, δύο εκ των βασικότερων stoner/doom μπαντών της Ουγγαρίας. Στο νέο του αυτό solo project, ο Makó, συνδέει την Αμερικάνικη country με την Ουγγρική folk παράδοση.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00

Είσοδος:

15€ (περιορισμένη προπώληση)

18€ (προπώληση)

20€ (ταμείο)

Σημεία Προπώλησης:

Stereodisc Record Shop (Αριστοτέλους 4, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 231 026 2912)

Lotus Record Shop (Σκρα 7, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 260776, www.lotus.gr)

The Nephilim Metal Musicstore (Πατριάρχου Ιωακείμ 17, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 694 53 66 526, www.nephilimstore.gr)

Rover Bar (Σαλαμίνος 6, Λαδάδικα, τηλ.: 2310 544304)

Velona Records (Μητροπόλεως 125, τηλ.: 2313090695)

Ηλεκτρονική προπώληση

Πηγή: typosthes.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ