Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, συμμετέχει ο ΟΑΣΘ, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Οργανισμού. Οι δράσεις του ΟΑΣΘ θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 22/9, ημέρα που κορυφώνονται οι εκδηλώσεις, στο πλαίσιο της  Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο.

Το Σάββατο 22/09, ένα λεωφορείο της υπηρεσίας μετακίνησης Α.με.Α του ΟΑΣΘ θα βρίσκεται στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ ένα συμβατικό λεωφορείο του Οργανισμού θα είναι σταθμευμένο στην περιοχή του Λευκού Πύργου.

Και στα δύο σημεία, εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ θα διανέμουν έντυπα του Οργανισμού και θα ενημερώνουν το κοινό για τις δράσεις κοινωνικής πολιτικής του ΟΑΣΘ, προτρέποντας τους πολίτες στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους.

Κλήρωση για δωρεάν μηνιαίες κάρτες

Τόσο στην πλατεία Αριστοτέλους, όσο και στην περιοχή του Λευκού Πύργου, οι πολίτες θα μπορούν να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους σε συγκεκριμένο έντυπο, ώστε να συμμετάσχουν σε κλήρωση για 30 μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών.

Την ίδια μέρα, από τις 18:00 και ως τη λήξη της βάρδιας των ημερήσιων γραμμών, το επιβατικό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να μετακινηθεί ΔΩΡΕΑΝ με όλες τις λεωφορειακές  γραμμές του ΟΑΣΘ (Από τη συγκεκριμένη δράση εξαιρείται η ημερήσια (Χ1) και η νυχτερινή γραμμή (Ν1) του Αεροδρομίου).

ΔΩΡΕΑΝ θα είναι και η μετακίνηση όλων των επιβατών της Πολιτιστικής Γραμμής (50) από τις 15:00 ως τη λήξη της λειτουργίας της γραμμής, στις 21:50, η οποία θα ενισχυθεί με ακόμη ένα λεωφορείο και δίνει τη δυνατότητα επίσκεψης των 14 σημαντικότερων μνημείων της Θεσσαλονίκης.

Πρόκληση Κοινωνικής Ποδηλασίας

Ο ΟΑΣΘ θα συμμετέχει στις 22/09 και στη διαδημοτική δράση που φέρει τον τίτλο «Πρόκληση Κοινωνικής Ποδηλασίας» (SocialBikingChallenge) που συνδιοργανώνουν οι δήμοι Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Παύλου Μελά και Κορδελιού – Ευόσμου, με στόχο την ενθάρρυνση της χρήσης του ποδηλάτου στις καθημερινές μετακινήσεις μέσα στην πόλη. Οι συμμετέχοντες στην «Ποδηλατοβόλτα στα δυτικά», θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν και σε κλήρωση για 30 μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών.

Τα ηλεκτρονικά μηνύματα

Τέλος, στο πλαίσιο των δράσεων της συμμετοχής του ΟΑΣΘ στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, ηλεκτρονικά μηνύματα θα αναγράφονται μέσω του συστήματος Τηλεματικής σε όλες τις στάσεις Τηλεματικής και εντός των λεωφορείων. Τα μηνύματα θα είναι:

  • «Ο ΟΑΣΘ συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 16-22/9 Δράσεις oasth.gr»
  • «22/9: Δωρεάν Μετακίνηση με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ μετά τις 18:00»

Τα αποτελέσματα των κληρώσεων για τις δωρεάν μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών θα ανακοινωθούν από την επίσημη ιστοσελίδα του ΟΑΣΘ.

Πηγή: typosthes.gr