Αν μιλάμε για οάσεις δροσιάς στη Θεσσαλονίκη, πρώτο στο μυαλό μας έρχεται το Πάρκο της ΧΑΝΘ ή Πάρκο Ξαρχάκου, οπως έχει επικρατήσει στις συνειδήσεις του κόσμου χάρη στο ομώνυμο ιστορικό αναψυκτήριο.  Με την αύρα της θάλασσας να χαϊδεύει τα ψηλά δεντρα του, εδώ και δεκαετίες αποτελεί πόλο έλξης για τους κατοίκους που θέλουν να χαλαρώσουν και να νιώσουν για λίγο ότι βρίσκονται στην εξοχή. Βόλτες ανάμεσα σε δέντρα, πικ νικ στα γρασίδια, ξεκούραση στα παγκάκια, συντριβάνια και δραστηριότητες για παιδιά είναι μερικοί από τους λόγους που το κάνουν τόσο αγαπητό.

Εδώ θα συναντήσετε το περιβόητο τρενάκι που λατρεύούν οι πιτσιρικάδες, καθώς μπορούν να απολαύσουν το γύρο του Πάρκου με 0,50€ τη διαδρομή από 10πμ-6μμ.

Στον ίδιο χώρο λειτουργεί το καφέ bar Ξαρχάκος, ένα διαχρονικό στέκι που ιδρύθηκε το 1952 από τον Αλέξανδρο Ξαρχάκο. Πέρα από την must απογευματινή πορτοκαλάδα, θα απολαύσετε καφέδες, ποτά και σνακ, ενώ φιλοξενεί live και θεματικά parties που αξίζουν την προσοχή σας.

Λίγο πιο πάνω, στο ανατολικό τελείωμα του Πάρκου συναντάμε και το Δεντρόσπιτο ένα αγαπημένο εναλλακτικό στέκι ιδανικό για κοκτέιλ και φανταστικές ελληνικές γεύσεις από εκλεκτές deli πρώτες ύλες.