Σε έναν κόσμο που κατακλύζεται από πληροφορία, σε μια εποχή γεμάτη σκληρές δοκιμασίες, σε μια συνθήκη ψηφιοποίησης ακόμη και των βασικών μας αναγκών, όπως η επικοινωνία, είναι καιρός να στρέψουμε το βλέμμα μέσα μας και να ξανασυστηθούμε με τον εαυτό μας και τους γύρω μας.

Παρουσιάζει, η Χριστίνα Μαυρομάτη, Communication & Events Manager

Σε αυτό το επεισόδιο, μιλάμε και προσεγγίζουμε τις «Χειριστικές συμπεριφορές ως τακτικές ελέγχου του μυαλού». 

Λίγα λόγια για το επεισόδιο

Ο ψυχολογικός χειρισμός συχνά περιγράφεται ως μια προσπάθεια επιρροής ενός άλλου ανθρώπου, με στόχο τον έλεγχο της συμπεριφοράς ή της αντίληψής του.

-Τι πραγματικά όμως είναι ο χειρισμός;
-Ποιες συμπεριφορές των χειριστικών ανθρώπων ελέγχουν το μυαλό;
-Από που πηγάζει η ανάγκη αυτή και τι σηματοδοτεί;

Η Φρόσω Μήτσιου, Ψυχολόγος -Ψυχοθεραπεύτρια και Αθλητική Ψυχολόγος μας βοηθάει να προσεγγίσουμε το πολύπλοκο αυτό ζήτημα και να οδηγηθούμε σε διαπιστώσεις που φωτίζουν τη φύση του συναισθηματικού χειρισμού.

ΥΓ: Ας θυμόμαστε πάντα ότι σε μια ειρηνική σχέση , ο καθένας έχει χώρο και χρόνο για να ανθίσει.

Το Βλέμμα Μέσα Μας στο YouTube
Το Βλέμμα Μέσα Μας στο Facebook

*Η Χριστίνα Μαυρομάτη, ο άνθρωπος πίσω από τα επιτυχημένα biscotto workshops αναζήτησε έναν νέο τρόπο έκφρασης και επικοινωνίας με το κοινό, δημιουργώντας ένα podcast που αναδεικνύει όλα αυτά που μας επηρεάζουν αλλά δυσκολευόμαστε να διαχειριστούμε.

*Το Podcast Ψυχολογίας «Το Βλέμμα Μέσα Μας» δημιουργήθηκε με στόχο να προσεγγίσει θέματα ψυχολογίας και αυτοβελτίωσης με διεισδυτική και επιστημονική ματιά. Επιχειρεί να εμπνεύσει όλους μας να στρέψουμε το βλέμμα μέσα μας, να παρακινηθούμε, να διαχειριστούμε και να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Μεταδίδει γνώσεις, πληροφορεί και τελικά μας οδηγεί να επιλέξουμε την αλλαγή μας. Ως καλεσμένους φιλοξενεί ανθρώπους από τον χώρο της ψυχολογίας αλλά και από διάφορους χώρους και επιστημονικά πεδία.